Nota de premsa

CaixaBank, premiada amb el "Momentum Award for Confirming Bank 2023" del Banc Asiàtic de Desenvolupament

Reconeixement internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank.

• El Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB, per les seves sigles en anglès) reconeix l'entitat com el banc confirmador amb l’increment més gran en transaccions en l'últim any en el seu programa per al finançament al comerç exterior.

 

CaixaBank ha estat guardonada amb el ‘Momentum Award for Confirming Bank 2023’ en els premis Trade and Supply Chain Finance Porgram (TSCFP) del Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB, per les seves sigles en anglès). El guardó reconeix l'entitat com el banc confirmador amb l’increment més gran de transaccions en l'últim any, tenint en compte tant el nombre d'operacions com el seu volum total.

L’any 2022, CaixaBank va tancar operacions de finançament per més de 3.000 milions d'euros en el marc dels programes de finançament per al comerç exterior amb garantia d'institucions multilaterals. Al continent asiàtic, on prop de la meitat de les operacions es formalitzen amb l'ADB, CaixaBank va assolir un volum de 1.200 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de més del 70% respecte a l'any anterior.

Els premis es van lliurar a la gala anual dels premis TSCFP, que enguany es va celebrar a Singapur i que va reunir 150 representants de 45 bancs participants del programa. CaixaBank participa en el TSCFP des del 2004, en la seva ferma aposta per l'impuls al comerç exterior als països emergents i per oferir als seus clients la millor experiència en el procés de finançament d'empreses.

A través d'aquests programes, CaixaBank es posiciona com a entitat pionera en solucions de finançament de comerç exterior i reforça la seva relació amb els bancs locals amb els que opera. CaixaBank manté relació comercial amb més de 1.800 bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional de les empreses a qualsevol país del món.

Presència internacional de CaixaBank 

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius.

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen a l'exterior, així com a corporacions locals a través de cobertura mundial amb més de 210 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.800 bancs corresponsals. Aquesta xarxa dona cobertura a 72 països, que representen el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional a Espanya.

La xarxa de Banca Internacional de CaixaBank està formada per sucursals a Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Polònia i el Marroc, i per 17 oficines de representació repartides pels 5 continents: Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

També té dos equips Spanish Desk a l'austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.