Nota de premsa

CaixaBank s'adhereix al manifest per a promoure una recuperació verda i sostenible per a sortir de la crisi

#RecuperaciónSostenible

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• Més de 240 personalitats del món de la política, societat civil i empresarial a Espanya demanen al congrés, a través de la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica, plans de recuperació basats en criteris de sostenibilitat.

• Els signants del manifest pertanyen a sectors socials, econòmics, culturals, associatius, científics, religiosos i professionals. Des dels grans consellers delegats de l'IBEX a petits empresaris, cooperatives i ONGs que integren una gran diversitat geogràfica amb entitats i representants de les diferents comunitats autònomes i ciutats.

CaixaBank, juntament amb més de dues-centes quaranta personalitats del món de les empreses, sindicats, entitats socials, universitats, ONG, governs o partits polítics, han signat un manifest per a promoure una recuperació verda i sostenible per a gestionar la sortida de la crisi a Espanya.

A través de la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica que s'ha creat al Congrés dels Diputats, les organitzacions i empreses signants han sol·licitat que les polítiques d'estímul derivades del COVID-19, a més de ser efectives des del punt de vista econòmic i social, estiguin alineades amb les polítiques de sostenibilitat i amb el Pacte Verd Europeu.

Amb els mateixos principis sorgeix ara aquest moviment a Espanya a través de la carta que s'ha traslladat avui a la citada comissió. Aquesta carta planteja els mateixos criteris de recuperació sostenible i s'apel·la al fet que es tinguin en compte en els treballs d'aquesta.

Els signants d'aquesta declaració advoquen per una recuperació cap a una economia més sostenible i robusta i demanden l'establiment d'aliances transversals entre partits polítics, empreses, sindicats, mitjans de comunicació, ONG i societat civil. Tot això amb l'objectiu de posar en marxa un paquet d'estímuls econòmics basat en criteris de sostenibilitat, recolzat en el coneixement científic i en les millors pràctiques, que permeti avançar cap a una societat més prospera, sostenible, saludable, justa i resilient.

La pluralitat que reflecteixen totes les adhesions, així com el fet que apareguin totes juntes, és un signe de la presa de consciència sobre la necessitat d'actuar junts en aquest camí comú.

La iniciativa, liderada per ECODES, el Grup Espanyol de Creixement Verd, SEO/BirdLife i, a títol particular, per investigadors del Basque Centre for Climate Change (BC3), el Real Instituto Elcano i la Universidad Politécnica de Madrid (ItdUPM), està oberta a tota la societat i pot seguir rebent adhesions al següent portal https://www.porunarecuperacionsostenible.net/manifiesto/

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als clients.

L'entitat destaca per la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, l’ha inclòs com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a l'entitat, a través de VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

Dins el seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per fer-ho, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi Ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió Financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció Social i Voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, treballadors, proveïdors i la societat en general.

 

NOTÍCIES RELACIONADES