Nota de premsa

CaixaBank instal·la a la diòcesi de Pamplona i Tudela els primers "caixonets d’almoina digitals" per realitzar donatius amb mòbil, targeta o "wearable"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Presentació de els primers "caixonets d’almoina digitals" a la diòcesi de Pamplona i Tudela

• Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc de forma instantània i sense introduir números de compte.

• La institució religiosa és la primera a comptar amb aquest innovador servei a Navarra.

CaixaBank ha posat en marxa en la diòcesi de Pamplona i Tudela un servei de "caixonet d’almoina digital" per realitzar donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o un altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil. D'aquesta manera, la institució religiosa és la primera a comptar amb aquest innovador servei a Navarra.

Es tracta d'un tipus especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de la institució. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l'entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui.

A més, el servei té integrat el sistema Bizum, la qual cosa fa possible efectuar donatius sense estar físicament a la institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc, i enviar igualment la seva aportació a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

Concretament, per utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir a l'aplicació mòbil CaixaBank Pay i, des de l'opció Bizum, introduir el codi 33422 (corresponent a la Catedral de Pamplona) i l'import del donatiu. L'operació es realitza a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriben a la seva destinació en menys de cinc segons. Aquest servei, a més de la Catedral de Pamplona, estarà pròximament disponible a la Parròquia Sant Lorenzo.

Com va expressar Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, "la instal·lació de "caixonets d’almoina digitals" demostra com l'arribada de noves formes de pagament ja són habituals en el nostre dia a dia. A CaixaBank volem ajudar al fet que les institucions religioses avancin en les noves tecnologies per oferir més i millors serveis".

Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè les institucions religioses puguin triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es recullen les aportacions que els usuaris envien a través del servei Bizum de la seva aplicació bancària mòbil, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un "caixonet d’almoina digital" amb TPV contactless, la qual cosa els permet recollir "in situ" aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital.

També existeix la possibilitat de combinar totes dues opcions per poder oferir el "caixonet d’almoina digital" tant dins com fora del lloc de culte.

CaixaBank espera estendre aquest servei a més d'un centenar d'institucions de tota Espanya al llarg de 2019. Per contractar-ho, les institucions han de dirigir-se al seu centre de referència de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

Així mateix, és l'entitat financera líder en pagament digital. Els clients de CaixaBank van realitzar 30 milions de transaccions amb el mòbil durant 2018, la qual cosa va suposar una facturació en compres de 885 milions d'euros. Actualment, més de 800.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per realitzar pagament.

Aquestes xifres situen a CaixaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%.

Igualment, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. El 2018, l'entitat ha estat reconeguda com a “Millor Banc Digital d'Europa Occidental” per les publicacions especialitzades Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria ‘mobile’.