Nota de premsa

CaixaBank inicia el desplegament dels caixers amb tecnologia de reconeixement facial per tota Espanya

Amb l’objectiu d’oferir una millor experiència d’usuari i una major seguretat a les operacions, especialment en el context de la Covid-19

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Reconeixement facial en caixer biomètric

• L’entitat passarà a comptar amb un centenar de dispositius amb reconeixement facial, lo que la convertirà en una de las majors xarxes de caixers del món en l’aplicació comercial d’aquesta tecnologia biomètrica.

• El sistema, premiat per “The Banker” com un dels millors projectes d’innovació bancària de 2019, és l’únic del món amb un nivell de seguretat suficient com per a realitzar reintegraments sense introduir manualment el PIN.

• Els caixers estan dotats de càmeres i “software” capaç de validar fins a 16.000 punts del rostre de l’usuari, el que garanteix una identificació totalment correcta.

CaixaBank inicia el desplegament a tota Espanya dels caixers dotats de tecnologia amb reconeixement facial. El sistema és el primer posat en marxa per una entitat financera a nivell mundial per a realitzar reintegraments simplement reconeixent a l’usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal i sense haver d’introduir manualment el seu PIN.

El pla d’expansió té com a objectiu portar aquesta tecnologia a més de 30 oficines Store de tota Espanya, de forma que totes les comunitats autònomes disposaran com a mínim d’una oficina dotada amb aquest sistema i el parc total de caixers amb reconeixement biomètric de CaixaBank superarà els cent terminals. Actualment, l’entitat presidida per Jordi Gual i que el seu conseller delegat és Gonzalo Gortázar, ja compta amb alguns d’aquests caixers en funcionament a vàries oficines Store de Barcelona, així com també en els centres flagship “all in one” de Barcelona i València.

Quan culmini el pla d’expansió (previsiblement, a meitat de juliol de 2020), CaixaBank passarà a disposar d’una de les majors xarxes de caixers del món dotada de tecnologia de reconeixement facial aplicada de forma comercial, i de l’únic en el que aquest sistema biomètric compta amb un nivell de seguretat suficient com per a permetre realitzar reintegraments sense utilitzar el PIN.

Per a Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l'entitat financera, “CaixaBank treballa amb un model d’innovació en el que la tecnologia està al servei de l’experiència del client per a donar el millor servei. Treballem per evolucionar constantment cap a les noves necessitats i hàbits i, en el context financer actual, la seguretat i l’agilitat en les transaccions són clau i la incorporació de la tecnologia biomètrica en els caixers ofereix múltiples avantatges en aquests dos àmbits”. Gortázar ha senyalat també que “en el context actual de la Covid-19, aquest projecte cobra especial rellevància, donat que permet reduir el contacte físic dels clients amb la superfície dels caixers, mesura que se suma a l’ús de les targetes contactless i que contribueix a reforçar la seguretat d’ús dels terminals”.

Tecnologia que reforça l’experiència d’usuari i la seguretat

CaixaBank ha estat el primer banc del món en crear caixers en els que la tecnologia biomètrica està integrada amb eficàcia i seguretat tal que el reconeixement facial és suficient per a identificar al client al realitzar un reintegrament i, per tant, no se sol·licita un número PIN addicionalment. El caixer disposa del hardware i el software necessaris per a validar fins a 16.000 punts de la imatge del rostre de l’usuari, lo que garanteix una identificació totalment segura.

El reconeixement facial agilitza el procés d’identificació del client i li facilita realitzar reintegraments sense memoritzar múltiples contrasenyes. A més, en el context de la Covid-19, el sistema ofereix l’avantatge afegida de poder extreure efectiu dels caixers reduint al mínim el contacte amb la superfície del terminal, donat que el client no necessita usar el teclat. La única vegada que ha de tocar el dispositiu és al seleccionar la quantitat d’efectiu que vol retirar, i això pot fer-ho amb un únic clic sobre la pantalla del caixer.

El sistema ha rebut el premi The Banker al projecte tecnològic de l’any a la categoria “Canals de prestació de servei” (“Delivery channels”) dels The Banker Tech Project Awards 2019, que reconeixen els millors projectes desenvolupats per entitats financeres per la seva innovació y la seva contribució a la transformació tecnològica del sector bancari global.

Els clients de CaixaBank que vulguin utilitzar el reconeixement facial en caixers hauran de contactar amb el seu gestor per a realitzar el procés d’alta. No és necessari que siguin clients de les oficines Store on es trobin instal·lats: poden tenir com a oficina de referència qualsevol altre centre.

CaixaBank, referència en transformació digital del sector bancari

La transformació digital i la innovació constitueixen un pilar estratègic de CaixaBank, que posa la tecnologia al servei dels clients i empleats. L’entitat financera compta amb 6,5 milions d’usuaris dels seus serveis de banca online, lo que la converteix en el banc líder en clients digitals a España.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, el llançament d’imaginBank, el primer banc mòbil d’Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d’intel·ligència artificial per atenció al client.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s’ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. Aquest any, la revista nord-americana Global Finance ha destacat en els seus The Innovators Awards tres projectes de l’entitat per l’ús de la biometria en els serveis bancaris i per la contínua millora de la seva aplicació CaixaBankNow i del seu chatbot Neo. Al 2019, l’entitat fou reconeguda com la Millor Transformació Bancària a Europa Occidental per la revista Euromoney, i el Banc Més Innovador a Europa Occidental per la revista nord-americana Global Finance. A més, fou escollida com millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital als seus clientes als Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times.