Nota de premsa

CaixaBank impulsa un pla per utilitzar exclusivament electricitat produïda amb energies renovables

Anunciat al Business&Climate Summit, que se celebra aquesta setmana a Londres

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank impulsa un pla per utilitzar exclusivament electricitat produïda amb energies renovables

• L'entitat financera es converteix en la primera organització espanyola inclosa a la llista RE100, on figuren els líders mundials compromesos amb l'ús d'energies verdes.

• L'objectiu és aconseguir un 100% de consum elèctric d'origen renovable en tres anys, coincidint amb la culminació del Pla Estratègic 2015-2018 de CaixaBank.

CaixaBank ha posat en marxa un pla amb l'objectiu de que el 100% del seu consum elèctric provingui d'energies renovables l'any 2018. El compromís de l'entitat s'ha anunciat avui a Londres, en el marc del Business & Climate Summit 2016, impulsat per les organitzacions mediambientals The Climate Group i We Mean Business amb el suport, entre altres institucions, de la International Chamber of Commerce i el World Economic Forum Global Project on Climate Change.

D'aquesta forma, CaixaBank passa a formar part de la llista RE100, segons ha fet públic Steve Howard, Chief Sustainability Officer de IKEA i responsable de l'informe We Mean Business presentat avui a Londres sobre les principals línies d'acció de les empreses en l'àmbit de les energies renovables.

La llista RE100 és una iniciativa creada a la Climate Week de Nueva York l'any 2014 i en ella figuren les companyies més importants del món que han manifestat el seu compromís per utilitzar el 100% d'energies renovables en el desenvolupament de la seva activitat. És la primera vegada que una organització espanyola s'integra en aquest índex. Actualment, el projecte RE100 compta amb 65 companyies de tots els sectors.

Segons ha declarat la directora de la iniciativa RE100 en The Climate Group, Emily Farnworth, "és fantàstic que una organització espanyola s'incorpori a la nostra campanya global i esperem que aquest moviment animi a moltes més. CaixaBank ja és líder en consum elèctric procedent de fonts renovables i avui, amb aquesta decisió, va un pas més enllà. Amb el seu creixement, el RE100 està aconseguint enviar el missatge al mercat i a les institucions de que les renovables també tenen sentit des d'un punt de vista de negoci".

Mesures per reduir el consum elèctric

Actualment, l'entitat ja consumeix un 100% d'energia procedent de fonts renovables en els seus serveis centrals i en un elevat percentatge d'oficines. Ara, l'objectiu és ampliar aquesta pràctica a tota la seva xarxa comercial, la major d'una entitat financera a Espanya, amb 5.183 oficines. El procés finalitzarà abans de l'any 2018, coincidint amb el final del Pla Estratègic 2015-2018.

Per aconseguir l'objectiu, és fonamental impulsar, entre altres accions, mesures per reduir el consum elèctric, entre la que figura, per exemple, la implantació de dispositius "Smart PC" que, a més de permetre la mobilitat i oferir funcionalitats avançades pel treball dels gestors i l'assessorament als clients, consumeixen un 25% d'electricitat menys que un ordinador convencional. Així mateix, l'ús d'iluminació LED a les oficines de CaixaBank contribueix a l'estalvi energètic.

Per un altre costat, CaixaBank pretén aconseguir, també l'any 2018, ser entitat "carbon neutral" i compensar totes les emissions de CO2 que genera el conjunt de l'organització, segons els indicadors de la petjada de carboni dels estudis de l'entitat.

L'estratègia mediambiental, fonamental par CaixaBank

La reducció de l'impacte ambiental i el foment de la sostenibilitat i del respecte a l'entorn són fonamentals en l'activitat de CaixaBank i, especialment, en la seva estratègia de responsabilitat social corporativa.

CaixaBank es troba entre les empreses líders en gestió ambiental i l'any 2015 va obtenir la màxima puntuació (100A) en el rànquing "The Climate A List" de CDP, l'índex global que avalua l'actuació de les empreses en qüestions que influeixen en el canvi climàtic. A més, l'entitat va obtenir un resultat superior als 90 punts en política mediambiental en l'informe dels analistes del Dow Jones Sustainability Index (DJSI), el principal índex mundial de sostenibilitat a nivell mundial.

Sobre RE100

RE100 és una iniciativa col·laborativa d'abast global entre empreses compromeses en utilitzar un 100% d'electricitat procedent de fonts renovables, amb l'objectiu d'incrementar la demanda i el subministrament d'energies netes. D'aquesta manera, es pot contribuir a accelerar la transformació del mercat energètic global i ajudar a la transició cap a una economia baixa en emissions de carboni. RE100 agrupa casos d'èxit d'empreses compromeses amb les energies renovables i mostra com actuar en aquest àmbit, a la vegada que treballa conjuntament amb altres actors per identificar els obstacles i desenvolupar mecanismes per la transparència informativa. RE100 està impulsat per The Climate Group en col·laboració amb CDP, com a part de l'aliança We Mean Business.

 

NOTÍCIES RELACIONADES