Nota de premsa

CaixaBank reconeixerà la trajectòria de 14 dones líders a Espanya en una nova edició dels seus “Premis Dona Empresària”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar.

• Fins al 21 de juny està obert el termini de presentació de candidatures per a la 5a edició d'aquests premis, que s'han consolidat pel seu impuls a la diversitat i la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola.

• D'entre les dones guardonades en la primera fase territorial, CaixaBank triarà a la guanyadora nacional del guardó, que serà una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC.

CaixaBank ha llançat la cinquena edició dels seus “Premis Dona Empresària CaixaBank”, que reconeixen el talent i l'excel·lència professional de 14 empresàries líders a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador.

D'aquesta manera s'obre fins al 21 de juny el termini de presentació de candidatures per a aquests premis, que s'han consolidat en els darrers anys pel seu impuls a la diversitat i la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola.

Els “Premis Dona Empresària CaixaBank” guardonaran el 2021 a 14 dones en fase territorial, una per cada Direcció Territorial del banc, i d'entre aquestes, es triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants en els premis IWEC Awards 2021 de la International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a nivell global per ajudar a crear i distribuir la riquesa empresarial.

Termini obert fins el 21 de juny

El termini per  presentar les candidatures per als “Premis Dona Empresària CaixaBank 2021” està obert fins al 21 de juny. Les candidates han de complir les condicions que estableix IWEC, entre altres, ser accionista majoritària de la seva empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. Per part seva, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars, i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat.

En la fase regional, el jurat dels premis, format pel comitè de Diversitat de CaixaBank -integrat per directius membres del comitè de direcció i per diversos líders dels projectes de diversitat-, reconeixerà una directiva per cadascuna de les 14 direccions territorials de l'entitat.

A continuació, en la fase nacional, d'entre les 14 guanyadores territorials, es triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC, succeint a Inés Juste, presidenta del Grupo Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta d’Ayesa; i Lina Mascaró, presidenta de Grupo Mascaró, guanyadores nacionals de les passades quatre edicions dels “Premis Dona Empresària CaixaBank”.

CaixaBank ha portat els seus “Premis Dona Empresària” també a la seva filial BPI, amb l'objectiu d'impulsar la diversitat i la igualtat de gènere també a Portugal, reconeixent la trajectòria d'empresàries líders al país. La guanyadora és la representant lusitana per BPI en els premis IWEC.

La “Comunitat Dona Empresària CaixaBank”

Totes les dones guardonades en els “Premis Dona Empresària” estan convidades a participar en la “Comunitat Dona Empresària CaixaBank”, una comunitat virtual, operativa a través d'un espai privat a LinkedIn, que es configura com una plataforma per compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives, referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador.

La plataforma ofereix un ampli repositori d'informació sobre empresa i lideratge femení, adaptada als interessos de les participants, i habilita un fòrum participatiu al qual les empresàries guardonades poden intercanviar coneixements, aprenent de les millors pràctiques que s'hagin adoptat a cadascuna de les empreses representades.

La Comunitat ofereix també accés a experiències exclusives, com a fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives (tancament 2020) i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% el 2021. També té un 40% de dones al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per a persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats a 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta, des de gener del 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; i al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, des del 2018, CaixaBank està adherida al Código EJE&CON de Bones Pràctiques per a la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat de l'Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona a llocs directius, i treballa de manera activa per  impulsar la seva difusió internacional. També és part de l'Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peus de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves.

Reconeixements a la diversitat

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com la millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional de Bloomberg 2021, i ocupa la primera posició a nivell espanyol a l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

A més, compta amb altres distincions d’aquest àmbit com el Distintiu d'Igualtat a l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundación Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable).

A aquests reconeixements se sumen el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias) o la distinció al programa Wengage, com a “Millor pràctica d'una gran empresa 2020” de la Fundació per a la Diversitat.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa al món empresarial.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els prestigiosos premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer del 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017), Shanghai (2018), Nova Delhi (2019), i en format virtual, el 2020.

Des de la seva constitució el 2007, la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) ha premiat a 384 empresàries amb presència a 42 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 268.516 ocupacions i presenten una facturació agregada superior als 35.000 milions de dòlars.

 

NOTÍCIES RELACIONADES