Nota de premsa

El XXII Dia de la Bicicleta de Pamplona se celebrarà el diumenge 11 de juny i comptarà amb el recorregut habitual

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Presentació de XXII Dia de la Bicicleta de Pamplona

Les inscripcions, amb un preu simbòlic de 2,5 euros, podran realitzar-se entre el 5 i l'11 de juny en una carpa que estarà situada a l'avinguda Carlos III, al costat de l'oficina central de CaixaBank, patrocinador principal, i a les farmàcies del grup Farplus.

L'organització manté el recorregut d'anada i tornada des de la Plaça del Castell fins als dipòsits d'aigua de la Mancomunitat de la Comarca a Mendillorri, amb uns 17 quilòmetres i unes dues hores i mitja estimades, i confia en reunir a més de 4.000 participants.

El pròxim diumenge dia 11 de juny, a partir de les 10.30 hores, partirà des de la Plaça del Castell el massiu escamot popular del Dia de la Bicicleta que, organitzat per la Penya Ciclista El Gesto, compta de nou en la seva edició número 22 amb CaixaBank com a principal patrocinador i preveu reunir de nou a més de 4.000 participants.

Així ho ha posat de manifest avui en la presentació d'aquesta jornada festiva José Miguel Echávarri, president de la Penya Ciclista El Gesto, qui ha estat acompanyat per Juan José Moreno, director d'Àrea de Negoci de CaixaBank a Pamplona, en un acte en el que també s'han donat cita Maider Beloki, regidora de Cultura, Política Lingüística, Educació i Esport de l'Ajuntament de Pamplona; Idoia Pérez, cap de Negociat de Clubs i Rendiment Esportiu de l'Institut Navarro d'Esport i Joventut; José Antonio Arruiz, vicepresident de la Federació Navarresa de Ciclisme; i Esther Arnedillo, directora tècnica i comercial de Farplus.

L'organització ha decidit mantenir el recorregut de les últimes edicions que compta amb prop de 17 quilòmetres, amb la sortida i l'arribada a la Plaça del Castillo i un temps estimat de 2 hores i mitja per a la seva finalització.

Així, una vegada donat el tret de sortida a les 10.30 hores, els participants passaran per la Plaça de l'Ajuntament, avinguda de Guipúscoa, pont de les Oblatas, rotonda de Pompeyo, Aranzadi, Cuesta del Labrit, carrer Monjardín, carrer Concejo de Ustárroz i arribada als dipòsits d'aigua de la Mancomunitat a Mendillorri.

En aquest punt hi haurà un avituallament basat en entrepans i refrescs, i després s'emprendrà el camí de retorn passant per la carretera de Badostáin, carrer Catalunya, ronda de Azpilagaña, carrer Abelleres, plaça dels Furs i avinguda Sant Ignacio abans d'arribar a la meta situada a la Plaça del Castillo. A l'arribada hi haurà un nou servei d’avituallament.

A més, la prova comptarà amb l'animació d'una batukada a la Plaça del Castillo i a la Cuesta del Labrit, així com un tren infantil a la Plaça del Castillo.

Inscripcions, concurs de fotos i voluntaris d’Asvona i de “la Caixa”

Les inscripcions, amb un preu simbòlic de 2,5 euros, podran realitzar-se entre el 5 i l'11 de juny en una carpa que estarà situada a l'avinguda Carlos III, al costat de l'oficina principal de CaixaBank. L'horari per formalitzar les inscripcions serà de 10.00 a les 13.30 hores i de 17.00 a les 20.30 hores. Així mateix, podran fer-se les inscripcions en totes les 77 farmàcies del grup Farplus a Navarra, establiments que, a més, ofereixen als participants l'oportunitat de realitzar-se un test de salut (sang, colesterol, glucosa, etc.) i un test d'edat articular.

Tots els participants rebran una bossa amb una samarreta oficial i diversos obsequis cortesia de les marques patrocinadores i col·laboradores.

La XXII edició del Dia de la Bicicleta manté la convocatòria d'un Concurs de Fotografia digital on els participants hauran de presentar obres relacionades amb aquesta activitat, tant del dia de la marxa com dels actes previs.

Els concursants podran enviar les seves imatges fins al dia 23 de juny a l'adreça de correu [email protected] amb la recompensa d'obtenir grans regals.

Finalment, com en anys anteriors, està previst que membres de les Associacions de Voluntaris Asvona i de “la Caixa” col·laborin amb la Penya Ciclista El Gesto en les tasques de senyalització i talls de trànsit durant el dia de la marxa ciclista.

Recomanacions per als participants

L'organització de la prova vol posar l'accent principalment en diverses recomanacions per als participants com haver revisat la bicicleta abans de sortir, utilitzar un casc homologat, circular a velocitat moderada i sense realitzar maniobres brusques i seguir a tot moment les indicacions dels voluntaris i de la policia municipal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES