Nota de premsa

CaixaBank participa al refinançament del Sydney Light Rail amb el primer préstec verd per a una entitat de col·laboració públicoprivada a Nova Gal·les del Sud (Austràlia)

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Sydney Light Rail

• Es tracta de la primera operació de finançament sostenible signat per CaixaBank a la regió Àsia-Pacífic-Austràlia.

• CaixaBank té una oficina de representació a Austràlia des del 2018 per fer costat als seus clients a les operacions de comerç exterior i finançament de projectes.


CaixaBank participa a l'operació del primer préstec verd concedit a una entitat de col·laboració públicoprivada de Nova Gal·les del Sud (Austràlia), que permetrà el refinançament del deute de 700 milions de dòlars del projecte Sydney Light Rail.

El projecte Sydney Light Rail cobreix el disseny, la construcció i el finançament de la xarxa de tren lleuger de la ciutat, i la seva operació i manteniment fins el 2036. Això inclou la nova línia CBD de doble via de 12 quilòmetres i la South East Light Rail; així com l'actual línia de tren lleuger de 13 quilòmetres, la línia West Light Rail. Ja en ple funcionament, és un component crucial del sistema de transport públic de Sídney, que permet la descongestió del trànsit, millorar els indicadors de sostenibilitat al reduir les emissions generades pels automòbils, crear llocs de treball i donar suport a l'activitat econòmica.

El projecte, que s'estima que reduirà les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en 663.000 tones durant un període de 30 anys, està sent executat per una associació públicoprivada formada per Transport for New South Wales i el consorci ALTRAC, juntament amb els socis Acciona, Alstom i Transdev.

L'operació marca una fita important per a Nova Gal·les del Sud, ja que és la primera vegada que una entitat de col·laboració públicoprivada de l'estat obté un préstec verd. És també la primera operació de finançament sostenible que signa CaixaBank a la regió de l'Àsia-Pacífic-Austràlia.

Les etiquetes de "Préstec verd" s'apliquen a projectes que compleixen amb uns certs criteris de gestió sostenible, com l'ús d'energia renovable, l'eficiència energètica, el transport net, el control de la contaminació i l'adaptació al canvi climàtic. El Sydney Light Rail es beneficia de manera destacada de la tecnologia d'estalvi d'energia que permetrà als tramvies recuperar més del 99 per cent de l'energia que normalment es perd durant el frenat. Aquest préstec verd va ser certificat pel "Climate Bonds Standard Board", un organisme independent que verifica la conformitat dels préstecs i bons amb el rigorós "Climate Bonds Standard".

CaixaBank, l'únic banc espanyol a Austràlia

CaixaBank està present a Austràlia des del 2018, quan va obrir la seva oficina de representació a Sídney, convertint-se en l'únic banc espanyol al país. Com a part de la xarxa de Banca Internacional de CaixaBank, l'oficina de representació de Sídney té com a principal objectiu promoure els canals de comunicació entre CaixaBank i les autoritats locals i institucions financeres, secundant i acompanyant als clients del banc al país a les seves activitats tant en comerç exterior com en inversions i execució de projectes; així com a empreses australianes amb negocis o interessos a Espanya.

A la seva cartera de productes, CaixaBank ofereix múltiples solucions per a exportadors com Trade Finance (avals, crèdits documentaris d'importació i exportació, cobrança documental, SPOT, Standby Letters ...), gestió de caixa (pagaments nacionals i internacionals, pagaments massius) i capital circulant (confirming, factoring), així com gestió de comptes, dipòsits a termini, project finance i préstecs corporatius.

L'oficina d'Austràlia presta servei tant a pimes com a microempreses que estan iniciant la seva activitat exportadora, així com a grans corporacions i grups empresarials que gestionen projectes internacionals més complexos.

CaixaBank fa costat als seus clients comercials a 127 països a través de la seva xarxa de Banca Internacional -composta per 6 sucursals internacionals, 18 oficines de representació i 2 Spanish Desk (Àustria i Mèxic), a través de 1.700 bancs corresponsals a tot el món, i a través dels seus experts al país d’origen, altament especialitzats per oferir solucions a mesura i de valor afegit per als seus clients.

CaixaBank: compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc ha mobilitzat més de 21.900 milions d'euros en finançament sostenible el primer semestre del 2021, amb més de 7.300 milions d'euros formalitzats en finançament verd i ESG. CaixaBank també ha participat en l'emissió de 13 bons verds, sostenibles o socials, per un valor de 14.600 milions d'euros. D'aquesta manera, CaixaBank ha mobilitzat un 76% més que en tot el 2020.

Al primer semestre del 2021, CaixaBank s'ha situat al cinquè lloc d'Europa en préstecs verds i sostenibles al League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

A juny del 2021, CaixaBank havia emès set bons en suport dels ODS de les Nacions Unides, i té el major volum d'emissions de crèdits ESG en euros de tots els bancs europeus: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines.

 

NOTÍCIES RELACIONADES