Nota de premsa

CaixaBank, la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs i el Comitè Paralímpic Espanyol organitzen una jornada esportiva per a fer valdre l'esport paralímpic a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto oficial d'empleats CaixaBank i la Selecció Espanyola de futbol per a cecs abans del partit d'exhibició

• Gemma León, secretària general de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs; Susana Gaytán, directora adjunta de Màrqueting, Comunicació i Patrocinis del Comitè Paralímpic Espanyol; i Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Madrid, així com Alfredo Bustillo, director de l'àrea de patrocinis CaixaBank, han presentat l'acte al costat de Jesús Bargueiras, director tècnic de futbol de la FEDC i seleccionador.

• Empleats de CaixaBank i els jugadors de la selecció espanyola han participat conjuntament en una sessió d'entrenament per valorar el futbol per a cecs i donar a conèixer els assoliments de la recent campiona d'Europa, amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

• El nou repte de CaixaBank s'emmarca dins de la campanya “Inconformistes de l'Esport”, iniciativa que té com a objectiu impulsar 20 reptes fins a Tòquio 2020.

En vespres del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, CaixaBank, la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs i el Comitè Paralímpic Espanyol han organitzat una exhibició futbolística en el Centre Esportiu i Cultural de l'ONCE amb la selecció espanyola de futbol per a cecs amb l'objectiu de valorar l'esport paralímpic a Espanya.

La presentació d'aquesta jornada ha anat a càrrec de Gemma León, secretària general de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs; Susana Gaytán, directora adjunta de Màrqueting, Comunicació i Patrocinis del Comitè Paralímpic Espanyol; Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Madrid; i Alfredo Bustillo, director de l'àrea de patrocinis de CaixaBank.

Gemma León ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a CaixaBank el treball i l’impuls de l'entitat a l'esport paralímpic i la col·laboració amb el Comitè Paralímpic Espanyol, emmarcant l'activitat que se celebra amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat. La secretària general de la FEDC ha aprofitat per a felicitar novament els campions d'Europa.

León ha conclòs que “per a la Federació és fonamental que la societat sigui conscient que en el cas de l'esport practicat per persones amb discapacitat, els valors de superació, treball en equip, esforç i compromís són anàlegs als que practiquen els esportistes sense discapacitat. I donar al públic l'oportunitat de comprovar que el futbol 5, practicat per esportistes cecs, és tan emocionant i divertit com el futbol que es gaudeix en les lligues o la Champions”.

Tot seguit ha pres la paraula Susana Gaytán, directora adjunta de Comunicació, Màrqueting, i Patrocinis del Comitè Paralímpic Espanyol, que ha volgut “donar les gràcies a CaixaBank per la seva decidida aposta per l'esport paralímpic. La seva plena implicació per un dels principals objectius que tenim en el Comitè, la difusió de l'esport i els seus valors, representa sens dubte una cosa molt positiva. A més, el seu suport al pla ADOP suposa que els nostres esportistes puguin preparar en les millors condicions i amb els millors mitjans el seu gran somni, els Jocs de Tòquio 2020. La nostra aliança és sòlida i estem tremendament satisfets d'ella”.

Posteriorment, Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Madrid, ha iniciat la seva intervenció donant la benvinguda als empleats de l'entitat assistents a la jornada. Aquest els ha agraït la implicació en un projecte de patrocini “tan estratègic per a l'entitat”. Segons el director territorial de CaixaBank a Madrid: “Accions com la que presentem avui posen de manifest els valors que l'entitat comparteix amb la pràctica esportiva, com són el lideratge, l'esforç, la superació i el treball en equip. A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat”.

A continuació, Herrador ha cedit la paraula a Alfredo Bustillo, director de l'àrea de patrocinis de CaixaBank, que ha emmarcat l'acció dins de l'acord amb el Comitè Paralímpic Espanyol. “Sota el lema ‘Inconformistes de l'Esport’ hem creat un pla d'activació mitjançant el qual ens hem proposat desenvolupar 20 reptes previs als jocs paralímpics de Tòquio 2020”, ha contextualitzat Bustillo. El director de l'àrea de patrocinis de l'entitat ha volgut desenvolupar l'acció presentada dins del pla ideat per CaixaBank. “Avui presentem el dotzè repte que persegueix, igual que els anteriors desafiaments, diversos objectius com el de valorar el treball dels esportistes paralímpics, parlar dels seus assoliments esportius, normalitzar l'esport paralímpic, donar notorietat als esportistes d'elit, implicar la societat i reconèixer la labor dels quals fan possible aquest projecte”, ha explicat el responsable de CaixaBank.

Finalment, Jesús Bargueiras, director tècnic de futbol i seleccionador espanyol de futbol per a cecs, ha conclòs els parlaments detallant el camí recorregut fins a arribar a ser campions d'Europa i ha procedit a explicar els detalls tècnics i tàctics per a aconseguir aquest èxit.

Nou repte CaixaBank dins de la campanya ‘Inconformistes de l'Esport’

Tot seguit, tots els jugadors de la selecció espanyola i els empleats de CaixaBank han acudit al terreny de joc a posar en pràctica tot l'explicat pel seleccionador. Els empleats de CaixaBank, procedents del col·lectiu La Soci, i els futbolistes professionals han dut a terme una sessió d'entrenament, d'una hora de durada, en la qual han posat en pràctica tota mena d'exercicis de control de la pilota, passada, tècnica i trets a porta.

L'objectiu d'aquest nou repte, el dotzè des de l'inici del patrocini de CaixaBank amb el Comitè Paralímpic Espanyol, ha consistit a valorar el treball realitzat pels esportistes d'elit de la selecció, donar visibilitat a la tasca desenvolupada per l'equip nacional per a aconseguir l'èxit esportiu i elevar la percepció de l'esport paralímpic.

Aquest pla dissenyat per CaixaBank, denominat “els 20 per als 20”, crea i difon reptes concrets durant cadascun dels 20 mesos que van des de la signatura del contracte de patrocini fins a la inauguració dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

La tipologia d'aquests reptes s'ha enfocat a comunicar el concepte del patrocini, normalitzar l'esport paralímpic, donar notorietat als esportistes, informar sobre els seus assoliments, implicar la societat i reconèixer la labor dels quals fan possible aquest projecte.

 

NOTÍCIES RELACIONADES