Nota de premsa

CaixaBank impulsa un centenar d’acords estratègics vinculats al patrocini de l’esport femení

Entitat pionera en el patrocini de l’esport femení

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La promoció del bàsquet femení impulsada per CaixaBank i la FEB, a través d’iniciatives associades com el programa Universo Mujer, han generat un increment de dones participants que ha elevat fins al 35% de representació femenina

• L'entitat financera aposta per quatre territoris estratègics a la seva política de patrocinis com són el futbol, bàsquet, running i esport adaptat.

• CaixaBank promou la igualtat a través de múltiples patrocinis i iniciatives que fomenten la visibilitat de les dones, reforcen el seu rol a la societat i divulguen la igualtat d'oportunitats.

• Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l'entitat ha posat en marxa diverses jornades, promocions, sortejos i iniciatives per conscienciar a la societat.

• Per a CaixaBank, el patrocini és una eina estratègica de comunicació que ajuda a difondre valors que l'entitat comparteix amb la pràctica esportiva i fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

CaixaBank és una de les empreses pioneres en el patrocini esportiu a Espanya, amb més de 30 anys d’experiència. A través del patrocini esportiu, l’entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic a tot el territori, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat. Per aquest motiu, l’entitat financera està present a quatre segments clau com són el futbol, bàsquet, running i esport adaptat.

D'aquests, el patrocini de l'esport femení és una tendència a l’alça. Actualment, CaixaBank compta amb un centenar d'acords estratègics centrats en promoure la igualtat i aconseguir fomentar la visibilitat de les dones a l'esport, reforçar el seu rol a la societat i reivindicar l'esport d'èlit femení.

En futbol, l'entitat financera és patrocinador oficial i soci financer de 9 dels 16 equips de la primera divisió espanyola de futbol femení (Atlético de Madrid, Deportivo Alavés, FC Barcelona, Granadilla Egatesa, Levante UD, Real Betis, Recreativo Huelva, Sevilla FC, SD Eibar Femenino).

Al mateix temps, en el segment de bàsquet, CaixaBank és soci patrocinador de la Federación Española de Baloncesto (FEB) i patrocinador oficial de la selecció espanyola, tant femenina com masculina, a la categoria absoluta i les sis categories inferiors, que van des de la sub-16 fins a la sub-21, així com patrocinador principal de la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física (FEDDF), amb l’objectiu d’impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant femení com masculí.

CaixaBank també compta amb el patrocini de 9 canteres de bàsquet de formació i és patrocinador oficial de tres equips d’èlit femenina com Perfumerías Avenida Salamanca, Spar City Lift Girona i CB Estudiantes.

Dins de l’estratègia de patrocinis vinculada al bàsquet, l’entitat financera dona suport a múltiples esdeveniments de bàsquet amateur, com els 16 campus específics de bàsquet repartits per tot el territori i centrats en la formació infantil, amb total paritat de sexes. Exemples d’ells són els Campus Gigantes o el Campus WOB a Màlaga, entre altres.

En relació amb les jornades de bàsquet amateur, l’activació més destacada és el Plaza 3x3 CaixaBank, el major circuit de bàsquet 3x3 al carrer que es disputa des de l’any 2012. La promoció del bàsquet femení impulsada per CaixaBank i la FEB, a través d’iniciatives associades com el programa Universo Mujer, han generat un increment de dones participants que ha elevat fins al 35% de representació femenina entre els més de 3.000 participants de l’última edició d’aquest torneig.

En running, CaixaBank impulsa una estratègia de proximitat amb el territori a través del patrocini d’aproximadament mig centenar de carreres. A través d’aquesta acció, CaixaBank s’acosta als clients mitjançant el patrocini de les principals proves atlètiques del panorama nacional. Entre les més rellevants es troben la Jean Bouin, la Marató i Mitja Marató de València, la Carrera de Les Muralles de Pamplona, la Mitja Marató de Palma i carrera 10 k, la Trail Menorca Camí de Cavalls, la Marató i carrera 10k de Zaragoza, així com les tradicionals San Silvestres celebrades cada 31 de desembre, entre d’altres. En el foment dels valors de l’esport, l’entitat ha creat un gran nombre d’equips interns de #runnersCaixaBank incorporats a la plataforma Som Saludables. Aquest col·lectiu, amb predomini femení i que compta amb més de 7.000 inscrits, porta a tot el territori els valors inherents a l’esport, que també formen part de la cultura de CaixaBank.

Pel que fa a esport adaptat, des de l'any 2016 CaixaBank ha apostat de manera decidida per aquest segment. El primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física (FEDDF), amb l’objectiu d’impulsar el bàsquet en cadira de rodes. Posteriorment, l’any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comité Paralímpico Español. Mitjançant aquest patrocini, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP, proporcionant beques destinades directament a la preparació de més de 26 esportistes paralímpiques espanyoles per als Jocs Paralímpics.

En l’àmbit regional, CaixaBank també és patrocinador principal des de l’any 2013 de la Asociación de Clubs de Traineras (ACT), que organitza la major competició regular de regates de traineres, abastant Galícia, Cantàbria i País Basc. En els darrers anys, la lliga de traineres femenina ha aconseguit ser l’única competició femenina de la qual les jornades s’emeten en directe per les televisions autonòmiques ETB i TVG de manera íntegra i amb un share del 15%. Aquest èxit de les traineres femenines ha portat a l’organització a duplicar la quantitat d’embarcacions participants a partir de l’any 2023. Aquest model implantat és observat per les grans lligues esportives per intentar impulsar l’esport femení i atreure públic.

 

Jornades i iniciatives coincidint amb el Dia Internacional de la dona

La commemoració del Dia Internacional de la Dona coincideix amb la celebració de la Setmana de la Igualtat impulsada per CaixaBank, que per quart any consecutiu dedica cinc dies a impulsar accions internes i externes enfocades a divulgar la importància del paper de la dona a la societat.

L'objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la diversitat i la igualtat a les empreses i la societat a través d'accions que conviden al debat i a la reflexió tant als propis empleats com als clients: ponències, campanyes de comunicació, visualització de dones referents, etc.

En matèria de patrocinis, CaixaBank ha aprofitat per organitzar múltiples jornades i iniciatives, entre les quals destaquen, especialment, les conferències amb protagonisme d'atletes d'èlit femenines. Entre les més rellevants es troben la jornada dirigida per la triatleta paralímpica Eva Moral davant empleades i directives de l'entitat a Alcorcón o la trobada amb Andrea Astudillo -actual patrona de l’equip campió de la Lliga de Traineres femenina, Dafne Triviño -directora esportiva del Deportivo Alavés-, Begoña Begiristain -atleta maratoniana professional- i Naia Fernández, exjugadora i actual directora de comunicació i màrqueting del CB Lointek Gernika, a Bilbao.

CaixaBank també estrenarà el dia 8 de març una campanya publicitària corporativa en mitjans i un sorteig promogut a les xarxes socials corporatives amb Alexia Putellas, jugadora del FC Barcelona nomenada recentment millor jugadora del món. A més, entre els seguidors en xarxes socials s'obrirà un concurs de la seva samarreta signada. Al mateix temps, en el marc d'aquestes accions impulsades per l'entitat, CaixaBank comptarà amb un espai preferent al Camp Nou per desenvolupar múltiples activitats dirigides al públic en la prèvia del partit entre l'FC Barcelona femení i el Real Madrid, en la volta del partit de Champions League femenina.

L'entitat financera també lliurarà el Premi CaixaBank a la Superació a Audrey Pascual, guardó a la jove esportista d’esquí adaptat a Sierra Nevada.

Finalment, la difusió de les múltiples activacions de patrocini de l’entitat també inclouran l’emissió d’un espot publicitari a la pantalla gigant de la seu del Club de Baloncesto Estudiantes durant tot el mes de març.

 

NOTÍCIES RELACIONADES