Nota de premsa

DayOne signa un acord de col·laboració amb el chapter Start Up Grind de Mataró per impulsar l’emprenedoria i la innovació al territori

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acord DayOne i chapter Start Up Grind de Mataró

● Amb aquest acord, CaixaBank aposta pel Maresme com a pool d’innovació de primer nivell.

● A través de DayOne, l'entitat acompanya 'start-ups' i 'scale-ups' en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació.

● L’entitat segueix reforçant l'acompanyament financer a 'start-ups', 'scale-ups' i inversors en els principals pols d'innovació de Catalunya.

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb el chapter Start Up Grind de Mataró, amb l’objectiu de potenciar i donar suport al desenvolupament de la innovació i l’emprenedoria tecnològica al Maresme.

L’acord ha estat rubricat per Jordi Bolet, director del chapter Start Up Grind de Mataró, i per Antonio Asensio, director comercial d’Empreses a la Direcció Territorial de CaixaBank a Catalunya.

Asensio ha destacat que “CaixaBank ha tingut molt en compte el teixit empresarial del Maresme alhora d’ampliar el seu servei de DayOne a Mataró, una ciutat amb una gran tradició empresarial i amb interessants projectes tecnològics, molts d’ells ubicats al Tecnocampus, un parc tecnològic ubicat a la capital del Maresme que compte amb tres escoles universitàries adscrites a la Universitat Pompeu Fabra, un parc empresarial i un viver d'empreses, la majoria de base tecnològica".

Startup Grind és la comunitat de startups, fundadors, innovadors i creadors més gran del món. Organitza esdeveniments mensuals a més de 600 ciutats i 125 països amb fundadors locals d'èxit, innovadors, educadors i inversors que comparteixen històries personals i lliçons apreses en el camí per construir grans empreses.

CaixaBank, a través de la seva divisió DayOne, disposa d’un equip especialitzat en l'acompanyament a start-ups, scale-ups i inversors per donar cobertura a les empreses tecnològiques innovadores de les comarques de Tarragona, on l’ecosistema tecnològic ha experimentat un notable creixement.

DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de forma periòdica els seus clients amb partners estratègics. 

Mitjançant aquest acord de col·laboració, es potencia de manera activa el suport al teixit empresarial més innovador, buscant sinergies en el camp de l’emprenedoria i la innovació tecnològica, així com el desenvolupament econòmic, prioritzant la qualitat, l’eficiència, la transformació digital i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

A mesura que a Espanya ha anat creixent l'ecosistema emprenedor i s'ha incrementat la creació de start-ups i scale-ups, l'equip d'experts en l'atenció a aquest segment de clients ha anat ampliant la seva presència territorial, donant servei en 14 comunitats autònomes. Actualment, CaixaBank compta amb sis centres DayOne, ubicats a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Màlaga i Bilbao. A més, DayOne compta també amb equips que donen servei a clients en altres territoris: Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Catalunya i Galícia.

Relació amb l'ecosistema emprenedor

DayOne té la vocació d'acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que realitzen activitats de valor afegit. A través d'aquesta divisió, l'entitat innova la forma de relacionar-se amb tots els agents que formen l’ecosistema de les start-ups, scale-ups i els seus inversors, acostant-se a les seves inquietuds, necessitats i velocitat de desenvolupament.

Tot això, recolzat en cinc elements clau que s'han desenvolupat per donar un servei adaptat a aquest segment: DayOne hubs (centres que són un punt de trobada del talent i el capital), financial managers (professionals que coneixen la realitat de la indústria i les seves necessitats), solucions especialitzades (construcció de nous productes i serveis financers adequats a les necessitats dels agents de l'ecosistema),  relació bancària (desenvolupament de relacions i connexions entre els principals agents i corporates de l'ecosistema de la innovació) i programes d'emprenedoria (foment de l'actitud emprenedora de base tecnològica amb els Premis EmprènXXI i altres iniciatives).

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons han esdevingut un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal. A més, compta amb iniciatives vinculades a aquests guardons com els DayOne Innovation Summits, DayOne Open Innovation Programs, Investor's Day i la Comunitat AlumniXXI, que engloba la comunitat de les empreses guanyadores al llarg de tota la història dels premis.