Nota de premsa

CaixaBank reuneix més de 1.000 persones en una jornada de conscienciació sobre ciberseguretat i prevenció del frau

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada sobre ciberseguretat organitzada per CaixaBank

• En el seu compromís amb la seguretat, l'entitat ha organitzat una jornada per clients, empleats i les seves famílies per conscienciar en matèria de ciberseguretat amb continguts adaptats a totes les franges d'edat

• Amb l'objectiu de fomentar l'ús segur de la tecnologia en l'àmbit familiar, l'entitat ha dut a terme diverses activitats, tallers i xerrades per fomentar bones pràctiques i prevenir ser víctima dels ciberdelinqüents

 

CaixaBank ha reunit a més de 1.000 persones, entre clients, empleats i les seves famílies, en un acte per conscienciar sobre ciberseguretat i la prevenció del frau. L'entitat ha celebrat en el CosmoCaixa de Barcelona l'esdeveniment “La SuperFamília Segura”, una jornada per aprendre sobre ciberseguretat en un entorn educatiu i lúdic. L'esdeveniment ha inclòs diversos tallers i xerrades adaptades a diferents franges d'edat, amb el propòsit de conscienciar en l'àmbit familiar sobre les millors pràctiques en ciberseguretat, especialment dirigit a la prevenció del frau i les estafes.

Algunes de les iniciatives destacades han estat xerrades informatives com a “Fraus i Estafes: que no t'enganyin” dirigides a adults i sèniors, a càrrec de Jordi Sánchez, gerent de Seguretat Operativa i Frau en CaixaBank, on s'han abordat amenaces actuals i consells pràctics per la seva prevenció. També s'han dut a terme tallers destinats a nens, com a jocs i dinàmiques educatives dissenyades per ensenyar l'ús segur de la tecnologia al costat d'experts de S2 Grup, referents en ciberseguretat. Les xerrades i tallers han estat molt focalitzades a públics concrets per reforçar els seus coneixements dels riscos del món digital i com reconèixer-los i no ser víctima dels fraus.

A més, s'han dut a terme activitats interactives com “cibermagia en directe” o una gimcana familiar, on els assistents han pogut aprendre alguns consells de seguretat per aplicar en el seu dia a dia de manera lúdica.

Totes aquestes sessions de conscienciació s'han enfocat en l'enginyeria social, destacant la importància d'identificar i prevenir intents de frau per protegir la seguretat en l'àmbit familiar.

Compromís CaixaBank amb la ciberseguretat

Amb l'objectiu de millorar la cultura de la ciberseguretat entre els clients i empleats, CaixaBank promou l'ús de bones pràctiques mitjançant la formació i la conscienciació, preparant als clients i empleats per detectar i prevenir estafes en l'entorn digital i mitigar l'impacte de la ciberdelinqüència a través de l'educació i la prevenció.

La cultura de ciberseguretat s'ha convertit en un factor molt important per la prevenció de ciberatacs en l'entorn digital, que afecta a tots els segments de la població. Mantenir-se alerta i informar davant la més mínima sospita, evitar les presses i aplicar el sentit comú són alguns dels consells per intentar no caure en les estafes cada vegada més sofisticades dels ciberdelinqüents.