Nota de premsa

CaixaBank promou caminades de "mentoring" entre directives amb motiu del Dia Internacional de la Dona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Mentoring Walk CaixaBank

• L'entitat tanca un acord amb l'entitat impulsora de les Global Mentoring Walk, l'ONG nord-americana Vital Voices, per convertir-se en "lead sponsor" i promotora de la iniciativa a Espanya.

• L’acció té l’objectiu de posar en contacte a executives de trajectòria consolidada amb joves que estan donant forma a carreres amb alt potencial de desenvolupament.

Emulant una iniciativa que va néixer a Central Park de Nova York, per la qual l'empresària Geraldine Laybourne, fundadora de l'empresa Oxygen Media, aprofitava la seva caminada diària per assessorar dones joves en el seu desenvolupament professional, CaixaBank organitzarà al març tres recorreguts de mentoring a Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca.

 Es tracta de les Global Mentoring Walk, una proposta que, després de l'experiència de Laybourne, va assumir l'ONG Vital Voices i ja ha traslladat a 80 països al voltant del món. CaixaBank ha arribat a un acord amb l'organització per convertir-se en la impulsora d'aquesta iniciativa a Espanya. En la signatura han estat presents el director general de Recursos Humans de CaixaBank, Xavier Coll; la directora corporativa de Relacions Laborals, Cultura i Desenvolupament de l'entitat, Anna Quirós; i Sagra Maceira de Rosen, membre del Consell de Direcció de Vital Voices. 

La iniciativa permetrà posar en contacte a directives i directius consolidats amb dones que estan donant forma a carreres amb alt potencial de desenvolupament. CaixaBank celebrarà les Mentoring Walks els dies 7 (Madrid i Palma de Mallorca) i 14 de març (Barcelona). Durant el transcurs de les caminades, les directives i directius tindran ocasió d'intercanviar experiències, oferir i rebre assessorament, suport i consell, a més de teixir la seva xarxa de contactes en un ambient informal. 

A la trobada acudiran tant dones com homes que ocupen posicions directives en el Grup CaixaBank, així com en les altres empreses col·laboradores en l'esdeveniment com Microsoft, SegurCaixa-Adeslas, Securitas Direct, AED, Grup Godó, La Vanguardia i Elle. 

L'organització de les Mentoring Walks s'emmarca dins de la celebració de la Setmana de la Igualtat (del 2 al 8 de març), set dies en què CaixaBank organitzarà accions internes i externes al voltant de la commemoració del Dia Internacional de la Dona (8 de març), totes elles dirigides a sensibilitzar sobre la importància de la diversitat i la igualtat en les empreses i la societat. Per exemple, se celebraran conferències i debats a les principals oficines de CaixaBank i es difondrà material per ajudar al qüestionament dels rols tradicionals de dones i homes. 

Hilary Clinton i Madeleine Albright, impulsores de Vital Voices 

El moviment global de Vital Voices va néixer de l'esforç d'una dona per compartir el seu coneixement i experiència amb altres dones que aspiraven a convertir-se en líders en el seu desenvolupament professional. La CEO i fundadora de Oxygen Media, Geraldinez Laybourne, aprofitava la seva caminada diària per Central Park per poder tenir aquestes trobades. 

A causa de l'èxit d'aquesta senzilla fórmula, va decidir organitzar caminades a les principals ciutats dels Estats Units per posar en relleu la importància del mentoring, així com facilitar l'accés a les dones més reeixides de país, els que compartien les seves experiències i consells amb les joves promeses. 

El que va començar com a aposta personal s'ha transformat en un moviment global gràcies a l'impuls de Vital Voices Global Leadership, una organització fundada el 1997 amb l'objectiu d'identificar dones que estan provocant el progrés de les seves comunitats al voltant de el món, aliar-se amb elles i empènyer a fer realitat els seus projectes. Personalitats com Hilary Clinton i Madeleine Albright han donat suport a la iniciativa.

El 2008, les Global Mentoring Walks van començar a estendre al voltant del món i, des de llavors, s'han celebrat més de 550 caminades a 80 països. A través d'aquestes trobades de mentoria, es busca demostrar la importància del lideratge de les dones i la seva participació en la societat; inculcar el valor del mentoring a les líders emergents per poder transmetre-ho a generacions futures; i proveir a les noves generacions de dones orientació que necessiten per poder complir els seus objectius.

 Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat 

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública al voltant de la diversitat (jornades eWoman o CaixaBank Talks); l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària) o a l'excel·lència acadèmica (Premis Wonnow Stem); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet). 

CaixaBank està adherida al Women's Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures anti-discriminatòries. 

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank acaba de ser inclosa per segon any consecutiu en l'índex Bloomberg per la Igualtat de Gènere, ha estat guardonada per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable) i ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.