Nota de premsa

CaixaBank s’adhereix a ASCRI com a soci assessor per impulsar l’ecosistema de l’economia de la innovació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Rafael Herrador, director territorial Madrid Metropolitana de CaixaBank; Ana Díez Fontana, directora de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, i José Zudaire, director general d’ASCRI

• Aquesta aliança permetrà impulsar conjuntament activitats i explorar noves vies de col·laboració, com l'organització de ‘webinars’, la creació de continguts per a congressos de referència o la col·laboració en informes.

• Per a CaixaBank, pertànyer a ASCRI li permet contactar amb fons de capital privat de tota Espanya i oferir als socis de l'entitat els seus serveis especialitzats en acompanyament a ‘start-ups’ i inversors.

• ASCRI agrupa les entitats de ‘venture capital’ i ‘private equity’ a Espanya, així com als seus inversors, incloent asseguradores i fons de pensions.


CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, s'ha adherit com a soci assessor a ASCRI, l'Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió. Gràcies a aquesta aliança estratègica, l'entitat continuarà contribuint al desenvolupament del capital privat a Espanya.

Aquesta adhesió permetrà a totes dues coordinar i gestionar conjuntament activitats per impulsar l'ecosistema de l'economia de la innovació a Espanya i explorar noves vies de col·laboració, com l'organització de webinars, la creació de continguts per congressos de referència o la realització d'informes, entre altres activitats.

Per a CaixaBank, pertànyer a ASCRI li permet estar en contacte amb fons de capital privat repartits per tota Espanya i suposa una bona oportunitat per oferir els seus serveis especialitzats als socis de l'associació. D'altra banda, els esdeveniments que s'organitzin conjuntament permetran identificar oportunitats per la innovació. 

Connectar a tots els actors de la indústria a Espanya

ASCRI és l'associació que agrupa les entitats de Venture Capital & Private Equity a Espanya, així com als seus inversors, incloent asseguradores i fons de pensions. Els membres de ASCRI inverteixen a mitjà i llarg termini en companyies no cotitzades, des de start-ups a empreses consolidades, aportant no sols finançament estable a través de capital, sinó també innovació i suport en la gestió. La missió de la patronal és connectar a tots els actors de la indústria a Espanya, representant els seus interessos davant l'Administració, mitjans de comunicació i opinió pública, tant a nivell nacional com internacional, a través d'aliances i sinergies a Europa i Llatinoamèrica. Presidida per Aquilino Peña i dirigida per José Zudaire, agrupa a més de 250 socis.

Entre els seus objectius està establir un marc regulador adequat per al sector i comunicar l'impacte positiu de la seva activitat sobre el teixit industrial i la creació d'ocupació que genera. Adscrita al Pacte Mundial de l'ONU, una de les principals missions de ASCRI és impulsar la sostenibilitat entre els seus socis i en les empreses en les quals inverteixen. També promoure el desenvolupament professional a través de programes de formació i impulsar activament el coneixement a través de la publicació d'informes estadístics i estudis d'impacte econòmic i social, que demostren el valor afegit que aporta aquest sector. 

Banca especialitzada per segments

CaixaBank compta amb DayOne, divisió especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-*ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne se secunda i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES