Nota de premsa

El Festival de Cap Roig es consolida com l'esdeveniment musical de referència al sud d'Europa amb un cartell de primer nivell per a la seva vintena edició

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona; Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank; Juli Guiu, president de Clipper's Live i director de Festival de Cap Roig; i Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya

• Julio Iglesias, Andrea Bocelli, Lionel Richie i Roger Hodgson encapçalen el cartell de la vintena edició de Festival de Cap Roig, organitzada per Clipper's Live amb l'impuls de CaixaBank, que tindrà lloc entre el 10 de juliol i el 22 d'agost. El 2020, el festival comptarà amb una programació total de 26 concerts.

• La banda estatunidenca The Lumineers serà l'encarregada de la inauguració, el 10 de juliol, mentre que el tancament anirà a càrrec de Julio Iglesias amb dos concerts que tindran lloc el 21 i 22 d'agost.

• El cartell reafirma el seu esperit eclèctic amb una gran varietat de gèneres musicals a través d'artistes de primer nivell i noms tan destacats com Yann Tiersen, Mika, Gilberto Gil, Travis, Herbie Hancock, Ara Malikian, Juan Diego Flórez, Sergio Dalma, Estopa, Pablo López, David Bisbal, Maestro, Morat, Aitana, Antonio José, Manel, Els Amics de les Arts o Blaumut.

• La programació infantil Cap Roig Mini presentarà per a tots els públics l'espectacle del Mag Lari i El Pot Petit.

• Aquest any, el concert solidari se celebrarà el 5 d'agost i anirà a càrrec de Juan Diego Flórez, els beneficis aniran destinats a projectes de Càritas que ofereixen suport socioeducatiu a infants en risc d'exclusió social.

 

Avui s'ha presentat, a la seu corporativa de CaixaBank a Barcelona, la vintena edició de Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb l'impuls de CaixaBank. En el transcurs de l'acte, l'organització ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 10 de juliol i fins al 22 d'agost, ompliran amb la seva música l'escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, María Lluïsa Martínez Gistau, qui ha destacat el "suport i la implicació de l'entitat amb el Festival de Cap Roig", que celebra aquest any la seva vintena edició, amb l'objectiu de "seguir impulsant un projecte que, any rere any, creix en projecció internacional, programació infantil, impacte econòmic i beneficis solidaris". Per Maria Lluïsa Martínez, "Cap Roig és una mostra del compromís que CaixaBank té amb els territoris en què està present per impulsar l'activitat cultural, dinamitzar l'economia i generar un impacte positiu".

Per la seva banda, el president de Clipper's Live i director de Festival de Cap Roig, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat pel cartell presentat aquest any. "Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, hem aconseguit un equilibri perfecte, reunint a grandíssimes estrelles internacionals, nacionals i catalanes en un cartell amb 26 nits extraordinàries. El Festival de Cap Roig genera cada any moltes expectatives i, per això, vam presentar una programació amb els artistes més rellevants de l'escena internacional com Lionel Richie, Mika, Yann Tiersen o Julio Iglesias; de l'escena nacional com Estopa o Aitana; i de l'escena catalana com Els Amics de les Arts o Manel. Continuem apostant pel ja consolidat Cap Roig Mini i seguirem potenciant la nit solidària, aquest any amb Juan Diego Flórez. A més, continuem amb l'eclecticisme que ens caracteritza per arribar al màxim nombre de públic possible". 

Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank; i Juli Guiu, president de Clipper's Live i director de Festival de Cap Roig.

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals

El Festival de Cap Roig arriba a la seva 20a edició consolidat com el major esdeveniment musical de l'any a la Costa Brava i el festival d'estiu de referència al sud d'Europa. L'esdeveniment reuneix cada edició als noms propis més rellevants del panorama musical nacional i internacional.

El concert inaugural tindrà lloc el 10 de juliol i comptarà amb l'actuació de la banda estatunidenca The Lumineers, que participarà per primera vegada al festival presentant el seu nou àlbum 'III', el nom fa referència al nombre de treballs publicats fins al moment. El colofó a aquesta edició número 20 el posarà Julio Iglesias amb dos magnífics concerts que se celebraran el 21 i 22 d'agost. L'únic artista llatí condecorat amb el Grammy honorífic a la seva carrera artística tornarà a Cap Roig 9 anys després per oferir-nos un selecte repertori escollit d'entre els més de vuitanta títols que li han generat els seus més de tres-cents milions de discos venuts.

Aquesta 20a edició comptarà, per primera vegada a l'escenari de Cap Roig, amb artistes de la talla de Yann Tiersen, un dels músics més respectats de la seva generació, que va saltar a la fama el 2001 amb la banda sonora d'Amélie. Dues bandes sonores reconegudes, Good Bye, Lenin! i Tabarly, i tres àlbums en directe componen la seva discografia, reconeguda per les seves influències més variades, que van de la música de carrer a l'avantguarda, del minimalisme al rock i del vals a la chanson.

També, per primera vegada, podrem veure a la icona de la música i superestrella internacional Lionel Richie, del qual la discografia d'àlbums i senzills és insuperable. La seva música forma part dels mites del pop; de fet, és un dels dos únics compositors en la història amb l'honor de tenir discos número u durant nou anys consecutius. Compta amb més de cent milions d'àlbums venuts a tot el món, un Oscar, un Globus d'Or i quatre premis Grammy, i va ser distingit com a Persona de l'Any per MusicCares el 2016 i amb el Premi Kennedy el 2017. Recentment, també ha rebut el premi internacional especial Ivor Novello de PRS for Music.

Després de l'èxit aconseguit al Gran Teatre de Liceu i al Teatro Real de Madrid, arriba per primera vegada a Cap Roig, Maestro, el millor espectacle simfònic electrònic de l'Europa continental. Es tracta d'un viatge des de la música de club al macro festival i des de l'Euro Beat fins al EDM; en definitiva, un espectacle únic que repassa la història de la música electrònica dels últims 30 anys a través de la barreja entre imatges de la cultura de club.

D'altra banda, entre els artistes que trepitgen per primera vegada l'escenari de Cap Roig, podem trobar a Mika, que va saltar a la fama amb la seva cançó Grace Kelly i que, amb més de deu milions de discos venuts, ha aconseguit la certificació d'or i platí a 32 països de tot el món i ha demostrat ser un veritable home del Renaixement, mostrant els seus múltiples talents com a compositor, intèrpret, dissenyador de moda, il·lustrador i columnista.

Trepitjarà aquest escenari, també per primera vegada, Gilberto Gil, compositor i multi instrumentista i un dels emblemes universals de la música brasilera i del que es va venir a cridar la world music, que en els anys vuitanta es va anar obrint a la música disco i al soul.

A aquesta actuació li seguirà, el dia 3 d'agost, la de Herbie Hancock, qui també s'estrena a Cap Roig. En la seva sisena dècada de vida professional, Hancock es manté on sempre ha estat: a l'avantguarda de la cultura, la tecnologia i la indústria de la música. Llegendari pianista i compositor, ha rebut un Oscar a la millor banda sonora original per Round Midnight i 14 premis Grammy, inclòs el d'àlbum de l'any.

Ara Malikian, violinista espanyol d'origen libanès i ascendència armènia, ens oferirà en aquesta edició el seu The Royal Garage Tour, un xou dedicat a l'essència de la música: riure, compartir i gaudir de diferents cultures a través del seu recorregut per diversos països.

Juan Diego Flórez és un altre dels artistes que ens visita per primera vegada. Amb una carrera que inclou actuacions als principals escenaris del món, s'ha consolidat com un dels grans noms de l'òpera actual. En aquesta edició de Festival de Cap Roig, Juan Diego Flórez torna a les seves arrels a Amèrica Llatina. Acompanyat per un conjunt instrumental de dotze músics, ens oferirà algunes de les cançons més commovedores del repertori llatinoamericà, adaptades a la seva veu belcantista de fama mundial.

A més, aquest serà el concert elegit per CaixaBank per dedicar la seva recaptació a una causa solidària estretament vinculada al territori. Aquest any la col·laboració es destinarà als projectes educatius de Càritas que ofereixen suport socioeducatiu a infants en risc d'exclusió social de Palafrugell i de la resta del Baix Empordà, amb l'objectiu d'acompanyar-los de manera integral durant el procés d'aprenentatge i garantir la igualtat d'oportunitats. Càritas, a través d'aquests programes, treballa perquè els nens d'entre 6 i 16 anys que tenen dificultats per seguir el ritme d'aprenentatge puguin consolidar l'educació escolar. Aquests projectes, que impliquen a les famílies i a l'entorn educatiu dels infants, es desenvolupen fora de l'horari escolar durant tot el curs a partir del reforç educatiu i el treball de valors, hàbits, habilitats i actituds que puguin afavorir la motivació per l'aprenentatge i el seu desenvolupament. Durant 2019 es van atendre a més de 180 nens a Palafrugell i a la resta del Baix Empordà.

Continuant amb el cartell, la banda britànica Travis també ens visita per primera vegada. Només una dècada després de formar-se en la Glasgow School of Art ja s'havien convertit en una de les majors bandes del món. Positivitat, unió i emoció és el que sempre podem trobar en els seus shows i és el que ens oferiran també a Cap Roig. Els esperem el 17 d'agost per gaudir del seu increïble repertori.

Antonio José, artista multiplatí a Espanya (set platins i tres ors), ens presentarà per primera vegada, en aquest escenari, el seu últim àlbum Antídoto. Es tracta del seu projecte més internacional fins a la data, per al qual s'ha envoltat de companys artistes, compositors i productors de totes les procedències. Més de 300.000 espectadors ja l'han vist en directe, té més de 1.700.000 seguidors i ha obtingut més de 450 milions de reproduccions en streaming.

En aquesta edició també podrem veure de nou a l'escenari de Cap Roig a artistes com Manel, que, en aquesta ocasió, ens oferirà la gira presentació del seu nou àlbum, Per La Bona Gent, el qual acaba d'arribar al número 1 a la llista oficial de vendes (física i streaming). El disc, produït al costat del novaiorquès Jake Aron, es combina en directe amb un repertori que ja és història.

Pablo López és un altre dels artistes que tornen a Cap Roig. López, que després del seu Tour Santa Libertad, tenia difícil superar-se, ens va sorprendre a tots revolucionant el món de la música en directe amb el seu ja icònica gira 360º i ara, el 2020, se l'ha posat més difícil encara. Per sort, per a aquesta nova gira inclourà en el seu repertori el proper àlbum, que inclou les millors composicions de la seva carrera fins a la data. No sabem la destinació final, però estem segurs que el viatge valdrà la pena.

Podrem gaudir un cop més de l'internacional Roger Hodgson, considerat com un dels cantants, autors i lletristes amb més talent de la nostra època. Va ser la veu llegendària de la banda Supertramp, amb qui va vendre més de 60 milions de discos.

Els Amics de les Arts presentaran en aquest escenari l'últim disc de la banda, que sortirà a la venda durant la primavera del 2020. El seu directe sorprendrà per explosiu i elèctric, al mateix temps que demostrarà de nou que els Amics connecten com ningú amb el seu públic i que l'essència "Amics" es manté després de 10 anys de trajectòria.

Sergio Dalma torna per celebrar tres dècades de carrera amb 30... y tanto, un disc i gira que commemoren la seva trajectòria amb un nou enfocament dels seus èxits sense deixar passar l'oportunitat de presentar nova música. Passat, present i futur van units en el projecte d'una de les veus més personals.

El Festival de Cap Roig ens brinda, una vegada més, l'oportunitat de gaudir d'un dels artistes més reconeguts del món, un dels més estimats i de major prestigi, Andrea Bocelli. Bocelli compta amb un Globus d'Or, set Brits clàssics i set World Music Awards, a més d'una estrella al passeig de la Fama de Hollywood. Ha col·laborat amb les principals estrelles del pop, incloses Ariana Gran, Nicole Scherzinger, Jennifer Lopez, LeAnn Rimes, Christina Aguilera, Céline Dion i Tony Bennett, entre d'altres. Al Festival de Cap Roig, Andrea Bocelli actuarà acompanyat de la GIOrquestra. Fidel al seu lema, "Música en majúscules", la GIO és una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils.

Blaumut serà una altra de les bandes que actuarà novament a Cap Roig, presentant el seu nou treball discogràfic 0001, el quart disc d'estudi i un disc ideat com una peça conceptual, amb cançons que parlen de l'ésser humà, vorejant la seva part racional, emocional i la més física.

Els germans Muñoz, coneguts com Estopa, afrontaran una vetllada molt especial a Cap Roig, on tornen per oferir-nos la seva Gira Fuego - 20 Aniversario. Amb ella celebren els seus 20 anys de carrera musical combinant les cançons del seu nou disc amb els seus grans èxits i fent-nos viure una nit inoblidable.

David Bisbal torna amb una estrena molt especial, el del seu nou disc En tus planes, que va entrar directament en el número u de la llista de vendes a Espanya i ja és triple platí. Podrem gaudir d'aquest treball en aquesta edició de Cap Roig acompanyat per l'energia que l'artista transmet en els seus concerts. Bisbal és guanyador de tres Grammy Llatins, 3 Billboard Llatins, 3 World Music Awards i dos Premis Ondas, entre més de vuitanta guardons que ha acumulat en gairebé vint anys. Ha aconseguit obtenir onze discos de diamant i vendre més de cinc milions d'entrades dels seus més de mil concerts a tot el món.

Després de l'èxit de la seva gira de l'2019 per Espanya, Morat torna aquest any a Cap Roig amb més força que mai. Després del llançament dels seus nous hits A Dónde Vamos i Enamórate de Alguien Más, ens presenten una nova gira en la qual podrem gaudir dels seus nous treballs i d'un show diferent i únic que, sens dubte, no deixarà indiferent a ningú.

Aitana és una altra de les artistes que repeteix. Convertida de manera natural en un fenomen musical i social, actualment, és l'artista femenina número u revelació a Espanya i amb major projecció internacional dels últims temps. Nominada en la vintena lliurament anual dels Grammy Llatins en la categoria de millor artista novell i amb quatre nominacions a Los40 Music Awards del 2019, un any de carrera artística ha estat més que suficient per arribar al cim entre els artistes novells. Va polvoritzar rècords digitals i es va convertir en l'artista més vista i en la més escoltada. A més, en aquest període va aconseguir setze discos de platí i deu discos d'or. Per al Festival de Cap Roig, Aitana porta ✚▶TOUR, un xou d'allò més impactant en el qual no faltaran les seves noves cançons, a més dels èxits "Vas a quedarte", "Teléfono", "Lo malo", "Nada sale sal" i "Me quedo" entre molts altres.

Un any més, Cap Roig aposta pels espectacles familiars pensats per als més petits. Cap Roig Mini comptarà aquest any amb les actuacions del Mag Lari, l'únic artista que ha repetit tres anys seguits al Festival de Cap Roig i que ens oferirà el seu espectacle de màgia amb molt d'humor i amb moltes sorpreses, però, sobretot, amb la il·lusió de sempre.

Aquest any, també comptarem amb l'actuació d'El Pot Petit, que ens presentaran un trosset d'aquest món tan màgic on viuen Jana, Pau, Melmelada Band i molts dels seus amics. Per a això, comptaran amb tretze músics a l'escenari que faran sonar les cançons d'El Pot Petit com mai abans les has escoltat.

L'entorn natural format pel castell de Cap Roig i el jardí botànic, considerat un dels més atractius de la Mediterrània, és l'escenari perfecte per a gaudir de la música a les nits d'estiu. Es tracta d'una experiència única i inoblidable que té com a denominador comú un cartell eclèctic i equilibrat amb els artistes més destacats de cada gènere musical.

El Festival de Cap Roig afronta aquesta nova edició, sota la direcció de Clipper's Live i el patrocini principal de CaixaBank, amb el repte de seguir impulsant un model de festival d'estiu d'èxit, amb una programació de qualitat i amb la intenció de donar suport al desenvolupament el propi territori també des dels vessants cultural, social i econòmica.

Sopar a Via Veneto davant del mar

L'oferta gastronòmica continuarà a càrrec de Via Veneto, un establiment de gran prestigi que ha renovat l'Estrella Michelin de forma ininterrompuda des de fa gairebé 40 anys i que té la qualitat de servei com una de les seves característiques.

Com cada any, tot l'equip de sala de Via Veneto es traslladarà al complet a Cap Roig i, a més, es reforçarà amb unes 60 persones de la comarca per arribar a una plantilla d'unes 100 persones.

Via Veneto basarà la seva proposta gastronòmica en productes de temporada de l'Empordà, comprats a proveïdors locals i en mercats de proximitat, i seguirà comptant amb industrials locals adaptant la seva oferta gastronòmica a cada un dels espais de Festival: Plaça, Claustre i Restaurant.

Un festival compromès amb la sostenibilitat

El Festival de Cap Roig va ser el primer certamen musical del món a rebre el segell Biosphere, que va obtenir el 2017. Renovat anualment, aquest reconeixement, atorgat per l'Institut de Turisme Responsable (ITR), es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El foment del desenvolupament econòmic i social en el territori, la contractació de persones en risc d'exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle generades durant el Festival i el consum responsable són alguns dels criteris que van permetre que obtingués aquesta distinció.

L'aposta del Festival per la sostenibilitat inclou la compensació de les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle. Per aconseguir-ho, es calcula la petjada de carboni, que inclou els consums energètics de l'esdeveniment, els materials lliurats als assistents, el servei de càtering, els desplaçaments i les pernoctacions dels membres de l'organització i dels artistes.

L'any passat, la compensació d'aquestes emissions es va realitzar mitjançant la compra de 92 crèdits de carboni del projecte Andra Pradesh. Es tracta d'un projecte de generació d'energia eòlica ubicat a l'Índia que compta amb la certificació de Verified Carbon Standard. El projecte treballa per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, redueix 8.152 tCO2e cada any, millora el servei de subministrament elèctric de la zona, millora la qualitat de l'aire i genera oportunitats de treball i activitat econòmica de les comunitats locals.

Després de la celebració de l'edició de 2020, també es calcularà la petjada de carboni generada i es compensarà amb el suport a algun projecte d'interès mediambiental.

Les entrades es posaran a la venda el proper 2 de març a les 10.00h. a la web oficial de Festival:

www.caproigfestival.com

 

PROGRAMACIÓ FESTIVAL DE CAP ROIG 2020

10 de juliol The Lumineers
11 de juliol Manel
17 de juliol Yann Tiersen
18 de juliol Pablo Lopez
24 de juliol Lionel Richie
25 de juliol Supertramp's Roger Hodgson
26 de juliol Els Amics de les Arts
31 de juliol Maestro
1 d'agost Mika
2 d'agost Gilberto Gil
3 d'agost Herbie Hancock
4 d'agost Ara Malikian
5 d'agost Juan Diego Flórez
6 d'agost Sergio Dalma
8 d'agost Andrea Bocelli
9 d'agost El Pot Petit (CR mini)
10 d'agost Blaumut
11 d'agost Estopa
12 d'agost David Bisbal
15 d'agost Mag LARI (CR mini)
16 d'agost Morat
17 d'agost Travis
18 d'agost Aitana
20 d'agost Antonio José
21 d'agost Julio Iglesias
22 d'agost Julio Iglesias
 

NOTÍCIES RELACIONADES