Nota de premsa

CaixaBank lidera un crèdit sostenible de 1.000 milions per a Naturgy

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

Naturgy ha signat la novació d'un crèdit sindicat de 1.000 milions d'euros, amb venciment a tres anys, en què s'han introduït objectius de reducció d'emissions directes de gasos amb efecte d'hivernacle (GEI). D'aquesta manera, la companyia reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

CaixaBank ha actuat com a banc coordinador, bookrunner, MLA, banc agent i agent de sostenibilitat en aquest crèdit sindicat, en què també han participat BBVA i Santander, ambdues entitats amb rols tant de bookrunner com de MLA. Com banc agent de sostenibilitat, CaixaBank ha assessorat a Naturgy en la incorporació dels criteris de sostenibilitat en aquest crèdit.

Aquest finançament sostenible s'uneix al préstec verd formalitzat per Naturgy el 2019 i l'emissió d'un bo verd el 2017, operacions liderades també per CaixaBank.

Aposta per les renovables

Naturgy es va convertir el 2019 en un dels principals inversors en energies renovables, amb un augment d'aquesta energia en el seu mix energètic, fins als 4.500 MW. La seva estratègia estableix com un dels seus principals objectius la transició energètica.

Naturgy ha incrementat els seus esforços en variables relacionades amb el medi ambient, acció social i governança (ESG, per les seves sigles en anglès) en els dos últims anys i ha fixat nous objectius en aquesta matèria mediambiental fins al 2022 per reduir les seves emissions de Gasos amb Efecte D'hivernacle (GEI), les emissions de CO2 en generació elèctrica i augmentar la seva capacitat de generació d'energia d'origen renovable.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank està mostrant el seu compromís amb el finançament sostenible. L'entitat dona suport a mitjançant la seva activitat a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient i que contribueixin a prevenir, mitigar i donar resposta al canvi climàtic i la transició cap a una economia baixa en carboni.

El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, destaca per la implementació dels principis d'inversió responsable i aposta per la inversió sostenible com a estratègia per gestionar els riscos globals i generar rendiments sostenibles a llarg termini.

CaixaBank s'ha posicionat com una de les entitats líders en finançament sostenible. El 2019 es va convertir en el primer banc de l'IBEX 35 a emetre un bo social, per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. A més, el juliol de 2020 ha emès un nou bo social de 1.000 milions per mitigar els efectes de la COVID-19 a través del finançament de pimes i microempreses de les zones més desafavorides d'Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES