Nota de premsa

El Comitè Consultiu d'accionistes impulsa el programa Aula' de formació financera de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Trobada del Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank amb Jordi Gual, president de l’entitat

• Jordi Gual es reuneix amb aquest òrgan consultiu, una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX35 que contribueix a millorar la comunicació i la transparència entre CaixaBank i els seus accionistes.

• L'entitat s'adapta a les millors pràctiques a nivell europeu i redueix el nombre d'integrants de 17 a 12 per promoure la participació i la paritat entre els membres.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, s'ha reunit amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes per compartir amb aquest òrgan l'evolució de l'entitat, la seva posició de lideratge comercial i les fortaleses del balanç. En aquesta jornada, el Comitè també ha ajudat a definir les noves iniciatives que l'àrea de Relació amb Accionistes està desenvolupant de cara al 2020 enfocades a fomentar la transformació digital.

Durant la trobada, Jordi Gual ha posat en valor la funció d'aquest Comitè, que “proposa i impulsa noves iniciatives per fomentar la transparència i la proximitat de l'entitat amb els seus accionistes”. El president de CaixaBank ha destacat el valor de les opinions i les idees que els membres del Comitè traslladen en cada reunió i els ha agraït el compromís i la dedicació.

CaixaBank va posar en marxa l'any 2010 el Comitè Consultiu d'accionistes, una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX35, en línia amb les millors pràctiques a nivell europeu. “Seguim analitzant els millors models per fomentar la participació i la paritat entre els membres d'aquest òrgan”, ha explicat el president de CaixaBank. En aquest sentit, l'entitat ha reduït el nombre de membres del Comitè de 17 a 12 i ha incrementat la freqüència de les reunions.

A més, en l'aposta de CaixaBank per l'educació financera, Jordi Gual ha subratllat que “l'entitat continua impulsant noves iniciatives dins del programa Aula de formació financera, per dotar els accionistes de més coneixements sobre economia i finances que els ajudin a prendre les decisions d'inversió de forma més fonamentada”.

Consolidació dels programes de formació financera

El 2019, l'entitat ha consolidat el programa Aula de formació financera per a accionistes, que ja ha superat els 10.000 accionistes formats gràcies a la seva aposta per les noves tecnologies. Des del llançament a finals de l'any passat dels Webinars Aula, que ofereixen formació on-line per a accionistes minoristes, CaixaBank ha fet 20 seminaris on-line, en què han participat més de 1.300 accionistes. Aquesta setmana, CaixaBank ha posat en marxa una nova iniciativa anomenada Aula Talks. Es tracta d'unes xerrades curtes impartides per referents en el món acadèmic i sectorial, que miren de respondre les preguntes més recurrents sobre economia i finances.

D'altra banda, l'entitat també ha celebrat enguany jornades presencials de formació financera en set ciutats, a les quals han assistit prop de 700 accionistes. Les jornades Aula formen part del Pla de Cultura Financera de l'entitat, un projecte dissenyat per ajudar els ciutadans a prendre millors decisions en termes financers.

En aquest sentit, CaixaBank ha editat enguany la segona edició del còmic Les finances de la Carlota, que porta per títol Operació AulaBank, on s'explica de manera senzilla als accionistes més joves el funcionament i la funció social d'un banc.

Fins a l'octubre, CaixaBank ha dut a terme diverses trobades amb accionistes en 15 ciutats espanyoles, en què ha reunit uns 1.100 accionistes. En aquestes jornades, l'entitat explica de primera mà als accionistes els últims resultats que ha obtingut i les línies generals del Pla Estratègic 2019-2021.

Renovació d'una part dels membres

CaixaBank és l'única entitat financera de l'IBEX35 que compta amb un Comitè Consultiu d'accionistes que té com a objectiu proposar, fomentar i valorar accions i canals de comunicació per millorar el diàleg entre l'entitat i l'accionariat. En aquesta última trobada, també hi han intervingut el director corporatiu de Security & Governance de CaixaBank, Alberto Rosa, i la directora del departament de Gestió d'Acció Social de la Xarxa, Marta Peris.

Segons estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment se'n renova una part. Els nous integrants se seleccionen a partir de les candidatures que es reben i intenten reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de ser accionista de CaixaBank i tenir un mínim de 1.000 accions mentre hi participi.

Per als llocs subjectes a renovació, l'entitat ha rebut 162 candidatures, el triple que l'any 2018, i s'hi incorporen com a nous membres: Yolanda Torres Lusarreta (Navarra), Gérard Arfinengo (Madrid) i Susana del Castillo Bello (Illes Canàries).

Aquest òrgan consultiu forma part dels diferents mecanismes que CaixaBank estableix per acostar-se als accionistes minoristes i contribuir a millorar de manera continuada la comunicació bidireccional i fomentar la màxima transparència.

 

NOTÍCIES RELACIONADES