Nota de premsa

CaixaBank signa amb REWE Group una línia de crèdit ‘revolving’ sostenible per 750 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Edifici verd REWE Group

• REWE Group entra en el mercat del finançament sostenible amb aquesta operació lligada a la seva evolució segons criteris ASG.

• CaixaBank és l'únic banc espanyol que ha participat en l'operació.

• Amb la seva primera operació de finançament sostenible amb un grup alemany, CaixaBank reforça la seva presència al país, on té una sucursal operativa a Frankfurt.


REWE Group ha tancat una pionera línia de crèdit revolving sindicada sostenible per 750 milions d'euros, una de les primeres operacions de finançament sostenible del sector retail a Europa. CaixaBank, entitat financera líder a Espanya, ha actuat com MLA i és l'únic banc espanyol que ha participat en l'operació.

Amb aquesta transacció pionera, REWE Group vincula el tipus d'interès de la línia de crèdit a la seva puntuació global d'ASG (criteris ambientals, socials i de govern) subministrada per ISS. D'aquesta manera, el Grup alemany reforça la seva estratègia de creixement sostenible. Aquestes operacions de finançament sostenible s'alineen amb els principis de sostenibilitat de l'Associació del Mercat de Préstecs (Loan Market Association).

CaixaBank, a través de la seva sucursal operativa a Frankfurt, incrementa la seva presència en el mercat alemany amb aquesta operació, la primera de finançament sostenible amb un corporate d'un grup alemany. El banc ha incrementat la seva activitat en el mercat de finançament sostenible al país en els últims anys. El 2019, va participar en el finançament del Grup Siemens Gamesa, i el 2020, en el primer préstec sostenible de Nordex (Grup Acciona).

REWE Group

REWE Group és un dels grups líders de turisme i comerç d'Europa. El Grup entra en les vides de 12 milions de clients cada dia, ja sigui per la compra de productes essencials, bricolatge o jardineria, com per la planificació dels seus viatges de negocis o de vacances.

El Grup alemany està compromès a millorar la seva evolució en l'àmbit de la sostenibilitat, transformant l'empaquetat dels seus productes en opcions més respectuoses amb el medi ambient, i millorant així la protecció del clima.

Promouen iniciatives per a la protecció i l'impuls de la biodiversitat a la seva cadena de subministrament.

El seu objectiu és impulsar el consum i el turisme sostenible en tots els àmbits de la seva actuació.

CaixaBank, compromesa amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, ha mobilitzat el 2020 més de 12.000 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d'euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ASG, on destaquen els objectius sobre variables de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica. A més, CaixaBank ha participat en l'emissió de 13 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.500 milions d'euros. A tancament del 2020, CaixaBank s'ha posicionat com el 5è banc a nivell europeu i 9è a nivell mundial en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Fins al març del 2021, CaixaBank ha emès cinc bons en suport dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i és el banc europeu amb el volum més gran d'emissions de crèdit ASG en euros: tres bons verds i dos bons socials, per un valor total de 5.000 milions d'euros.