Nota de premsa

CaixaBank mostra la seva adhesió al projecte Spain Food Valley, liderat per CNTA per a la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Héctor Barbarin, director general del CNTA, i Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank.

• L'entitat prestarà serveis financers als socis del projecte i analitzarà les sol·licituds per a la concessió dels avals requerits per la convocatòria oficial d'ajudes.

• El projecte, que compta amb la participació de més de cinquanta empreses de tot el país, serà presentat a la convocatòria PERTE Agro-Mesures de Suport al Sector Industrial del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

• Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank, ha destacat que “des de l'entitat, volem facilitar a les empreses agroalimentàries la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis davant un futur que es presenta ple de reptes i oportunitats”. Per part seva, Héctor Barbarin, director general de CNTA, ha destacat que “amb aquest acord aportem al consorci l'experiència de CaixaBank adquirida en el PERTE del vehicle elèctric”.

 

CaixaBank i CNTA han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual l'entitat bancària es compromet a la prestació de determinats serveis financers tant al consorci com als socis del projecte Spain Food Valley. CaixaBank, a més, analitzarà les sol·licituds que li realitzin per a la concessió dels avals requerits per poder concórrer a la convocatòria PERTE Agro-Mesures de suport al sector industrial del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Nascut en el si del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) amb objectiu de liderar la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital, Spain Food Valley, que compta amb més de cinquanta empreses adherides, vol accedir al primer paquet d'ajudes al sector agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resoliència (PERTE Agroalimentari) del Govern d’Espanya. Els objectius d'aquest PERTE són els d'incrementar la competitivitat i la sostenibilitat del sector davant els reptes que es plantegen, especialment, el canvi climàtic, la conservació del medi ambient i la seguretat alimentària.

Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank, i Héctor Barbarin, director general de CNTA, han segellat l'acord en un acte en el qual la directora territorial ha destacat el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari: “Volem facilitar a les empreses agroalimentàries la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis davant un futur que es presenta ple de reptes i oportunitats”. Per part seva, Héctor Barbarin ha destacat que “amb aquest acord aportem al consorci l'experiència adquirida per CaixaBank en el PERTE del vehicle elèctric. L'objectiu del projecte és canalitzar de manera intel·ligent els fons europeus per ajudar a la transformació de la indústria agroalimentària en els eixos de sostenibilitat i digitalització”.

CaixaBank ja participa en un altre projecte similar, anomenat Future: Fast Forward, impulsat en aquest cas per empreses del sector de l'automoció per aconseguir el finançament del PERTE del vehicle elèctric que convertiria Espanya en un 'hub' del cotxe zero emissions.

CaixaBank, sabem d’empreses, sabem de persones 

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen més de 1.500 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. Així mateix, aquests centres compten amb professionals especialitzats en Finançament i serveis; Comerç exterior i tresoreria; Finançament estructurat; Turisme; i Negoci immobiliari, que ofereixen serveis i productes personalitzats per secundar, impulsar i atendre les necessitats de les empreses en aquests àmbits.

En l'àmbit internacional, CaixaBank fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països que se sumen als gestors d'alta especialització que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

El suport de CaixaBank al teixit empresarial també s'articula a través de la gestió de l'accés als Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU). Amb l'objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitzar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d'ajudes per facilitar a clients i no clients l'accés a aquests fons. Aquest cercador permet consultar les opcions existents en funció del beneficiari, sector econòmic del destinatari, tipus d'ajuda, convocatòria i província..

L'accés a aquesta plataforma digital, que ha desenvolupat Minsait (grup Indra), pot fer-se des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i a través dels portals web de CaixaBank Empreses i CaixaBank Negocis.

A més, CaixaBank compta amb AgroBank, una línia de negoci especialitzada tant en el sector agrari com en la indústria agroalimentària. La seva proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agre de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

AgroBank compte una extensa xarxa d'oficines present en tots els territoris en què el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la major del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

CNTA

El Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) és un centre tecnològic que té com a missió la prestació de serveis tecnològics avançats per al desenvolupament del sector agroalimentari, a través de la qualitat i la innovació, sota el principi de seguretat alimentària.

CNTA desenvolupa la seva activitat tecnològica posant-la a la disposició de l'entorn empresarial, tecnològic, científic i de l'administració pública a través dels seus diferents camps d'activitat: Sistemes de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentària, Control Analític i d'Assistència en Procés, Formació, R+D+i i Consultoria Tècnica.

L’any 2021, CNTA va superar els 10 milions d'euros d'ingressos, amb un augment del 4,74% i va incrementar les seves empreses sòcies en un 12,1%, fins a aconseguir les 361 al tancament de l'any. També destacable va ser l'ampliació de la plantilla en un 9,27% fins als 165 treballadors, i la inauguració de la seu de CNTA a Madrid.

 

NOTÍCIES RELACIONADES