Nota de premsa

CaixaBank, reconegut com a banc líder en solucions de finançament de comerç exterior per la IFC (Grup Banc Mundial)

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank International Banking

• La Corporació Financera Internacional (IFC), una entitat del Grup Banc Mundial, ha escollit CaixaBank com a Best Confirming Bank a escala mundial durant el 2019 en el marc del Programa de finançament per al comerç exterior (GTFP).

• El 2019, CaixaBank va tancar operacions de finançament per més de 900 milions d'euros en el marc de programes de finançament pel comerç exterior amb institucions multilaterals. El 60% del volum total va ser al continent asiàtic.

• A més, CaixaBank també ha estat reconegut com a “Banc de l'any en factoring nacional” i “Banc de l'any en factoring internacional” als premis RFIX Awards 2020.


CaixaBank ha estat escollit Best Confirming Bank 2019 en els Global Trade Finance Awards FY2019 de la Corporació Financera Internacional (IFC), una entitat del Grup Banc Mundial. Aquests premis, que aquest any celebren la seva novena edició, reconeixen aquelles entitats líders en comerç exterior. 

IFC, la principal institució multilateral de finançament dedicada exclusivament al sector privat, destaca CaixaBank per la seva innovació i experiència en el desenvolupament de solucions de finançament en el comerç exterior, o trade finance, en el marc del Programa de finançament per al comerç exterior (GTFP). 

CaixaBank contribueix al GTFP de la IFC des de fa més de cinc anys en la seva ferma aposta per l'impuls del comerç exterior als països emergents i per oferir als seus clients la millor experiència en el procés de finançament d'empreses tant en països on l'entitat està present amb oficines de representació o sucursals com a les regions on no té presència física. 

A més, CaixaBank també participa en altres programes d'impuls al comerç exterior amb institucions com el Banc Asiàtic de Desenvolupament, el Banc Centreamericà d'Integració Econòmica o el Banc Interamericà de Desenvolupament, entre d'altres. 

El 2019, l'entitat va tancar operacions per un total de més de 900 milions d'euros en el marc de programes de finançament de comerç exterior amb cobertura multilateral. Àsia va suposar prop del 60% del total del volum de negoci. En aquest continent, CaixaBank té oficines de representació a Pequín, Xangai, Hong Kong, l'Índia i Singapur. 

A través d'aquests programes, CaixaBank es posiciona com a entitat pionera en solucions de finançament de comerç exterior i reforça la seva relació amb els bancs locals amb què opera. CaixaBank manté acords amb 1.600 bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món. 

A més, aquest any CaixaBank també ha estat reconegut com a “Banc de l'any en factoring nacional” i “Banc de l'any en factoring internacional” en els RFIX Awards 2020, que reconeixen les empreses líders en el sector dels receivables finance

CaixaBank és pionera en solucions de factoring. Aquest any va signar el primer contracte de factoring sostenible a Espanya i el 2019 va presentar el producte AgroFresh Factoring, especialitzat en el sector de la indústria agroalimentària. El 2018, va ser la primera entitat a Espanya que va llançar una solució per finançar les empreses del sector turístic, com ara agències de viatges (Tourism Factoring Solutions). 

CaixaBank, el banc que trien les empreses 

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que disposa d'una xarxa formada per 126 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles, en els quals treballen 1.200 professionals altament qualificats i amb una sòlida reputació en l'assessorament empresarial. 

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa a 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries, que se sumen als gestors d'alta especialització -especialistes en finançament i serveis, comerç exterior i tresoreria, finançament estructurat, turisme i negoci immobiliari- que treballen a les oficines d'Espanya per oferir el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que treballen en projectes internacionals més complexos. 

Presència internacional de CaixaBank 

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de diferents vies: de la seva filial a Portugal, BPI; de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell, i de participació en entitats internacionals. 

La xarxa de Banca Internacional de CaixaBank està composta per sucursals al Marroc, el Regne Unit, Alemanya, França i Polònia. A més, l'entitat té divuit oficines de representació repartides pels cinc continents: Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), São Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà). També té dos equips Spanish Desk al banc austríac Erste Bank i a la mexicana Inbursa per assessorar empreses clients de CaixaBank en aquests mercats. 

La xarxa internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR. 

Sobre IFC

IFC, una organització germana del Banc Mundial i membre del Grup Banc Mundial, és la major institució de desenvolupament global centrada en el sector privat en mercats emergents. Treballem en més de 100 països, utilitzant el nostre capital, experiència i influència per crear mercats i oportunitats als països en desenvolupament. L’any fiscal 2019, vam invertir més de 19.000 milions de dòlars en empreses privades i institucions financeres dels països en desenvolupament, aprofitant el poder del sector privat per acabar amb la pobresa extrema i impulsar la prosperitat compartida. Per obtenir més informació, visiteu www.ifc.org

 

NOTÍCIES RELACIONADES