Nota de premsa

CaixaBank renova el seu conveni amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per millorar la competitivitat del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank

• A l’acte han estat presents Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank.

• CaixaBank es compromet a donar suport a iniciatives d'interès per al sector agroalimentari i pesquer, així com projectes d'emprenedoria i impuls del món rural amb especial atenció a dones i joves.

 

CaixaBank ha renovat el seu conveni amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i contínua amb la seva col·laboració que ve d'anys enrere per millorar la competitivitat del sector. Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, han participat en l’acte protocolari de comunicació del a pròrroga del conveni.

El conveni promou la col·laboració conjunta en actuacions que afavoreixin una millor eficàcia i competitivitat del sector agrari, pesquer i agroalimentari espanyol.

Mitjançant aquest acord, CaixaBank es compromet a donar suport a iniciatives d'interès per al sector agroalimentari i pesquer, a més d'establir línies preferencials de finançament i fomentar la internacionalització de les empreses agroalimentàries espanyoles.

Igualment, s'inclou el suport i impuls als projectes d'emprenedoria en el medi rural, amb especial atenció a joves i dones, l'adhesió a la Xarxa Rural Nacional, plataforma integrada per les administracions, agents socials i econòmics i representants de la societat civil amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament rural en tots els seus vessants. 

Així mateix, el compromís d'AgroBank té una visió social a través de la línia d'acció social en l'àmbit rural de la mà d'Obra Social “la Caixa”, línia la finalitat de la qual és lluitar contra l'exclusió financera de la població rural.

A més, el conveni inclou afavorir la inversió per a la modernització i innovació de les explotacions agràries i, conseqüentment, la seva més gran competitivitat. Especialment, es preveu possibilitar l'accés a vies de finançament que permetin la millora de la flota de maquinària i equips, així com ajudar financerament a la investigació i la innovació tecnològica agrària i  pesquera.

AgroBank, líder del sector agro a Espanya

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agroalimentària, ha donat suport al sector amb gairebé 17.400 milions d'euros en finançament durant l'exercici 2021, enfortint així la seva posició de lideratge.

El compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari i el món rural és clar, decidit i estratègic. Aquesta aposta es basa en què un de cada dos agricultors i ramaders són clients d'AgroBank.

AgroBank compta amb més de 1.175 oficines, repartides en tot el territori, amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat als clients. A més, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats.

Totes aquestes xifres reflecteixen el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari i evidencien el gran repte de poder satisfer la demanda en un mercat a nivell mundial cada vegada més gran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES