Nota de premsa

Cocina Económica de Logronyo disposarà d'un vehicle de nou places per afavorir la inclusió social dels seus residents gràcies a la col·laboració de Fundació “la Caixa” i Grup Agromotor

Al marc de “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Peio Carrillo, Emilio Carreras i Isabel Moreno

• L'acció correspon a la modalitat “Mobilitat Solidària”, dirigida a permetre la renovació de vehicles a les entitats socials.

• Amb aquesta aportació, Cocina Económica de Logronyo podrà facilitar els desplaçaments dels beneficiaris de la seva activitat per ampliar les possibilitats d'interacció en inclusió social.


La Fundació “la Caixa” i Grup Agromotor, en col·laboració amb CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 33.750 euros perquè Cocina Económica de Logronyo disposi d'un vehicle de nou places per desenvolupar la seva labor en benefici de persones en situació de vulnerabilitat.

En concret, aquesta aportació permetrà a l'entitat social ampliar les opcions de desplaçament en grup de les persones residents en les seves instal·lacions i incentivar la seva participació en activitats exteriors d'oci i temps lliure, culturals, en la naturalesa, senderisme, formatives, etc., el que millorarà les possibilitats de relació i interacció amb la societat dels beneficiaris de l'entitat. D'aquesta manera, s'afavorirà la inclusió social, a més d'incrementar-se la qualitat dels serveis que es presten des de la Cocina Económica de Logronyo.

La iniciativa s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària” , una iniciativa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i els suma a les aportacions d'empreses i particulars l'objectiu d'ajudar al fet que les entitats socials disposin dels mitjans materials per continuar treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

L'acció realitzada a Logronyo pertany a la modalitat “Mobilitat Solidària”, que pretén proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els precisen amb urgència. En aquest cas, CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una subvenció de la Fundació “la Caixa” i la col·laboració de Grup Agromotor per facilitar a l'entitat l'adquisició del vehicle.

La importància de la col·laboració per enfortir l'ajuda solidària

A l'acte de lliurament, celebrat avui i que ha tingut lloc a Cocina Económica, han assistit Emilio Carreras, president de Cocina Económica, Peio Carrillo, director general comercial del Grup Agromotor, i Isabel Moreno, directora de la territorial Ebre de CaixaBank.

Isabel Moreno ha destacat “la importància de la solidaritat i la col·laboració entre les diferents entitats i institucions locals públiques i privades per protegir a les persones en situació de vulnerabilitat”. Moreno ha qualificat de “orgull” el fet de participar en aquest projecte: “Sens dubte, és una experiència que contribueix a afavorir als col·lectius més sensibles. Col·laboracions com aquesta estrenyen el llaç que uneix a CaixaBank amb Logronyo, un arrelament que cada vegada s'enforteix més a través de la creació de noves vies de col·laboració i el reforç de les línies d'actuació recurrents”

La directora territorial de CaixaBank ha agraït també la labor de la Cocina Económica: “És encomiable el seu treball a la ciutat, en qualsevol moment, però, encara mes si cap, en aquesta delicada situació de crisi social i econòmica provocada per la pandèmia”. Isabel Moreno també va agrair a Grup Agromotor el seu compromís per sumar-se a la proposta.

Sobre Cocina Económica

Cocina Económica de Logronyo, amb els seus 125 anys d'història i havent estat declarada entitat d'utilitat pública, continua en l'actualitat alimentant vides.

El menjador social és l'eix de la intervenció que es desenvolupa en l'entitat i serveix per mesurar el grau de necessitat que existeix en la població logronyesa.

En els últims anys, s'han ampliat els eixos d'intervenció i els nostres horitzons, a través de diferents projectes, atenent situacions de risc, exclusió social i sensellarisme, tant de persones individuals com familiars, havent generat diferents espais d'allotjament, així com un centre d'educació infantil per atendre menors i a les seves famílies. A través dels diferents espais d'allotjament i trobada, es pretén desenvolupar els aspectes més elementals de la convivència, acollint a homes, dones i famílies que comparteixen situacions de manca i inestabilitat econòmica, d'habitatge, laboral, conflictes personals, familiars, etc., amb la pretensió d'oferir una oportunitat de canvi impulsant el desenvolupament de valors i potencialitats, per aconseguir el major grau d'autonomia personal.

Dins de tot aquest procés d'intervenció i acompanyament social un dels aspectes a treballar i potenciar és la participació a través d'activitats socioeducatives dirigides cap al canvi d'actituds i aptituds per contribuir a millorar l'autonomia i inserció social.

Sobre Grup Agromotor

L'origen del Grup Agromotor va començar fruit de la confiança mútua de dues extraordinàries persones: Sr. Guillermo de Aranzabal Alberdi, empresari basc de reconegut prestigi i Sr. Eduardo Barreiros, industrial que va revolucionar amb la seva innovació el mercat espanyol de l'automoció.

Riojana de Automoción, Riauto, es va fundar en la dècada dels vuitanta a Logronyo.

L'equip directiu del grup manté molt presents els principis i valors dels seus fundadors:

  • Caràcter emprenedor i competitiu.
  • Esperit de superació i millora contínua.
  • Complir sempre amb els compromisos assumits.
  • Generar riquesa en l'empresa i contribuir a la prosperitat de la societat.

 
L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. En 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. 

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya. 

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES