Nota de premsa

El Consell d'Administració de CaixaBank aprova la incorporació al Comitè de Direcció de tres nous directors a l'àrea de Negoci

Després de l'èxit en l’execució de la integració de Bankia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• CaixaBank inicia una nova etapa amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge comercial i afrontar amb plenes garanties els grans reptes als quals s'enfrontarà el sector en els propers anys.

• Jaume Masana serà el nou director de Negoci; Mariona Vicens assumirà la responsabilitat de l'àrea de Transformació Digital i Advanced Analytics, i Jordi Nicolau dirigirà Payments and Consumer.

• El Consell d'Administració ha agraït l'extraordinària tasca desenvolupada per Juan Antonio Alcaraz, que causa baixa en l'entitat, des de la seva incorporació a "la Caixa" el 2007.

El Consell d'Administració de CaixaBank ha aprovat, en la seva reunió d'avui, una nova composició del Comitè de Direcció mitjançant la incorporació de tres nous directors a l'àrea de Negoci, que assumiran, entre d'altres, les funcions que actualment venia desenvolupant el director general de Negoci, Juan Antonio Alcaraz, que causa baixa en l'entitat.

El Consell d'Administració ha nomenat a Jaume Masana Ribalta, actual director de la Territorial de Catalunya, com a nou director de Negoci; a Mariona Vicens Cuyás, actualment directora d'Innovació i Transformació Digital, com a nova directora de Transformació Digital i Advanced Analytics, i a Jordi Nicolau Aymar, actualment director Retail-Customer Experience & Dia a Dia, com a nou director de Payments and Consumer.

D'altra banda, el Consell d'Administració de CaixaBank ha agraït l'extraordinària tasca desenvolupada per Juan Antonio Alcaraz des de la seva incorporació a “la Caixa ” el 2007 i posteriorment a CaixaBank, on ha jugat un paper clau durant aquests 15 anys en el procés de transformació de l'entitat líder a Espanya.

Liderar la transformació digital i mantenir el lideratge comercial

Després de l'èxit en l’execució de la integració de Bankia, CaixaBank inicia una nova etapa amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge comercial i afrontar amb plenes garanties els grans reptes als quals s'enfrontarà el sector en els propers anys.

Amb aquests nomenaments, subjectes a la verificació de la idoneïtat per part del Banc Central Europeu, l'entitat continua adaptant la seva estructura al futur del negoci financer per liderar la transformació digital del sector.

El Comitè de Direcció, liderat pel conseller delegat, Gonzalo Gortázar, quedarà format pels següents directors:

  • Ignacio Badiola Gómez, director de CIB & International Banking
  • Luis Javier Blas Agüeros, director de Mitjans
  • Matthias Bulach, director de Comptabilitat, Control de Gestió i Capital
  • Óscar Calderón de Oya, secretari general i del Consell
  • Manuel Galarza Pont, director de Compliment i Control
  • David López Puig, director de Recursos Humans
  • María Luisa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals
  • Jaume Masana Ribalta, director de Negoci
  • Jordi Mondéjar López, director de Riscos
  • Jordi Nicolau Aymar, director de Payments and Consumer
  • Javier Pano Riera, director Financer
  • María Luisa Retamosa, directora d’Auditoria
  • Eugenio Solla, director de Sostenibilitat
  • Javier Valle T-Figueras, director d’Assegurances
  • María Vicens Cuyás, directora de Transformació Digital i Advanced Analytics

Noves incorporacions al Comitè de Direcció

Jaume Masana Ribalta serà el nou director de Negoci. Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA a ESADE, Masana es va incorporar a CaixaBank l'any 2013 com a director de la Territorial de Catalunya. Anteriorment, havia ocupat càrrecs de responsabilitat a Caixa Manresa i Caixa Catalunya.

Mariona Vicens Cuyás, directora d'Innovació i Transformació Digital de CaixaBank des de 2016, es va incorporar a l'entitat el 2012 procedent de Novartis on va exercir diferents responsabilitats en desenvolupament de negoci i estratègia a la Xina i Suïssa. Entre 1999 i 2008, va treballar com Associate Principal a McKinsey a l'oficina de Madrid. Mariona Vicens, Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA per Kellogg School of Management de Northwestern University, serà la nova directora de l'àrea de Transformació Digital i Advanced Analytics.

Jordi Nicolau Aymar, actualment director Retail-Customer Experience & Dia a Dia, ha desenvolupat una extensa carrera professional a l'entitat, on ha assumit diferents responsabilitats, com les de director executiu de la Territorial Catalunya i Barcelona. A partir d'ara, serà el nou director de Payments and Consumer. Nicolau és llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, MBA per la Universitat Pompeu Fabra i PDD a IESE Business School.