Nota de premsa

CaixaBank, reconeguda com a ‘Millor Entitat de Banca de Particulars del Món 2022’ per la revista Global Finance

Nou reconeixement internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu corporativa de CaixaBank a Barcelona

• La publicació estatunidenca ha valorat, entre altres factors, el lideratge de CaixaBank després de la fusió amb Bankia, la seva solidesa financera, la innovació dels seus productes i serveis, i el seu compromís amb la societat.

• L'entitat ha rebut aquest reconeixement mundial tres vegades en els últims cinc anys.

 

CaixaBank ha estat reconeguda com a ‘Millor Entitat de Banca de Particulars del Món 2022’ en els World’s Best Bank Awards que des de fa 29 anys atorga la revista estatunidenca Global Finance.

El jurat de la publicació, conformat pels editors de la revista assessorats per analistes, consultors i executius del sector bancari a tot el món, ha analitzat candidatures de bancs de més de 150 països per triar a les entitats bancàries que destaquen pel seu lideratge i el seu compromís amb els seus clients, entre altres aspectes. Aquest any, la revista ha atorgat una importància destacada a aquelles entitats que, en temps d'inestabilitat dels mercats, han sabut reforçar el seu balanç mentre es mantenien al costat dels seus clients en qualsevol moment, posant les bases d'un futur sostenible.

Així, el jurat ha premiat CaixaBank, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, pel seu lideratge en banca de particulars després de la seva fusió amb Bankia, la més gran en la història del sector bancari espanyol, que ha reforçat el paper de l'entitat com a un banc de referència a Europa, amb 20,4 milions de clients a Espanya i Portugal, més de 700.000 milions en actius i sòlides quotes de mercat en els seus principals negocis. L'entitat és també líder en banca digital gràcies a la seva plataforma única de distribució omnicanal i amb capacitat multiproducte que evoluciona constantment per anticipar-se a les necessitats i preferències dels clients, amb l'objectiu d'oferir la millor experiència i servei.

A més, la publicació ha posat en valor el lideratge de l'entitat en l'àmbit de la innovació, mantenint un ferm compromís amb la transformació digital amb la creació de solucions financeres pioneres gràcies al desenvolupament de noves tecnologies com la intel·ligència artificial, el machine learning, o la computació quàntica, amb nombrosos projectes durant els últims mesos.

D'altra banda, l'entitat ha estat reconeguda per la seva aposta pel finançament sostenible per contribuir al suport de famílies i empreses en la seva transició ecològica. El 2021, l'entitat va mobilitzar més de 31.300 milions d'euros en finançament sostenible, un 150% més que l'any anterior, xifres que van fer a CaixaBank mereixedor del premi al ‘Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022’, també atorgat per la revista Global Finance.

Pel que fa al compromís social, l'entitat manté el seu compromís amb els clients i la societat a través del foment de la inclusió financera, amb presència en més de 2.000 municipis, impuls a l'ocupació amb programes propis com Dualitza, un ampli programa de voluntariat corporatiu, i solucions amb impacte social per a col·lectius vulnerables, amb més de 345.000 clients amb comptes socials, més de 12.100 habitatges socials, i 50 milions d'euros d'inversió el 2022 per a l'aplicació de mesures d'atenció al col·lectiu sènior (dades a tancament de juny 2022). Finalment, Global Finance ha valorat també la funció de MicroBank, el banc social de CaixaBank i referent en microcrèdits a Europa, que va atorgar el 2021 préstecs per 950 milions d'euros a projectes amb un impacte social positiu, fet que suposa un 5,8% més respecte a l'any anterior.

El premi arriba tres mesos després que CaixaBank presentés el seu nou Pla Estratègic 2022-2024, que fixa com a prioritats estratègiques impulsar el creixement del negoci; evolucionar el model d'atenció per adaptar-lo al màxim a les preferències dels clients; i consolidar el banc com a un referent en sostenibilitat a Europa.

La revista Global Finance farà lliurament dels premis el proper mes d'octubre en una cerimònia a la ciutat de Washington, en què es donaran cita representants dels bancs líders mundials. Global Finance és una revista mensual fundada el 1987, amb seu a Nova York i oficines a tot el món. Compta amb una difusió de 50.000 exemplars (BPA) i lectors en més de 190 països.  

Reconeixements internacionals per a CaixaBank

CaixaBank ha obtingut el premi de ‘Millor Entitat de Banca de Particulars del Món’ en tres ocasions en els últims cinc anys, el 2018, el 2020 i el 2022. El guardó dona continuïtat a un any intens de reconeixements internacionals per a CaixaBank. La mateixa publicació estatunidenca ha escollit a l'entitat com a ‘Millor Banc a Espanya’ i ‘Millor Banc a Europa Occidental’ per vuitè i quart any consecutius, respectivament, que se sumen als de ‘Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022’ i el de ‘Banc més Innovador a Europa Occidental 2022’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES