Nota de premsa

CaixaBank instal·la a la catedral de Santo Domingo de la Calzada un "caixonet d’almoines digital" per realitzar donatius amb mòbil, targeta o “wearable”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
caixonet d’almoines digital

• Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc de forma instantània i sense introduir números de compte.

• Santo Domingo de la Calzada és un dels primers punts d'Espanya a disposar d'aquest servei.

CaixaBank ha posat en marxa a la catedral de Santo Domingo de la Calzada un servei de "caixonet d’almoines digital” per realitzar donatius a les parròquies amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, targeta contactless, rellotge smartwatch o un altre model wearable compatible amb el pagament mòbil.

Es tracta d'un tipus especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de la institució. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l'entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui.

A més, el servei té integrat el sistema Bizum, la qual cosa fa possible efectuar donatius sense estar físicament en la institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o a qualsevol altre lloc, i enviar igualment la seva aportació a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

Concretament, per a utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir a l'aplicació mòbil CaixaBank Pay i, des de l'opció Bizum, introduir el codi 33374 (corresponent a la Catedral de Santo Domingo de la Calzada) i l'import del donatiu. L'operació es realitza a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriba a la seva destinació en menys de cinc segons.

Santo Domingo de la Calzada ha estat un dels primers punts d'Espanya en disposar d'aquest servei. Per Cristina González, directora territorial de CaixaBank a Aragó i La Rioja, “que un lloc tan emblemàtic com una de les grans catedrals del Camí de Santiago sigui un dels primers punts d'Espanya a estrenar el "caixonet d’almoines digital” és molt important per a mostrar com la digitalització s'està implantant en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana. El pagament mòbil és ja una realitat i, des de CaixaBank, volem ajudar les institucions religioses al fet que també puguin avançar en el desenvolupament tecnològic i oferir cada vegada més i millors serveis”.

Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè les institucions religioses puguin triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es recullen les aportacions que els usuaris envien a través del servei Bizum de la seva aplicació bancària mòbil, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un “raspall digital” amb TPV contactless, la qual cosa els permet recollir “in situ” aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital.

També existeix la possibilitat de combinar totes dues opcions per poder oferir el "caixonet d’almoines digital” tant dins com fora del lloc de culte.

CaixaBank espera estendre aquest servei a més d'un centenar d'institucions de tota Espanya al llarg de 2019. Per contractar-ho, els interessats han de dirigir-se al seu centre de banca d'institucions de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

Així mateix, és l'entitat financera líder en pagament digital. Els clients de CaixaBank van realitzar 30 milions de transaccions amb el mòbil durant 2018, la qual cosa va suposar una facturació en compres de 885 milions d'euros. Actualment, més de 800.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per a realitzar pagament.

Aquestes xifres situen a CaxaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%.

Igualment, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. El 2018, l'entitat ha estat reconeguda com a “Millor Banc Digital d'Europa Occidental” per les publicacions especialitzades Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria ‘mobile’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES