Nota de premsa

CaixaBank, primera entitat financera espanyola que aconsegueix el nivell d'Excel·lència A en la certificació efr

Entitat compromesa amb la conciliació i la igualtat d'oportunitats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
certificat efr

• El reconeixement atorgat per Fundació Másfamilia distingeix el model de gestió del banc en matèria d'igualtat i la seva aposta per polítiques i iniciatives de conciliació.

• CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts de l'IBEX35.


CaixaBank s'ha convertit en la primera entitat financera espanyola a aconseguir el nivell d'Excel·lència A en la certificació efr (Empresa Familiarment Responsable) que atorga Fundació Másfamilia. L'entitat dirigida per Gonzalo Gortázar ha obtingut aquest reconeixement pel seu model de gestió en matèria d'igualtat i la seva aposta per polítiques i iniciatives de conciliació.

El certificat valora aspectes com la qualitat de l'ocupació, les mesures de flexibilitat, el suport a la conciliació familiar, l'estil de direcció i lideratge i els plans de formació, desenvolupament professional i igualtat d'oportunitats, entre altres. efr valora especialment la implantació del Pla d'Igualtat de CaixaBank, posat en marxa al gener de 2020, així com altres aspectes de la gestió de persones destacats durant l'últim exercici, com la resposta a la crisi sanitària de la Covid-19, l'alta inversió de l'entitat en matèria de conciliació, l'avanç en l'evolució cultural i el desenvolupament d'un projecte d'experiència de l'empleat.

CaixaBank va rebre per primera vegada la certificació efr el 2010. Des de llavors ha escalat del nivell C (empresa compromesa) fins aconseguir la categoria Excel·lent A, passant pels nivells B i B+ (empresa proactiva). El procés de manteniment de la certificació ha comprès dues auditories, una interna i una altra externa, així com l'avaluació i actualització de les mesures implantades en l'entitat. També s'han realitzat entrevistes a professionals de l'entitat per conèixer la seva experiència i tenir en compte la seva visió. 

Celebració de la Setmana de la Igualtat

Del 8 al 12 de març, CaixaBank organitzarà, per tercer any consecutiu, la Setmana de la Igualtat, amb accions internes i externes entorn de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. L'objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la diversitat i la igualtat en les empreses i la societat a través d'accions que conviden al debat i a la reflexió tant als propis empleats com als clients: ponències, campanyes de comunicació, visibilització de dones referents…

L'entitat també col·labora en la primera edició de la Barcelona Woman Acceleration Week, esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles. Aquest esdeveniment ha acollit del 3 al 5 de març nou debats centrats en el talent, la formació i la gestió empresarial com a base per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i aconseguir la igualtat d'oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global.

Sobre efr

efr és una iniciativa internacional que reconeix les organitzacions amb les millors pràctiques en conciliació, suport a la igualtat d'oportunitats i desenvolupament de les persones. A més, s'ocupa d'avançar en matèria de responsabilitat i respecte a la conciliació de la vida personal, familiar i professional i també fomenta el suport en la igualtat d'oportunitats i la inclusió de totes les persones, prenent com a base la legislació vigent i vinculant i la negociació col·lectiva, de manera que les empreses efr realitzen una autoregulació voluntària en la matèria. En l'actualitat, Fundación Másfamilia té la potestat d'acreditar la condició d'entitat familiarment responsable.

Actualment, més de 800 empreses i organitzacions a tot el món compten amb la certificació efr i d'elles, tan sols 29 entitats han aconseguit la categoria Excel·lent A. 

El compromís de CaixaBank per a la igualtat

Aquest reconeixement se suma a l'aconseguit recentment Bloomberg, que ha reconegut a CaixaBank com a millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional GEI (sigles en anglès del Gender Equality Index).

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís per ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. 

De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% el 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. A més, també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta, des de gener de 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES