Nota de premsa

CaixaBank, única entitat financera espanyola adherida a la declaració sobre biodiversitat emmarcada en la COP15

Conferència de l’ONU sobre Biodiversitat a Montreal

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edificis Porta d'Europa.

• Amb aquesta signatura, CaixaBank es compromet a contribuir a la protecció dels ecosistemes mitjançant la inversió i el finançament, la gestió dels riscos relacionats amb la natura, la consideració de la biodiversitat en les decisions d'inversió i el diàleg amb companyies de la cartera d'actius per impulsar la transparència.

• El nou Pla Estratègic de CaixaBank, presentat aquest 2022, recull la proposta de l'entitat per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació des de l'activitat bancària.

 

CaixaBank és l'única entitat financera espanyola que ha subscrit la Declaració del sector financer sobre biodiversitat, promoguda amb motiu de la celebració de la Conferència de l'ONU sobre Biodiversitat (COP15), que acaba de celebrar-se a Montreal (Canadà).

La COP15 ha convocat, del 7 al 19 de desembre, a governs de prop de 200 països per acordar un nou marc mundial per a la diversitat biològica posterior al 2020. Aquest marc inclou un ambiciós pla que alinea tots els actors, inclòs el financer, per transformar la relació de la societat amb la biodiversitat i garantir el manteniment dels ecosistemes i les seves espècies. Aquest pla s'alinea amb el compromís global net zero i del qual CaixaBank forma part com a membre fundador de Net Zero Banking Alliance (NZBA).

L'objectiu prioritari de la COP15 ha estat proporcionar una visió estratègica i un full de ruta mundial per a la conservació, protecció, restauració i gestió sostenible de la biodiversitat i els ecosistemes durant la dècada vinent. Per això, la part més important ha estat acordar un nou marc global sobre la diversitat biològica post-2020 que duri 10 anys, amb el compromís de protegir almenys el 30% de les àrees terrestres i marítimes del món per al 2030. Avui dia, s'estima que només el 17% de la terra i 10% de les àrees marines estan protegides. A més, l'acord adoptat en aquesta cimera inclou el compromís de les economies desenvolupades de facilitar almenys 20.000 milions de dòlars anuals per a la biodiversitat fins al 2025, i almenys 30.000 milions per al 2030.

A fi de poder aconseguir els objectius, en el marc de la COP15 s'ha proposat la signatura d'una ‘crida a l'acció’ dirigida al sector financer per contribuir a protegir i restaurar els ecosistemes mitjançant el finançament i la inversió amb diverses línies d'actuació. Les principals àrees d'acció tenen a veure amb la gestió dels riscos sistèmics relacionats amb la natura en col·laboració amb els bancs centrals, la consideració de la biodiversitat en les decisions d'inversió, i el diàleg amb companyies de la cartera d'actius per impulsar la transparència.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del Grup i s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024.

A més, CaixaBank ha obtingut la millor puntuació entre els bancs i entitats financeres espanyoles en el primer rànquing dirigit al sector financer que ha elaborat la World Benchmarking Alliance (WBA), entitat internacional nascuda el 2018 amb l'objectiu d'ajudar les empreses a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Fruit de la seva tasca, CaixaBank és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre d’altres, en el Dow Jones Sustainability Index, i en l'A List del CDP Climate Change.

 

NOTÍCIES RELACIONADES