Nota de premsa

El conseller delegat de CaixaBank visita a Palma Esment Escola Professional, que rep el suport de la Fundació “la Caixa”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto (de esquerra a dreta): el director general de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana; la directora territorial de CaixaBank a Balears, María Cruz Rivera; el gerent de Esment, Fernando Rey-*Maquieira; la presidenta de Esment, Montserrat Fuster Cabrer, i el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

• Gonzalo Gortázar ha conegut les instal·lacions i alguns dels projectes del centre de formació i inserció laboral de la mà de la presidenta i del gerent d’Esment, Montserrat Fuster Cabrer i Fernando Rey-Maquieira, acompanyats pel director general de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana, i la directora territorial de CaixaBank a Balears, María Cruz Rivera.

• La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha col·laborat des de 2004 amb Esment, la qual cosa ha permès posar en marxa 18 projectes d’innovació social a Mallorca.

• Gortázar ha destacat que “el compromís social està a l’ADN de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, en el seu origen fundacional, i s’expressa, tant en la labor financera, com per mitjà d’una extensa acció social, amb l’objectiu de protegir les persones en situació de vulnerabilitat”.

 

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha visitat Esment Escola Professional a Palma per a conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix aquest centre de formació i d’inserció laboral, pioner a Espanya per adaptar la metodologia de Formació Dual adaptada a persones amb necessitats de suport i a joves.

La Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, ha col·laborat des de 2004 amb Esment, la qual cosa ha permès posar en marxa 18 projectes d’innovació social a Mallorca.

Gortázar ha estat acompanyat en la visita per la presidenta i pel gerent d’Esment, Montserrat Fuster Cabrer i Fernando Rey-Maquieira, respectivament, així com pel director general de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana, i per la directora territorial de l’entitat a Balears, María Cruz Rivera.

Durant aquesta, han pogut conèixer l’obrador on s’elabora el pa i els dolços que l’entitat social ofereix en els seus restaurants i en el cafè-restaurant d’Escola, on treballa i es forma l’alumnat basant-se en una metodologia d’aprendre fent, ja que combina la formació amb l’activitat laboral retribuïda d’una empresa. 

El conseller delegat de CaixaBank ha posat en valor “la gran labor desenvolupada per Esment que l’ha portat a convertir-se en un referent en matèria d’innovació social”. A més, Gortázar ha destacat que “el compromís social està a l’ADN de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, en el seu origen fundacional, i s’expressa, tant en la labor financera, com per mitjà d’una extensa acció social amb l’objectiu de donar suport a les persones en situació de vulnerabilitat”.

Esment és una organització que va néixer el 1962 amb l’objectiu que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies tinguessin l’oportunitat de gaudir d’una bona vida. Esment genera oportunitats d’inserció sociolaboral per a col·lectius vulnerables a través d’activitats com la restauració, l’atenció a sala, l’elaboració de rebosteria artesana, la jardineria o la impressió i les arts gràfiques.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la major d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació “la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques dirigides a les entitats socials. L’any 2022, a través de les oficines de CaixaBank, es va contribuir a impulsar 5.624 projectes socials de 5.041 entitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES