Nota de premsa

Competize guanya els Premis EmprènXXI a Extremadura

15.ª edició d’una convocatòria de referència per a l’emprenedoria

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i Finalistes dels PEXXI a Extremadura

• Competize és una plataforma per gestionar competicions esportives, tant en esport tradicional com en eSports.

• El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l'accés a inversors i grans empreses interessades en l'ecosistema emprenedor.

• L’acte de lliurament s’ha realitzat a la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la Universidad de Extremadura, en el marc del DayOne Innovation Summit Extremadura, on han participat professionals de la direcció territorial de CaixaBank i ENISA, entre altres ponents.

• Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.

La start-up Competize ha guanyat els Premis EmprènXXI a Extremadura, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, a través d’ENISA. A Extremadura, l’organització dels Premis EmprènXXI compta amb el suport de la Junta d’Extremadura.

Competize és una plataforma per gestionar competicions esportives, tant en esport tradicional com en eSports

El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, l'accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, que en aquesta edició tindrà lloc a Munich (Alemanya), i l'oportunitat de participar en el Investors Day EmprènXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor.

Un any més, CaixaBank i ENISA continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important labor que exerceixen sota el lema “Converteix-te en un innovador del quinze dels Premis EmprènXXI. Aquesta 15a edició introdueix un canvi de nom als guardons, passant a denominar-se Premis EmprènXXI amb el que es vol reflectir l'evolució i adaptació a les noves necessitats.

En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat a l'Aula Magna de la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la Universidad de Extremadura, durant una trobada en la qual han participat professionals de la direcció territorial de CaixaBank i ENISA, entre altres ponents. L’acte de lliurament dels premis s’ha realitzat en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit, on s’ha realitzat una sessió de contingut amb Enrique Mediero, CEO Fundador Viral Estudio i Nuria Morales, Sòcia Fundadora KOMVIDA, premiats d’edicions anteriors.

A Extremadura han participat 29 start-ups en aquesta edició. Les finalistes també han estat presents durant la jornada i han presentat els seus projectes:

  • Eficae: Es dediquen al disseny, desenvolupament i desplegament de sistemes de monitoratge d'energia pel control energètic en la indústria.
  • Pay Gate: És un servei de compte digital per a empleats on s'utilitza el salari reportat com a base de la liquiditat i millora la salut financera dels treballadors i els seus ocupadors.
  • Comercializan PET (tipus de plàstics) reciclatge i assessoren tècnicament empreses del sector. Enguany tenen previst instal·lar una línia de producció i purificació de PET reciclatge per aconseguir potenciar l'economia circular.
  • Cognitive Data ha elaborat un algorisme de predicció de la personalitat amb la informació pública de xarxes socials per a l'elaboració d'informes destinats a recursos humans i venda one to one.

Premis a les millors start-ups de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 763 start-ups d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).

En paral·lel, es premiarà les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l'entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes: Banca XXI (solucions innovadores que aportin valor a l'oferta de productes i serveis del sector financer); Ciutat XXI (dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada); Planeta XXI (propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals); Salut XXI (innovar a tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia); Llavor XXI (solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable); Viu XXI (solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització).

Amb motiu del 15 aniversari, es lliuraran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l'empresa amb major influència positiva a la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Enguany, com a novetat, totes les empreses que han presentat la seva candidatura han tingut accés a tres sessions formatives en format webinar obre alguns dels temes clau per a emprenedors: finançament, storytelling i cultura i lideratge.

Premis de referència per l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups a totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores a les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per a segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben als seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.  

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Saragossa i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Dirección General de Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministerio de Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per a pimes, així com per a emprenedors i emprenedores.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d'entre 25.000 i 1,5 M d'euros.

La cartera històrica de ENISA supera els 7.700 préstecs destinats a més de 6.700 empreses per un import de més de 1.165 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES