Nota de premsa

El sector hoteler de la Comunitat Valenciana aposta pel desenvolupament d'un turisme sostenible segons l'informe presentat per ESADECREAPOLIS i CaixaBank.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acte “Reptes de l'empresariat turístic de la Comunitat Valenciana” a Benidorm.

• Segons l'estudi, els empresaris turístics estan apostant i invertint per una oferta turística de major qualitat.

• El canvi climàtic, l'evolució dels hàbits de consum i l'abaratiment de preus són els factors que més preocupen el sector en la Comunitat Valenciana.

• La indústria turística està entrant en una etapa de consolidació dels seus bons registres i la despesa diària per turista s'està incrementant a un ritme del 10,3% a la regió.

 

CaixaBank i ESADECREAPOLIS han celebrat avui a Benidorm la jornada “Reptes de l'empresariat turístic de la Comunitat Valenciana”, en la qual s'ha presentat l’“Informe d'innovació turística a la Comunitat Valenciana”, un estudi en el qual es recullen 151 opinions del sector turístic valencià.

L'acte, en el qual han col·laborat Hosbec i l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques Invattur, ha estat inaugurat per Antonio Pérez, alcalde de Benidorm; Herick Campos, director general de Turisme Comunitat Valenciana; Antoni Bernabé, director de Turisme València; Antonio Mayor, president d’Hosbec; i David Rico, director de CaixaBank Hotels&Tourism.

Josep F. Valls, catedràtic del Departament de Màrqueting d’ESADE i director de l'informe, ha presentat l'estudi destacant el bon moment que travessa el sector i ha assenyalat que “la majoria de la mostra no identifica por a la turismofòbia” i creu que “els clients que visiten la Comunitat són bastant adequats per al desenvolupament d'un turisme sostenible”. Segons aquest estudi, malgrat que la millora del producte, del servei i de la imatge són les prioritats dels hotelers valencians, el sector se sent àmpliament satisfet per complir les expectactivas dels turistes.

Un dels punts també destacats de l'estudi és que existeix una preocupació generalitzada en el sector pel canvi climàtic, l'evolució dels hàbits dels consumidors i per l'abaratiment dels preus, considerant a més que aspectes com el lloguer vacacional no regulat i la massificació són els que afecten més negativament la imatge turística de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l'estudi reflecteix que només el 28% del sector veu necessari un canvi de model de negoci, però que prop de la meitat d'aquests ja té clara la visió i el full de ruta.

Per part seva, Javier Ibánez de Aldecoa, economista de CaixaBank Research, ha destacat en la seva ponència “Entorn turístic de la Comunitat Valenciana”, que “la indústria turística està entrant en una etapa de consolidació dels seus bons registres. Això en un entorn més advers que en anys anteriors, amb una economia global que creixerà a un ritme més moderat i amb un major nivell de competència al Mediterrani després d'amb la moderació de les tensions internes a Turquia, Tunísia i Egipte".

Segons l'informe de CaixaBank Research, la indústria turística està apostant i invertint en una oferta turística de major qualitat. Amb això, la despesa realitzada pels turistes internacionals està augmentant a un ritme sòlid gràcies als guanys de productivitat en el sector. En aquest sentit, la despesa diària per turista està incrementant a un ritme del 6,1% a Espanya i del 10,3% en la Comunitat Valenciana.

La jornada ha estat clausurada per Bernardino Gosp, director comercial d'Empreses de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

Adaptació a un nou model de client

Després d'aquests debats s'ha creat una taula rodona en la qual s'han analitzat les oportunitats turística a la Comunitat Valenciana. En ella han intervingut diferents agents del sector turístic, com ho són Antonio Mayor, president de l'Associació Empresarial Hostalera de BENIDORM, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC); Leire Bilbao, directora gerent Visit Benidorm; Antoni Bernabé, director Turisme València; Dolores Pérez, propietària d’Hotel del Juguete, i Diego Hernández, Director Hotels & Tourism de CaixaBank, que ha exercit de moderador.

Un espai en el qual s'han abordat diferents temes com la indústria turística a nivell mundial, així com el sector turístic valencià. També hi ha hagut espai per a un dels punts que més preocupa el sector, i és el del canvi i la transformació, sent el client el centre i el motor d'aquest canvi. Tots han coinicit que el client d'ara no té res a veure amb el client de fa 20 anys. I és que l'actual està més informat, més connectat, és molt més exigent i impacient. I sobretot, molt més tecnològic. Per aquí passa la resta del sector turístic, l'adaptació a aquest nou perfil de client i en definitiva, a aquesta nova demanda.

CaixaBank Hotels & Tourism: productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

CaixaBank Hotels & Tourism, a més, té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre en la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic.

Durant els primers sis mesos de l'any, CaixaBank Hotels & Tourism ha concedit un total de 1.018 milions d'euros de crèdit al sector hoteler espanyol. Aquesta xifra suposa un creixement del 8% respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual el crèdit concedit va ser de 942 milions d'euros, i implica un total de 1.908 operacions dutes a terme per tot el territori espanyol, un 18% més respecte al primer semestre de 2018.

Sobre ESADE i ESADE Alumni

Fundada el 1958, ESADE Business & Law School posseeix campus a Barcelona i Madrid i està present a São Paulo, Lima, Mèxic DF, Bogotà, Santiago de Xile i Buenos Aires. Té subscrits acords de col·laboració amb més de cent universitats i escoles de negocis de tot el món. Cada any, més d’11.000 alumnes participen en els seus cursos (MBA, Executive Education, graus i màsters universitaris en Direcció d'Empreses i en Dret). ESADE Alumni, l'associació d'antics alumnes d’ESADE, compta amb una xarxa de 60.000 antics alumnes, que exerceixen càrrecs de responsabilitat en empreses dels cinc continents. Mitjançant 72 grups professionals, promou la formació contínua, el desenvolupament professional i la iniciativa emprenedora. Disposa d'una xarxa internacional amb alumni de fins a 126 nacionalitats, presents a més de cent països i, des de 2007, duu a terme el projecte ESADE Alumni Solidari, pioner a Europa, gràcies al qual més de 1.500 antics alumnes han aportat el seu talent, experiència i capacitat de gestió de manera voluntària a més de 200 entitats del tercer sector. L'associació compta amb la xarxa d'inversors ESADE BAN, nomenada millor xarxa de business angels privada d'Europa per part de la Xarxa de Business Angels Europea (EBAN). ESADE participa també del parc de negocis ESADECREAPOLIS, un centre pioner dedicat a la innovació on es fundin la universitat i l'empresa. De clara vocació internacional, ESADE es manté sistemàticament en el temps en les primeres posicions del món dels principals rànquings d'escoles de negocis (Financial Times, Bloomberg Businessweek, The Economist i Amèrica Economia). ESADE és membre de la Universitat Ramon Llull (www.url.edu).

 

NOTÍCIES RELACIONADES