Nota de premsa

CaixaBank llança la primera targeta financera amb sistema Braille a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Targeta amb codi de lectoescriptura Braille

• Desenvolupada en col·laboració amb ONCE i Visa, la targeta facilita que les persones amb discapacitat visual puguin tenir més autonomia a l’hora d’efectuar compres en tota mena de canals, físics i online.

• La iniciativa ajuda els clients que no poden llegir els números de la seva targeta tradicional a evitar la dependència de terceres persones per fer pagaments en comerços electrònics.

 

CaixaBank, a través de la seva filial especialitzada en mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer, llança la primera targeta Visa amb codi de lectoescriptura Braille a Espanya per facilitar que les persones amb discapacitat visual puguin realitzar compres en qualsevol tipus de comerç sense dependre d’altres persones. La solució, desenvolupada en col·laboració amb ONCE i Visa, s'aplicarà ara a les targetes Visa ‘MyCard’ de CaixaBank, i pròximament podrà implementar-se a tots els tipus de targeta emesos per l'entitat: targetes de crèdit, de dèbit i de prepagament.

Avui dia, moltes persones amb discapacitat visual realitzen compres en pàgines web i comerços electrònics. No obstant això, en el moment de realitzar el pagament, aquests clients depenen del fet que una altra persona els faciliti el número de la seva pròpia targeta, així com la data de caducitat i el CVV, xifres massa llargues perquè es puguin memoritzar amb facilitat. Això suposa una limitació a l’autonomia dels clients amb discapacitat visual, així com un risc per a la seguretat dels seus mitjans de pagament, ja que han de facilitar les dades de la seva targeta a una altra persona.

‘Pack Braille’ per facilitar el seu ús quotidià

La nova targeta és molt similar en disseny i prestacions a qualsevol altra targeta emesa per CaixaBank Payments & Consumer, però amb la característica que la informació clau per a la realització de compres s’indica en sistema Braille.

Els clients disposaran d’un pack de dues targetes per poder utilitzar-les còmodament en tota mena de canals. Una d’elles és el format de targeta habitual, amb pagament contactless per realitzar pagaments en comerços físics i utilitzar-la també en caixers. La principal diferència amb la resta de targetes Visa emeses per l’entitat és que el número identificatiu (PAN) es troba en codi Braille. A més, les targetes de CaixaBank compten, des de fa temps, amb una osca per facilitar la seva manipulació i ajudar al fet que els clients les posicionin adequadament en datàfons i caixers.

En aquest format estàndard no resulta possible indicar en Braille ni la data de caducitat ni el CVV, per la qual cosa els clients disposaran d’una segona targeta que sí que recull en aquest sistema de lectoescriptura totes les dades identificatives necessàries per a la realització de compres online.

El llançament de la targeta s’inicia amb una prova pilot per a clients seleccionats de la Comunitat de Madrid. Finalitzada aquesta primera fase, al llarg del tercer trimestre del 2022 s’obrirà lliurement la contractació a les persones que ho sol·licitin a través de la xarxa comercial de l'entitat.

Compromís amb l’accessibilitat

Aquest llançament de CaixaBank suposa un pas endavant en el seu compromís per ser una banca inclusiva i accessible per a totes les persones. A més, implica millorar l’experiència de client de manera global i comporta algunes millores des del punt de vista d’accessibilitat. En l’actualitat, el 99% de la xarxa de caixers de l’entitat estan adaptats a persones amb discapacitat. CaixaBank compta amb la xarxa comercial més gran del sector financer a Espanya, amb prop de 5.000 oficines i 13.000 caixers.

L’entitat financera entén l’accessibilitat d’una manera àmplia, que suposa no només oferir als seus clients el nombre més gran possible de canals d’accés als seus productes i serveis, sinó també treballar perquè aquests canals puguin ser utilitzats pel  nombre més gran possible de persones. Per aquest motiu, treballa per l’eliminació d’aquelles barreres físiques i sensorials que puguin suposar un obstacle per a l’accés a les seves instal·lacions o als seus productes i serveis a les persones amb alguna discapacitat.

Així mateix, CaixaBank compta amb caixers amb operativa per a persones amb discapacitat visual amb un menú dissenyat amb l’objectiu de facilitar el seu ús a través del teclat en Braille i navegació guiada per veu. Totes les targetes de CaixaBank permeten que el caixer s’activi de manera accessible, així el client serà acompanyat en la seva operativa per un menú guiat per veu.

Respecte a CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l’entitat especialitzada del Grup CaixaBank en finançament al consum i mitjans de pagament. 

La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d’euros i és l’entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 31,2 milions d’unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 33,6% i del 37,5% a través dels TPV en els comerços. 

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l’objectiu d’accelerar i ampliar les capacitats de l’entitat.

Respecte a Visa

Visa Inc. (NYSE: V) és una de les companyies líders mundials en pagaments digitals i que facilita transaccions de pagament entre consumidors, comerços, institucions financeres i entitats governamentals en més de 200 països i territoris. La nostra missió és connectar el món a través de la xarxa de pagaments més innovadora, fiable, còmoda i segura. Cosa que permet que els individus, les empreses i les economies prosperin. A Visa, creiem que les economies que inclouen a tothom, a tot arreu, són claus per millorar i continuar creixent i considerem l’accés i la inclusió financera com a claus per definir el futur del moviment de diners. Per a més informació, visiti www.visa.es, @Visa_ES i, el blog de Visa Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES