Nota de premsa

El Dow Jones Sustainability Index situa CaixaBank com un dels bancs més sostenibles del món

Desè any consecutiu inclosa en el principal índex mundial de sostenibilitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• CaixaBank obté la màxima puntuació en las àrees de gestió del risc, inclusió financera i en reporting social i ambiental.

• José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha destacat la importància d'aquest reconeixement: “A CaixaBank tenim un model de fer banca molt proper a la societat, a les necessitats de les famílies i les empreses. Un model molt inclusiu, en el que els quès, els objectius, són molt importants, però els coms, les maneres de fer, són decisives”.

• El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha subratllat que “la inclusió de CaixaBank en el Dow Jones Sustainability Index per desè any consecutiu demostra que l'entitat manté l'essència d'un model de banca diferencial, compromesa amb la inclusió financera, el desenvolupament sostenible i el progrés social”.

El Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ha inclòs a CaixaBank, per desè any consecutiu, entre els bancs més valorats del món en matèria de sostenibilitat. El principal índex mundial que avalua el comportament de les empreses sota criteris ASG (ambientals, socials i de govern corporatiu) ha considerat a CaixaBank com un dels 24 bancs més destacats en sostenibilitat, d'entre 168 candidats, i l'ha situat com onzè banc mundial.

En total, el DJSI ha inclòs en el seu índex 2021 a 322 empreses de tots els sectors, d'un total de 1.843 companyies analitzades de països de tot el món. A Espanya, el principal índex mundial ha situat a 15 companyies com les capdavanteres.

CaixaBank, amb un total de 85 punts, ha obtingut la màxima puntuació (100 punts en les àrees de gestió del risc, inclusió financera i en reporting social i ambiental. A més, els analistes han destacat positivament altres aspectes com el els drets humans, desenvolupament del capital humà, seguretat de la informació i ciberseguretat, finances sostenibles i en estratègia climàtica.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha recordat que "la sostenibilitat d'un projecte, un sector o una empresa, passa perquè la societat el trobi útil, que la societat vulgui que existeixi". En aquest sentit, Goirigolzarri ha destacat que "a CaixaBank tenim un model de fer banca molt proper a la societat, a les necessitats de les famílies i les empreses. Un model molt inclusiu, en el que els quès, els objectius, són molt importants, però els coms, les maneres de fer, són decisives".

Per part seva, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que "la inclusió de CaixaBank en el Dow Jones Sustainability Index per desè any consecutiu demostra que l'entitat manté l'essència d'un model de banca diferencial, compromesa amb la inclusió financera, el desenvolupament sostenible i el progrés social". Gortázar ha valorat l'"esforç que tota l'organització realitza constantment per continuar fent costat als nostres clients i al conjunt de la societat".

CaixaBank està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants a nivell mundial i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència en MSCI ESG Leader Indexis, Stoxx Global ESG Leaders Indexis, Euronext Vigeo index Eurozone 120, l'Euronext Vigeo index Europe 120, el Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, i l'índex FTSE4Good.

Banc espanyol líder en finançament sostenible i bons socials

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc ha mobilitzat més de 24.300 milions d'euros en finançament sostenible durant els nou primers mesos del 2021, amb més de 8.000 milions d'euros formalitzats en finançament verd i ESG. Al mateix temps, CaixaBank també ha participat en l'emissió de 16 bons verds, sostenibles o socials, per un valor de 16.300 milions d'euros, situant-se com el banc líder a Espanya i Portugal.

El 2021, l'entitat financera s'ha situat en el cinquè lloc d'Europa en préstecs verds i sostenibles en el League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv. A més, CaixaBank ha rebut recentment el guardó de "Líder en bons socials a Europa Occidental 2021" per la revista Global Finance, els que acrediten a les empreses líders de finançament sostenible en el món.

CaixaBank, un model de banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. La sostenibilitat és una de les línies del Pla Estratègic 2019-2021 de l'entitat que, a més, compta amb un Pla de Banca Socialment Responsable.

Entre els principals compromisos del banc, destaca el treball per la inclusió financera, amb una àmplia capil·laritat de la xarxa d'oficines. CaixaBank és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals.

D'altra banda, manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. A més, part de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

L'entitat compta amb un Comitè de Sostenibilitat, dependent del Comitè de Direcció, que és el responsable de realitzar el seguiment de l'estratègia i les pràctiques de sostenibilitat.

Així mateix, CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global, amb compromisos directament relacionats amb la descarbonització com el finançament de solucions al canvi climàtic, la reducció i compensació de la petjada de carboni i una curosa política de gestió ambiental, entre altres línies d'actuació.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES