Nota de premsa

«Cap llar sense aliments» aporta 1,8 milions d’euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La campanya «Cap llar sense aliments» està impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank.

• La campanya ha recollit 260.952 euros a Catalunya.

• La Fundació ”la Caixa” hi ha contribuït amb una aportació global d'un milió d'euros.

• Els canals de donació continuaran actius fins al 31 d'octubre.

 

La quarta edició de la campanya «Cap llar sense aliments», impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, ha recollit 260.952 euros a Catalunya i 1.839.800 euros a tot l’Estat. Aquest import total és l'equivalent a 1.672 tones d'aliments bàsics, que seran distribuïts a través dels 54 bancs d'aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i les seves 7.500 entitats socials col·laboradores. Gràcies als donatius recollits, 6.110 persones en situació de vulnerabilitat tindran garantida una alimentació bàsica durant 12 mesos.

La campanya d'enguany ha volgut donar resposta a la cronificació de la pobresa i a les dificultats que afronten els bancs d'aliments per proveir-se a causa de l'escalada de preus. Conscient de la urgència, la Fundació ”la Caixa” ha contribuït a la campanya amb una aportació global d'un milió d'euros.

«La campanya ha permès que el Banc dels Aliments rebi una important ajuda just en el moment en què més falta li fa a les entitats socials que atenen les famílies vulnerables», ha remarcat el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas. «Tenim moltes dificultats per proveir-nos d'aliments bàsics, i per això li demanem a la societat que continuï col·laborant amb la nostra lluita contra la pobresa alimentària i a favor de l'alimentació saludable».

«En els temps de dificultat és imprescindible unir esforços per estar prop de les persones que més ho necessiten. Per això, des de fa quatre anys impulsem i contribuïm a aquesta campanya en favor dels bancs d'aliments i dels milers de famílies que pateixen pobresa alimentària al nostre país. Una vegada més, volem donar les gràcies a tots els ciutadans i empreses que s'han sumat a aquesta petició d'ajuda», ha assegurat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

«En un context com l'actual, per a CaixaBank és un compromís ineludible facilitar les donacions gràcies a la potència tecnològica dels nostres canals digitals, fer d'altaveu a través de la nostra xarxa d'oficines i dur a terme activitats de voluntariat per posar-nos al servei dels bancs d'aliments i de la societat», ha apuntat el director d'Acció Social de CaixaBank, Josep Parareda.

Els canals de donació, actius fins al 31 d'octubre

Els canals electrònics de la campanya «Cap llar sense aliments» continuaran operatius fins al 31 d'octubre. Les persones que vulguin col·laborar encara poden enviar el seu donatiu a través de Bizum amb una aportació a la causa 38014. També es pot col·laborar a través de la xarxa de caixers de CaixaBank, a través de la plataforma de banca digital CaixaBankNow i al portal www.caixabank.cat per als donants que no siguin clients de l'entitat.

Tant la FESBAL, com el Banc dels Aliments, Fundació “la Caixa” i CaixaBank fan una nova crida a les empreses i a la societat espanyola perquè continuïn mostrant la seva solidaritat amb els qui més la necessiten.

Quatre edicions; més de 9,3 milions

La campanya «Cap llar sense aliments» es va posar en marxa per primera vegada el 2020 per donar resposta a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia. Entre les quatre edicions realitzades des de llavors, s'han recaptat més de 9,3 milions d'euros, 3 milions d’euros dels quals per part de la Fundació “la Caixa”. Gràcies a aquests donatius, s'han aconseguit 9.500 tones d'aliments bàsics destinats a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per a més informació

Pablo Vázquez: 630 18 07 85 / [email protected]

Marina Teixidó: 608 09 90 23 / [email protected]

 

NOTÍCIES RELACIONADES