Nota de premsa

El programa AgroBank Tech Digital INNovation rep 154 candidatures d’startups en la seva primera edició

La convocatòria aconsegueix concentrar nombrosos projectes nacionals i internacionals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Convocatòria del programa AgroBank Tech Digital INNovation.

• La primera convocatòria d'aquest programa d'innovació oberta dissenyat per AgroBank i l’acceleradora Innsomnia ha tingut molt bona acollida per part del sistema emprenedor agrotech, amb 154 projectes de digitalització agroindustrial procedents d'Europa, els EUA o Llatinoamèrica.

• D'entre totes les candidatures rebudes, se seleccionaran les millors solucions tecnològiques per tal de certificar i ampliar el seu grau de maduresa (TRL) per poder-les implantar amb total garantia en les grans corporacions del sector.

 

El programa AgroBank Tech Digital INNovation, impulsat per AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada a l'activitat agroalimentària, i l'acceleradora B2B Innsomnia, ha aconseguit reunir 154 startups i pimes tecnològiques en la seva primera convocatòria d'innovació oberta.

El caràcter global d'aquest nou ecosistema agrotech ha permès concentrar en les diferents àrees d'innovació nombrosos emprenedors que pretenen millorar la competitivitat i traçabilitat en tota la cadena de valor agroalimentària a través d'eines digitals.

Un ecosistema agrotech d'abast mundial

Entre els projectes presentats, hi ha solucions tecnològiques orientades a l'agricultura de precisió, la traçabilitat i seguretat agroalimentària, la gestió eficient i sostenible de l'aigua, l'automatització dels processos de transformació, la sostenibilitat i eficiència energètica en l'agroindústria, l'e-commerce, les energies alternatives i l'economia circular i innovació en l'envasament, emmagatzematge i logística.

Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, afirma que “en aquesta primera convocatòria hem superat les expectatives que ens havíem marcat. Això demostra, un cop més, la transformació que està experimentant el sector. Des d'AgroBank Tech volem donar suport a les startups per impulsar els reptes globals que es plantegen i contribuir a la projecció internacional dels projectes presentats”.

Per part seva, Rafael Navarro, soci cofundador d'Innsomnia, explica que “estem molt satisfets i esperançats amb els resultats obtinguts en aquesta primera edició, perquè hem pogut conèixer solucions summament disruptores que marcaran el futur de la indústria agroalimentària. Cadascuna de les propostes tecnològiques registrades suposen un avenç notable en termes d'eficiència i sostenibilitat i posen Espanya al centre de la innovació i el talent emprenedor d'Europa”.

La intel·ligència artificial i la biotecnologia, aliades de l'agroindústria

Dins d'aquesta nova comunitat agrotech, en la que es vol respondre a les necessitats reals del sector agroalimentari, alhora que es fomenta la divulgació dels avenços agrícoles i tecnològics, cal destacar l'ús de drons, la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el blockchain, la robòtica, la biotecnologia, el geoposicionament i la xarxa 5G. Aquestes són algunes de les solucions presentades per les startups i pimes que ja formen part d'AgroBank Tech Digital INNovation.

Dintre d'aquestes, Espanya té una representació majoritària (80% del total de les inscripcions), seguida d'Argentina, Israel, Itàlia, Perú, els EUA, el Regne Unit, Brasil, Alemanya, Austràlia, els Països Baixos, Suècia, Suïssa, Guatemala, Xile, Jordània i Lituània.

Un cop registrades les candidatures i fins al pròxim 24 de febrer, els equips experts d'AgroBank i Innsomnia estudiaran i verificaran les diferents solucions per escollir els millors projectes tenint en compte els criteris específics de cada secció. A finals de febrer es comunicaran les propostes seleccionades, que passaran a formar part del programa d'acceleració, previst per als mesos d'abril, maig i juny. Després d'un procés d'acceleració, s'assessorarà les startups i pimes tecnològiques, mentoritzant la seva evolució de manera continuada.

Per al mes de juliol està previst que se celebri el ‘Demo Day’, un esdeveniment en el que es presentaran les solucions més innovadores i disruptives del procés d'acceleració a les principals empreses i corporacions del sector agroalimentari.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agrari a Espanya

AgroBank té més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders d'aquest país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.

Tot això és possible gràcies al fet que disposa de la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

Innsomnia, un hub d'innovació oberta amb visió internacional

Innsomnia és una acceleradora B2B especialitzada a desenvolupar ecosistemes digitals i fomentar processos de cocreació entre startups, grans corporacions i pimes tecnològiques. Des del 2016, 3.000 startups internacionals i més de 35 corporates han participat en els seus processos d'innovació oberta en les verticals d’Agritech, Fintech, Insurtech, Mobility & Logistics i eHealth.