Nota de premsa

CaixaBank tria les catorze finalistes territorials que opten al premi nacional Dona Empresària 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank tria les catorze finalistes territorials que opten al premi nacional Dona Empresària 2019

• La guanyadora en la fase nacional serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC 2019, que es lliuraran a Nova Delhi (Índia) el pròxim 12 de novembre.

• El Premi Dona Empresària CaixaBank, que celebra la seva tercera edició, s'inscriu en el programa Wengage de l'entitat, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat dins i fora del banc. L'entitat té actualment un 40,1% de dones en posicions directives.

CaixaBank ha triat les catorze guanyadores territorials que passen a la fase nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank 2019, que reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya. El guardó, que celebra la seva tercera edició, s'ha consolidat en l'àmbit nacional pel seu impuls a la diversitat i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola. La iniciativa té com a objectiu augmentar la visibilitat, la credibilitat, l'acceptació, el reconeixement social i el respecte a la dona empresària, i ajuda a crear consens social sobre el seu important paper en el món econòmic i social.

Després de la fase territorial, un jurat format pel Comitè de Diversitat de CaixaBank, compost per directius membres del Comitè de Direcció i per diferents líders dels projectes de diversitat, escollirà, d'entre les catorze finalistes territorials, la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC 2019 en el marc de la 12a Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), que aquest any acollirà la ciutat de Nova Delhi (Índia) entre els pròxims 10 i 13 de novembre.

Guanyadores territorials que opten al premi nacional Dona Empresària CaixaBank 2019

Les catorze guanyadores de les direccions territorials de CaixaBank que opten al premi nacional Dona Empresària CaixaBank 2019 i a ser una de les representants d'Espanya en els IWEC Awards 2019 són:

  • Andalusia Occidental: Arancha Manzanares Abásolo, vicepresidenta executiva d'Ayesa Advance Technologies. És una empresa que lidera projectes d'enginyeria, tecnologia i consultoria en els sectors de l'enginyeria industrial, l'aeronàutica i els sistemes d'informació.
  • Andalusia Oriental i Múrcia: María Dolores Ciurana Boadas, directora gerent de Faccsa. La companyia, fundada el 1941, es dedica a la fabricació de productes carnis cuits. Actualment és una de les deu principals empreses espanyoles del seu sector.
  • Aragó i La Rioja: Cristina Forner González, presidenta del Consell d'Administració d'Unión Vitivinícola, empresa fundada el 1972, amb una llarga experiència en la viticultura de La Rioja. Avui dia exporta a més de 120 països.
  • Illes Balears: María Antonia Llull Sánchez, vicepresidenta del Grup Hipotels Hotels & Resorts, grup del sector hoteler i turístic amb trenta establiments repartits entre Mallorca, Lanzarote, Cadis i Mèxic.
  • Barcelona: Vanesa Martínez Chamorro, CEO de Carinsa (Creaciones Aromáticas Industriales), grup industrial multinacional dedicat a la fabricació i la comercialització d'aromes, ingredients funcionals i additius per a l'alimentació, la perfumeria i la cosmètica.
  • Canàries: María del Carmen Pérez de Lara, vicepresidenta i consellera delegada de Grupo Pérez Moreno, grup de societats dels sectors de la construcció, immobiliari, el turisme i els serveis.
  • Castella-la Manxa i Extremadura: Isabel Sánchez Serrano, consellera delegada de Disfrimur,  empresa espanyola fundada el 1997 que es dedica al transport de mercaderies per carretera.
  • Castella i Lleó i Astúries: Verònica Pascual, CEO d'ASTI Tech Group, empresa dedicada al sector de l'enginyeria robòtica.
  • Catalunya: Anna Alzamora Planagumà, gerent d'Alzamora Carton Packaging, societat especialitzada en la fabricació d'envasos de cartró per a packaging dels seus clients, repartits entre diversos sectors.
  • Comunitat Valenciana: Ángela Pérez Pérez, CEO i presidenta del Consell d’Administració d’Imegen, una de les empreses líders a Europa com a laboratori especialitzat en Oncogenètica, dedicada a la investigació i desenvolupament en el diagnòstic genètic humà, que treballa en l’àmbit de la medicina personalitzada de precisió oferint anàlisis d’ADN orientats a caracteritzar tumors i assignar el millor tractament a cada pacient oncològic.
  • Galícia: Emma Lustres Gómez, administradora i productora executiva de Vaca Films, empresa de producció audiovisual i cinematogràfica de pel·lícules destinades tant al mercat nacional com internacional.
  • Madrid: Ana Victoria Ugidos Álvarez, directora general de Btsa Biotecnologías Aplicadas, companyia especialitzada en la fabricació i l'elaboració d'antioxidants. És la primera empresa europea en la fabricació de vitamina E natural i en l'elaboració d'antioxidants naturals per a la indústria de l'alimentació.
  • Navarra: Laura Sandúa Escribano, gerent d'Aceites Sandúa, empresa dedicada a l'envasament i la comercialització d'olis comestibles, pionera a Espanya en el desenvolupament d'un tipus d'oli especial per a fregits sense oli de palma.
  • País Basc i Cantàbria: María Luisa Galardi Aduriz, directora d'Ondarreta Mesas y Sillas, empresa nascuda fa més de quaranta anys i dedicada a la fabricació de mobles de disseny. Avui dia exporta més del 40% de la seva producció.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

El Premi Dona Empresària CaixaBank s'ha consolidat en l'àmbit nacional pel seu impuls a la diversitat i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola. S'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat dins i fora del banc.

En l'àmbit intern, CaixaBank té, a tancament de març del 2019, un 40,1% de dones en posicions directives i disposa d'un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

En l'àmbit extern, CaixaBank promou premis i conferències per incrementar la visibilitat de les dones en múltiples àrees de responsabilitat. És el cas del Premi Dona Empresària CaixaBank, que reconeix la trajectòria de dones del món empresarial, o els premis WONNOW, que, en col·laboració amb Microsoft, premien les millors estudiants en matèries STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en les seves sigles en anglès). A més, el 2018 CaixaBank va impulsar setanta trobades a Espanya per conscienciar sobre el valor de la diversitat i onze jornades Diversity Talks a la xarxa internacional del banc.

El programa Wengage s'emmarca en el model de banca socialment responsable de CaixaBank, caracteritzat pel compromís amb l'entorn, la vocació social i la contribució al desenvolupament de les persones i el conjunt de la societat.

Els Premis IWEC

La Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que sustenten la propietat de les companyies i que cooperen a escala global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis IWEC per tal de reconèixer les dones empresàries de tot el món i donar-los suport. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, la credibilitat i la responsabilitat de la dona empresària perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer del 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Xangai (2018).

El 2018, aquests premis internacionals van reconèixer la trajectòria de quaranta-vuit empresàries procedents de vint països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1.700 milions de dòlars i tenen més de quaranta-vuit mil treballadors.

 

NOTÍCIES RELACIONADES