Nota de premsa

CaixaBank mobilitza a 9.000 empleats i clients com a voluntaris durant la Setmana Social.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Voluntaris de les Canàries van posar el seu granet de sorra en una activitat organitzada per l'Associació Tenerifenca de Trisómicos 21, en què van acompanyar a nois i noies amb diversitat funcional en la seva iniciació al surf. L'activitat es va desenvolupar de la mà de l'escola Fitenia Surf Shop en la platja de Médano – El Cabezo.

• Durant vuit dies, empleats i clients de CaixaBank han acompanyat a entitats socials en les seves activitats amb la finalitat de donar suport als col·lectius més vulnerables i han participat en activitats d'àmbit social, assistencial, educatiu, cultural i mediambiental.

• En total, han participat com a voluntaris 7.601 empleats i 1.044 clients de l'entitat financera.

• El 2018, CaixaBank va distribuir a través de les seves oficines 44,4 milions d'euros de l'Obra Social “la Caixa”, que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals.

CaixaBank ha organitzat entre el 19 i el 27 d'octubre una nova edició de la Setmana Social, en la qual han participat prop de 9.000 empleats i clients de l'entitat i les seves filials. En total, s'han programat 1.674 activitats amb ONG i entitats socials amb les quals l'entitat financera col·labora habitualment, per donar l'oportunitat als seus empleats i clients de conèixer la intensa labor social que desenvolupen i algunes de les principals necessitats del seu entorn més pròxim.

Les activitats, que abasten un ampli ventall de temàtiques i accions, com a suport escolar a menors en risc d'exclusió social, oci amb persones majors o activitats mediambientals, han generat més de 20.000 hores de voluntariat.

La primera Setmana Social d'aquest any, que va tenir lloc a principis d'abril, va comptar amb la participació de més de 12.000 empleats de CaixaBank, Fundació Bancària “la Caixa”, Criteria i les seves filials, que van ajudar a impulsar més de 3.000 activitats organitzades per unes 1.500 entitats socials locals a tota Espanya.

Una col·laboració continuada en el temps

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació Bancària “la Caixa” en la seva labor social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seva inversió social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de fundacions i associacions amb finalitats socials puguin accedir cada any a les ajudes econòmiques de la Fundació Bancària “la Caixa” i obtenir la col·laboració desinteressada com a voluntaris dels empleats de totes dues entitats. L'any passat es van dedicar 43,6 milions d'euros a donar suport a projectes socials locals, accions de petita envergadura però de gran importància als territoris en els quals opera l'entitat financera.

En tot Espanya, el 2018, gairebé 9.500 entitats a Espanya (més de 11.500 projectes) van rebre un impuls gràcies al compromís de les oficines de CaixaBank amb el teixit social del seu entorn i al pressupost que la Fundació Bancària “la Caixa” reserva per a aquestes iniciatives.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. Gairebé la meitat de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat ja sigui en alguna Setmana Social promoguda per l'entitat o adherits a l'Associació de Voluntaris “la Caixa” durant tot l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: integritat, transparència i diversitat, reforçant la seva actuació responsable; govern, mantenint el millor model de govern possible; medi ambient, col·laborant en la lluita contra el canvi climàtic; inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als problemes dels més necessitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES