Nota de premsa

CaixaBank preveu mobilitzar 7.000 voluntaris en la celebració de la Setmana Social

El banc, a través de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, fomenta el major programa de voluntariat d'Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Imatge dels voluntaris de CaixaBank.

• Els empleats de l'entitat, juntament amb familiars i clients, participaran en un "marató" de voluntariat del 15 al 23 d'octubre amb més de 2.000 activitats repartides per tot Espanya.

• Sota el lema 'Tots Compten Amb Tu', CaixaBank ha organitzat una programació relacionada amb el suport a persones en situació de vulnerabilitat, la lluita contra la pobresa, el foment de l'ocupació, el respecte pel medi ambient o l'acompanyament a nens i grans, entre moltes altres.

• Després de dos anys sense poder celebrar-se de forma presencial a causa de la pandèmia, la Setmana Social de CaixaBank suma la col·laboració de prop de 900 entitats socials.

 

Més de 7.000 empleats, familiars i clients de CaixaBank i les seves filials, amb la col·laboració activa de Voluntaris CaixaBank, participaran durant els pròxims dies en la Setmana Social, organitzada per l'entitat per fomentar la col·laboració amb iniciatives socials.

En total, la Setmana Social compta amb una programació de més de 2.000 activitats de voluntariat, distribuïdes per tota Espanya, que es celebraran des de demà dissabte, 15 d'octubre, fins al proper 23 d'octubre.

Després de dos anys anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, aquesta nova edició de la Setmana Social es desenvolupa sota el lema 'Tots Compten Amb Tu’ i suma el suport de prop de 900 entitats socials que ajudaran que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies d'Espanya.

Col·laboració amb menjadors socials i lluita contra la pobresa

En l'edició actual, cal destacar la col·laboració amb organitzacions que lluiten contra la pobresa, amb accions com la preparació de bosses d'aliments per als més necessitats, l'ajuda en les cuines de menjadors socials o el suport a l'organització de magatzems de roba i menjar. També destaquen sessions dirigides a persones en risc d'exclusió social sobre recerca de feina o educació financera. A Madrid, està prevista una col·laboració amb la Fundación Alberto Contador per recollir bicicletes de segona mà que puguin ser reparades.

Part important de la programació de la Setmana Social està dedicada a la cura i l'acompanyament d'infants i gent gran. En molts casos, els voluntaris podran contribuir la tasca que habitualment realitzen entitats socials especialitzades en el suport a col·lectius vulnerables, com les activitats del programa CaixaProInfància, classes de reforç escolar o tallers d'oci i d'estimulació cognitiva en residències de la tercera edat.

En altres casos, els voluntaris acompanyaran els participants en activitats esportives i d'oci, com visites guiades a llocs com l'Estadio Wanda Metropolitano a Madrid, el CosmoCaixa a  Barcelona, Port Aventura a Tarragona, CaixaForum de València, Atapuerca a Burgos o  Fundació Martin Chirino a Gran Canària; la participació en l'activitat 'Cap nen sense surf', que es desenvolupa a Cadis; sessions de teatre infantil en què els actors baixaran de l'escenari per parlar amb el públic; o les activitats desenvolupades en col·laboració amb equips esportius professionals, com la Unió Esportiva Almeria, el Getafe FC, el Girona FC o l'equip de bàsquet femení Perfumerías Avenida de Salamanca.

Esport inclusiu i suport al Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Hi ha un gran nombre d'activitats esportives compartides amb persones amb discapacitat, com partits de futbol, bàsquet, rugbi, tennis de taula o pàdel inclusiu; passejos en longboard (un tipus de skateboard més llarg de l'habitual) especials per a nens amb autisme, i  sessions d'equinoteràpia, entre moltes altres.

Atès que l'19 d'octubre se celebra també el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, en la programació s'han inclòs moltes accions en favor de les entitats que donen suport al col·lectiu d'afectats per la malaltia, com l'ajuda en l'organització de carreres solidàries que se celebren en moltes ciutats d'Espanya o la col·laboració amb iniciatives com classes de rem a Màlaga per ajudar a recuperar-se a  dones que han estat operades càncer de mama.

A més, es desenvoluparan activitats i tallers que fomentin el respecte pel medi ambient i l'entorn natural, com caminades per llocs com Peña Cabarga a Cantàbria i el Monte Olarizu a Vitòria, o la recollida de residus a la Serra de Collserola a Barcelona.  En aquest sentit, cal destacar un recorregut per la riba del riu Guadiana per col·laborar amb la neteja de la zona; la recollida d'escombraries en platges com les Salines, a Eivissa, o la platja de l'Arena a Bonavista del Nord (Tenerife); o la neteja i plantació d'arbres a Arguedas (Navarra), afectada per un incendi aquest estiu.

La programació es completa amb activitats d'ajuda a la divulgació cultural, com la col·laboració dels voluntaris amb l'organització del festival d'arquitectura Open House Palma, que se celebra durant la mateixa setmana.

La importància del voluntariat per a CaixaBank

El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l' entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat d'Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup, així com jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, amics, familiars i clients. Durant el 2021, més de 5.000 persones compromeses han participat com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

Les Setmanes Socials de CaixaBank suposen una oportunitat perquè persones pròximes a l'entitat financera i interessades en el compromís social puguin sumar-se a aquestes iniciatives solidàries.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L' entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L' impuls d' iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de zones properes, així com donar suport a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES