Nota de premsa

CaixaBank llança en col·laboració amb Correos el primer servei telefònic d'enviament de diners a domicili de la banca espanyola

Amb l'objectiu d'assegurar l'accés senzill a l'efectiu des de qualsevol localitat del país

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El nou servei permet sol·licitar, amb només una trucada de telèfon, el lliurament a domicili de quantitats en efectiu d’entre 60 i 500 euros.

• El nou servei permet sol·licitar, amb només una trucada de telèfon, el lliurament a domicili de quantitats en efectiu d’entre 60 i 500 euros.

• Segons estimacions de CaixaBank, al voltant de 900.000 persones resideixen a Espanya en poblacions sense cap oficina bancària ni caixer.

 

CaixaBank, a través del seu acord amb Correos, ha implantat un nou servei, que entra avui en funcionament, gràcies al qual els clients que ho desitgin podran sol·licitar per telèfon l'enviament de diners a domicili a tota la geografia espanyola.

El nou servei, exclusiu per a clients de CaixaBank, té l'objectiu d'assegurar l'accés a l’efectiu en qualsevol punt d'Espanya, sense necessitat d'utilitzar apps especialitzades o smartphones. Per a això, els clients de l'entitat, des de qualsevol població, podran contactar amb CaixaBank a través de dos telèfons gratuïts (900 40 40 90 o 900 365 065) i sol·licitar l'enviament al seu domicili de diners en metàl·lic per un import d’entre 60 i 500 euros. És el primer servei de sol·licitud telefònica d'enviament d'efectiu posat en marxa a Espanya per una entitat financera en col·laboració amb Correos, que el presta com a part del seu servei Correos Cash.

Un cop activada la petició a través de CaixaBank, Correos, a través de la seva xarxa de 2.388 oficines i els més dels seus 30.000 carters i carteres, que inclouen els prop de 6.000 carters i carteres rurals, s'encarrega de la preparació i lliurament dels diners al domicili del client, amb totes les garanties de seguretat en el procés de transport i identificació del sol·licitant del servei.

CaixaBank no aplica al servei cap cost addicional a la tarifa que aplica Correos pel lliurament a domicili, taxada en 7,15 euros per sol·licitud. El client pot anul·lar el lliurament, sense cap penalització, fins al moment en què el carter surt per iniciar el repartiment.

Segons estimació de CaixaBank, al voltant de 900.000 persones resideixen actualment en alguna població d'Espanya sense oficines ni caixers de cap entitat bancària. Al factor geogràfic cal sumar el fet que bona part d'aquesta població és d'edat avançada, la qual cosa pot dificultar encara més la seva inclusió financera.

D'altra banda, l'acord entre Correos i CaixaBank inclou la possibilitat que, en una segona fase, els clients de CaixaBank puguin ingressar i retirar efectiu en tots els punts d'atenció presencial de què disposa Correos.

D'aquesta manera, Correos posarà a disposició de CaixaBank la seva xarxa d'oficines perquè els clients de l'entitat disposin d'un servei reforçat i un millor accés als diners en efectiu.

CaixaBank: la xarxa més gran d'oficines i caixers del país

CaixaBank manté un ferm compromís amb la inclusió financera. Compta amb la xarxa de sucursals bancàries i caixers automàtics més àmplia de tot el país, amb prop de 4.000 oficines, per oferir un servei personalitzat i de qualitat en tota mena de localitats, grans i petites. Això suposa a l'entitat tenir presència mitjançant oficina física en més de 2.230 municipis.

Aquesta capil·laritat de la xarxa fa que CaixaBank sigui l'única entitat financera en 483 municipis, amb els quals té, a més, el compromís de no abandonar el servei.

En paral·lel a la seva xarxa d'oficines, CaixaBank disposa d'oficines mòbils, amb les quals dona servei presencial a un total de 783 poblacions rurals. Aquest servei permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, efectuar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos en localitats sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers.

A més, CaixaBank dona cobertura mitjançant caixer automàtic a gairebé 300 poblacions d'entorn rural. Ofimòbils i caixers rurals han facilitat a l'entitat anar ampliant el nombre de localitats en les quals presta servei CaixaBank: durant 2022 i 2023 ha activat el servei en un total de 484 nous municipis de zones rurals, en els quals fins al moment no tenia presència.

Compromís amb la inclusió financera a tota Espanya

Correos contribueix a la inclusió financera a tot Espanya i ajuda a garantir l'accés a l’efectiu a totes les persones, tant a les que resideixen en àrees rurals com a les més afectades per la bretxa digital, la qual cosa també repercutirà positivament en el desenvolupament econòmic d'aquestes zones.

Correos continuarà oferint els seus serveis a empreses, institucions i administracions per impulsar i desenvolupar l'activitat de la seva xarxa d'oficines, un actiu que garanteix l'accés al servei públic a tothom, i contribueix a la cohesió territorial i al desenvolupament econòmic de persones i empreses, tant en àmbits urbans com a les zones rurals d'Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES