Nota de premsa

El Plaza 3x3 CaixaBank celebra la seva desena temporada amb 12 parades per tota la geografia espanyola

El més gran circuit de bàsquet 3x3 gratuït i a l'aire lliure d'Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Una parada del circuit Plaza 3x3 CaixaBank, que aquest any celebra la desena edición després de congregar a més de 45.000 jugadors i recórrer 42 ciutats al llarg de la seva història.

• FEB i CaixaBank han organitzat la desena edició del més gran circuit de bàsquet 3x3 al carrer, una de les competicions de referència de l'esport base, que ha realitzat més de 100 parades, congregat a més de 45.000 jugadors de totes les edats i rebut més de 225.000 visitants, després de recórrer 42 ciutats espanyoles al llarg de la seva història.

• La nova edició del programa anual de promoció del bàsquet comença el dimarts 31 de maig a Melilla coincidint amb la visita de la Selecció Espanyola absoluta femenina i la seva gira ‘Camí al Futur’.

• El circuit, que itinerarà per Espanya fins a l’octubre, passarà per Melilla, Madrid, Palma, Màlaga, Pamplona, la Corunya, Santander, Barcelona, Saragossa, Granada, Sevilla i Leganés.

La Federación Española de Baloncesto i CaixaBank tenen ja a punt la desena edició del Plaza 3x3 CaixaBank, el seu programa anual de promoció del bàsquet que inclou el més gran circuit 3x3 gratuït i a l'aire lliure d'Espanya.

Després de l'èxit de l'última edició, encara marcada per les fortes restriccions imposades per la COVID-19, el Plaza 3x3 CaixaBank torna dimarts que ve 31 de maig amb la primera parada a Melilla, coincidint amb la visita de la Selecció Espanyola absoluta femenina i la seva gira ‘Camí al Futur’.

El circuit 2022 comptarà amb 12 parades distribuïdes per tota la geografia espanyola de maig a octubre. Un any més, el Plaza 3x3 CaixaBank farà parada en les principals places del país i, per segon any consecutiu, acudirà a Madrid i Barcelona en el marc dels festivals d'esport urbà, el Madrid Urban Sports i l'Extreme Barcelona, respectivament. En total, el torneig visitarà les ciutats de Melilla (31 de maig), Madrid (11 de juny), Palma (18 de juny), Màlaga (25 de juny), Pamplona (23 d'agost), la Corunya (3 de setembre), Santander (10 de setembre), Barcelona (17 de setembre), Saragossa (24 de setembre), Granada (1 d'octubre), Sevilla (8 d'octubre) i Leganés (15 d'octubre).

Jornades esportives i lúdiques diàries i gratuïtes

Les jornades del Plaza 3x3 CaixaBank 2022, que se celebraran en un dia de cap de setmana, a excepció de Melilla i Pamplona, que ambdues seran en dimarts coincidint amb actes de les seleccions absolutes femenines i masculines, comptaran amb múltiples pistes esportives, entre les quals destacarà la Pista CaixaBank, on es disputaran les finals masculines, i la Pista Univers Dona, que acollirà les finals femenines. Aquesta última pista s'engloba dins del projecte ‘Univers Dona’, liderat per la FEB i el Consejo Superior de Deportes per a la promoció i difusió del paper de la dona en la societat a través dels valors que transmeten els esportistes, al qual està adherit CaixaBank.

A les 12 ciutats on el circuit fa parada, el Plaza 3x3 CaixaBank comptarà amb el suport de les institucions locals i la col·laboració de les federacions autonòmiques de bàsquet. A més de la competició esportiva, el circuit també acollirà activitats lúdiques per assegurar la diversió dels participants, familiars i visitants, especialment els més petits. L'objectiu d'aquesta acció és portar el bàsquet a tots els racons d'Espanya per fomentar el bàsquet amateur i els valors que aquest esport transmet.

La inscripció per participar en el circuit és gratuïta, està oberta a totes les edats i categories des de pre mini fins a sènior, tant masculina com femenina, i es podrà formalitzar per a cadascuna de les seus a través de la pàgina https://3x3.feb.es

En aquesta nova edició, el circuit continuarà posant l'accent en l'estricte compliment dels protocols de normativa sanitària exigits en tot moment, amb l'objectiu prioritari de preservar la salut de participants i visitants. Per a això, l'organització realitzarà les oportunes recomanacions i prendrà totes les mesures sanitàries essencials segons la situació.

Garbajosa: “Un programa més que clàssic i sobretot d'èxit”

El president de la FEB, Jorge Garbajosa dona la benvinguda a aquesta edició 2022 del circuit Plaza 3x3 CaixaBank, “que és ja un programa més que clàssic, amb més d'una dècada de trajectòria, i sobretot d'èxit. El treball conjunt de la FEB i CaixaBank l'hem convertit en un circuit de referència per a la promoció del Bàsquet, en uns escenaris emblemàtics i una participació extraordinària, que multiplica si és possibleel valor de la nostra decidida aposta pel Bàsquet 3x3 en totes les seves variants”.

Per a Garbajosa, “treure el bàsquet al carrer és una de les claus per obrir-lo a totes les edats i condicions, combinant la competició amb la diversió i ampliant cada any una mica més l'univers de seguidors. I és també una excel·lent corretja de transmissió dels valors en els quals es basa el creixement del nostre esport.” A més, remarca, “arrencar aquesta edició 2022 en paral·lel a la concentració de la Selecció Femenina ho fa especialment il·lusionant per a tots”.

María Lluïsa Martínez Gistau: “Aquest programa ens reafirma com un dels patrocinadors de referència en el bàsquet espanyol”

María Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, ha subratllat el compromís de CaixaBank amb el bàsquet. “CaixaBank és una entitat compromesa amb l'esport, amb el qual compartim valors com l'esforç, la superació o la perseverança. Aquest programa, que compleix una dècada, ens reafirma com a un dels patrocinadors de referència del bàsquet a Espanya, tant de l'esport d'elit, fruit de la nostra vinculació amb les seleccions, com amb l'amateur. Aquesta iniciativa ens vincula amb tot el territori, en línia amb el model de proximitat de l'entitat”, ha destacat Martínez Gistau.

Més de 100 parades, 42 ciutats i 45.000 participants des del 2012

La FEB va posar en marxa el programa Plaza 3x3 l’any 2012, des de la seva primera edició de la mà de CaixaBank. Des de la seva arrencada, el circuit ha assolit les 101 parades, 45.000 participants i 225.000 visitants. Tot això a un total de 43 ciutats de tota Espanya: la Corunya, Albacete, Alcalá de Henares, Alcázar de San Juan, Almendralejo, Almeria, ÀÁvila, Badajoz, Barcelona, Bilbao, Burgos, Càceres, Castelló, Cartagena, Còrdova, Gijón, Guadalajara, Granada, Huelva, Jaén, Jerez de la Frontera, Lleó, Leganés, L’Hospitalet, Logronyo, Madrid, Màlaga, Melilla, Murcia, Palma, Pamplona, Plasència, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santander, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Sevilla, San Cristóbal de La Laguna, Terrassa, València, Saragossa i Zarautz.

CaixaBank amb el bàsquet

CaixaBank és soci patrocinador de la Federación Española de Baloncesto (FEB) i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola en totes les seves categories, masculines i femenines.

L'entitat financera s'ha involucrat amb el bàsquet nacional des de l'any 2013 i la seva implicació i activació de múltiples iniciatives al voltant d'aquest esport han ajudat a visibilitzar i ampliar la repercussió dels principals èxits obtinguts internacionalment.

En la seva implementació de l'estratègia de patrocini local, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments de bàsquet que s'han celebrat en l'última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país. Entre ells, hi ha el compromís amb el circuit Plaza 3x3 CaixaBank.

A més, la FEB i CaixaBank compten amb un programa de voluntariat esportiu específic que transcendeix la pròpia competició: el programa Voluntaris FEB CaixaBank. Després de set anys, aquest programa ha aconseguit teixir una sòlida comunitat de més de 21.000 voluntaris, que donen suport a tots els esdeveniments oficials de bàsquet organitzats per la FEB.

 

NOTÍCIES RELACIONADES