Nota de premsa

El programa de CaixaBank 'L'Arbre dels Somnis' ha entregat més de 29.200 regals a nens en situació de vulnerabilitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L'Arbre dels Somnis.

• La iniciativa solidària ha tancat la seva sisena edició amb un gran èxit de participació gràcies a clients i empleats de CaixaBank, que han fet possible que cap nen es quedi sense el seu regal de Nadal.

• Amb 'L’Arbre dels Somnis', els nens han rebut exactament el regal que van demanar a les cartes que van estar a disposició dels clients a les oficines de l'entitat. En les seves sis edicions, ha ajudat a complir més de 150.000 desitjos de nens en risc de pobresa i exclusió social.

• Gràcies a les més de 3.000 sucursals de CaixaBank que han participat en el programa en prop de 1.500 municipis, 'L’Arbre dels Somnis' arriba a tota Espanya a través de 354 entitats socials de totes les comunitats autònomes, incloent-hi les seves delegacions, i 840 empreses col·laboradores.

 

CaixaBank ha entregat un total de 29.229 regals a nens en risc de vulnerabilitat a Espanya, en el marc de 'L’Arbre dels Somnis', un programa impulsat per l'entitat financera gràcies al qual els menors reben aquest Nadal exactament el regal que han demanat a les seves cartes.

La iniciativa solidària ha tancat la seva sisena edició amb un gran èxit de participació gràcies a clients i empleats de l'entitat, que han fet possible que cap nen es quedi sense el seu regal de Nadal. La dimensió del programa, que arriba a tots els racons del territori, s'ha aconseguit enguany gràcies a la participació de prop de 18.000 clients particulars i empleats del banc, 840 empreses i 354 entitats socials.

Entre el 20 de novembre i el 15 de desembre, les oficines de CaixaBank van disposar de cartes escrites per nens de fins a 12 anys d'edat que es troben en situació de risc per diferents motius: famílies desestructurades, pobresa alimentària, trobar-se en centres residencials...

Un 9% de les cartes procedien de nens d'entre 1 i 3 anys; un 21%, entre 4 i 6 anys; un 33%, entre 7 i 9 anys; i un 36% entre 10 i 12 anys.

Col·laborar amb aquesta iniciativa ha estat molt senzill, ja que només era necessari ser client i dirigir-se a una oficina de CaixaBank, on se li assignava una de les cartes escrites per un nen en la qual es detallava el regal concret que més desitjava per aquest Nadal. Una vegada recollida la carta, els participants van tenir fins al 15 de desembre per portar el seu regal a la seva oficina, amb un límit màxim de 50 euros.

A partir d'aquesta data, CaixaBank i les més de 350 entitats socials amb les quals col·labora en aquesta iniciativa van dur a terme la recollida i repartiment dels regals, de manera que els nens han pogut veure convertida la seva il·lusió en realitat.

Per a moltes famílies aquest ha estat l'únic regal que han rebut per Nadal els més petits de la casa, gràcies a la cadena de solidaritat que es genera entre els clients de l'entitat.

Entitats socials i empreses implicades

'L’Arbre dels Somnis' és una iniciativa organitzada per CaixaBank que ha comptat, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de 354 entitats socials, incloent-hi les seves delegacions, vinculades a la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat infantil, així com amb més de 800 empreses.

Gràcies a les més de 3.000 oficines que han participat en aquesta edició del programa en prop de 1.500 municipis, CaixaBank ha aconseguit, un any més, portar 'L’Arbre dels Somnis' a tota Espanya.

L'edició de 2023 és la sisena per a 'L'Arbre dels Somnis' i s'han atès més de 29.200 cartes, la qual cosa ha suposat superar el rècord de beneficiaris de la iniciativa en la seva història. Des de la primera edició el 2018 de 'L’Arbre dels Somnis', CaixaBank ha aconseguit amb aquesta campanya ajudar a complir els més de 150.000 desitjos de nens en risc de pobresa i exclusió social.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb més de 3.600 oficines retail i presència a més 2.200 municipis de tot el país, pot donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la considera com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Imatges de recurs