Nota de premsa

CaixaBank, primer banc europeu a formar part de l'Organització Mundial del Turisme

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Centre corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• La 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg el passat 11 de setembre va aprovar l'entrada de CaixaBank com a Membre Afiliat de l'organisme internacional.

• Amb aquesta afiliació, CaixaBank reafirma el seu compromís de promoure un desenvolupament sostenible del turisme.

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

 

CaixaBank, entitat financera de referència en el sector hoteler i turístic, ha estat acceptada com a membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre en la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic.

Amb aquesta afiliació, CaixaBank reafirma el seu compromís de promoure un desenvolupament del turisme sostenible i consolida el seu paper com a entitat financera especialitzada en el sector a través de la seva divisió CaixaBank Hotels & Tourism. L'entitat posa a la disposició del sector turístic productes i serveis específics tenint en compte les seves necessitats i, al seu torn, fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. Per a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, formar part de la OMT “és un pas més per consolidar el seu compromís amb un sector que suposa un dels motors econòmics i, per tant, resulta clau per contribuir als ODS”.

La OMT considera el sector privat com un soci essencial per promoure el desenvolupament sostenible del turisme i complir amb l'Agenda 2030. Des del Departament de Membres Afiliats de l'Organització Mundial del Turisme han ressaltat "el gran potencial de la col·laboració amb CaixaBank per contribuir a la creació d'un sector turístic més ètic i responsable, que redundi en benefici de la comunitat internacional". A més, afirmen que des de l'organisme estan "molt satisfets que l'entitat hagi decidit unir-se als més de 500 Membres Afiliats i col·laborar per aconseguir metes comunes".

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

CaixaBank Hotels & Tourism, a més, té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

A més, anualment des de l'entitat es posa en marxa el premi CaixaBank Hotels&Tourism, que reconeix la innovació i la sostenibilitat de les empreses turístiques. Aquest guardó és una mostra més de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, pels projectes sostenibles i innovadors del sector a Espanya. Actualment està obert el termini per presentar les candidatures a la segona edició d'aquests premis, que es mantindrà fins al pròxim 30 de novembre.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

Durant els primers sis mesos de l'any, CaixaBank Hotels & Tourism ha concedit un total de 1.018 milions d'euros de crèdit al sector hoteler espanyol. Aquesta xifra suposa un creixement del 8% respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual el crèdit concedit va ser de 942 milions d'euros, i implica un total de 1.908 operacions dutes a terme per tot el territori espanyol, un 18% més respecte al primer semestre de 2018.

Sobre la OMT

L'Organització Mundial del Turisme (OMT) és l'organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Com a principal organització internacional en l'àmbit turístic, la OMT advoca per un turisme que contribueixi al creixement econòmic, a un desenvolupament incloent i a la sostenibilitat ambiental, i ofereix lideratge i suport al sector per expandir pel món els seus coneixements i polítiques turístiques.

La OMT defensa l'aplicació del Codi Ètic Mundial per al Turisme per a maximitzar la contribució socioeconòmica del sector, minimitzant alhora els seus possibles impactes negatius, i s'ha compromès a promoure el turisme com a instrument per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), encaminats a reduir la pobresa i a fomentar el desenvolupament sostenible a tot el món.

L'organisme, a més, genera coneixement dels mercats, promou polítiques i instruments de turisme competitiu i sostenible, fomenta l'ensenyament i la formació en matèria de turisme i treballa amb la finalitat de fer del turisme una eina eficaç per al desenvolupament mitjançant projectes d'assistència tècnica en més de 100 països del món.

Entre els seus membres figuren 158 països, 6 membres associats i més de 500 Membres Afiliats que representen al sector privat, a institucions d'ensenyament, a associacions de turisme i a autoritats turístiques locals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES