Nota de premsa

CaixaBank reuneix a 80 clients per analitzar les perspectives econòmiques i mercat de divises

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ponents en la sessió perspectives econòmiques i mercat de divises a Tarragona

• La jornada s’ha celebrat a la Cambra de Comerç de Tarragona, i ha comptat amb la participació de Josep Mª Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya.

• Ricard Murillo, economista de CaixaBank Research, i Josep Mª Guivernau, director executiu de mercats a CaixaBank, han analitzat les perspectives sobre l’economia internacional i previsions de creixement de l’economia tant d’Espanya, Europa i els Estats Units.

El departament de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank empreses ha organitzat una xerrada sota el títol “Perspectives econòmiques i mercat de divises”. La jornada, celebrada a la Cambra de Comerç de Tarragona, ha comptat amb la participació de més de 80 clients del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de Josep Mª Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya. Seguidament, Ricard Murillo, economista de CaixaBank Research ha fet un anàlisi de les perspectives sobre l’economia espanyola, europea i d’Estat Units, i Josep Mª Guivernau, ha fet un previsió del mercat de divises pel primer semestre del 2024, posant especial enfoc en el tipus de canvi entre l’euro i el dolar fins a final d’any. El tancament de la trobada ha anat a càrrec de Lluís Colet, vicepresident de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Durant l'acte s'ha realitzat inicialment una presentació de la situació econòmica actual i valoració del risc de recessió, seguit d'una anàlisi dels potencials canvis econòmics i geopolítics en els quals estem immersos, així com de l'impacte en els mercats financers, en cadascuna de les classes d'actius i, en concret, del retorn a tipus d'interès positius i els seus efectes.

En les diferents exposicions, els ponents han reconegut la complexa situació actual, fruit de la incertesa pel risc geopolític provocat bàsicament per l’Orient Mitjà, i per altra banda per l’evolució del preu del petroli. Les principals economies mundials superen el nivell pre pandèmia, tot i que a diferents velocitats, i es posa de manifest que l’activitat del sector serveis es desaccelera i la de les manufactureres segueix dèbil. La corba de tipus sobirans prediu una recessió als EUA, amb un mercat laboral tensionat i recolzament al consum privat.

Durant la jornada s’ha destacat que la inflació descendeix, però segueix en nivells elevats, i pel que fa als tipus d’interès es preveu que el Banc Central Europeu no faci noves pujades del tipus d’interès, i que es mantinguin aquests en nivells actuals per controlar una inflació màxima del 2%.

CaixaBank impulsa regularment iniciatives i esdeveniments per donar a conèixer millor la situació econòmica, dirigits als seus clients i, especialment, a aquells amb més activitat i més interès per la situació del mercat.

En aquest sentit, l'entitat financera, a través de CaixaBank Empreses, ofereix serveis exclusius de seguiment i informació, amb informes periòdics i accés a publicacions específiques tant sobre conjuntura econòmica com sobre la situació de les seves inversions.

 

CaixaBank, entitat de referència per las empreses   

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles on treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del que és financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

A nivell internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i les microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES