Nota de premsa

CaixaBank reforçarà la formació en sostenibilitat de tota la seva plantilla el 2023

Més coneixement dels riscos climàtics

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El Pla de Formació en Sostenibilitat preveu arribar al 100% de la plantilla de CaixaBank el 2023.

• El Pla de Formació en Sostenibilitat preveu arribar al 100% de la plantilla de CaixaBank el 2023.

• La formació permetrà aprofundir i integrar en el dia a dia de la plantilla els coneixements sobre els riscos associats al canvi climàtic i el paper de l'entitat en la descarbonització de l'economia.

• Durant el 2021 i el 2022, la xarxa de Banca Privada i Banca Premier s'ha format i certificat en Inversions Sostenibles.

 

CaixaBank fa un pas més en la seva estratègia de promoure l'aprenentatge intern en sostenibilitat i oferirà formació obligatòria addicional en la matèria a tots els treballadors de la seva xarxa el 2023. Concretament, CaixaBank impartirà una formació enfocada a oportunitats de negoci sobre la descarbonització de l'economia amb l'objectiu que la plantilla de l'entitat conegui els riscos associats al canvi climàtic generats per l'exposició de la seva activitat, incloent-hi els riscos de transició cap a una economia sostenible i les mesures que s'adoptin per fer front a aquests riscos financers.

El curs també abordarà la importància del sector financer en la reducció d'emissions i els objectius de descarbonització de la cartera de préstecs i inversió alineats amb els Objectius de l'Acord de París. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Formació en Sostenibilitat 2023 de CaixaBank, que impactarà en el 100% de la plantilla. Un total de 31.315 treballadors s'han beneficiat ja de formació sobre aquesta matèria a tancament del 2022.

També es preveu per al 2023 la Formació d'Aprofundiment a 1.850 persones de Banca Empresesi de Corporate and Institutional Banking. A través de l'escola de negocis UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM), l'entitat impartirà coneixements avançats relatius als conceptes bàsics de sostenibilitat, el marc institucional, supervisor i regulador, el mesurament de l'impacte, el canvi climàtic o tendències futures, entre altres matèries vinculades al medi ambient. Durant el 2022, aquest model de formació s'ha impartit amb èxit a 200 treballadors de CaixaBank.

El pla estableix també la formació i certificació en inversions sostenibles a 3.771 directors d'oficina. Es tracta d'una formació de 25 hores, també a càrrec de la UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM), que incideix en la inversió socialment responsable i la inversió d'impacte, el marc regulador i el marc per a la comercialització de productes ESG. En el capítol de formació especialitzada, s'oferirà formació en desenvolupament directiu a 1.200 persones.

A banda, CaixaBank mantindrà el camí iniciat el 2022 en el capítol de formació especialitzada i impartirà sessions d'aprenentatge per respondre a peticions puntuals en funció de les necessitats específiques dels equips. Finalment, Virtaula, la plataforma de formació en línia per a tota la plantilla, posarà a la disposició dels treballadors diversos cursos sobre agències i ràtings.

Balanç formatiu del 2022

Amb el Pla de Formació 2023, CaixaBank reforça la seva estratègia, que s'ha concretat el 2022 amb la formació i certificació en Inversions Sostenibles i en la formació lligada a la normativa MIFID II, de la qual 200 empleats han obtingut una formació més profunda en aquest àmbit per a un assessorament expert.

CaixaBank va començar a oferir formació en sostenibilitat a tota la plantilla l'any 2021 amb l'objectiu de difondre els principis bàsics, especialment en allò que fa referència a la relació amb els grups d'interès i el seu impacte en el negoci. A més, CaixaBank va ser la primera entitat financera a Espanya a vincular la formació en sostenibilitat a la prima dels seus empleats.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del Grup i s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024.

Fruit de la seva tasca, CaixaBank és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre d’altres, en el Dow Jones Sustainability Index, en el FTSE4Good i en l'A List del CDP Climate Change.

 

NOTÍCIES RELACIONADES