Nota de premsa

CaixaBank impulsa el creixement de les empreses tecnològiques de la Regió de Múrcia mitjançant la seva divisió especialitzada DayOne

L'entitat aposta per Múrcia com a pol d'innovació de primer nivell

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
DayOne.

• A través de DayOne, l'entitat acompanya start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació.

• L'entitat amplia la seva proposta de valor per a companyies innovadores i inversors amb la finalitat de donar cobertura a tot el territori de la Regió de Múrcia.

 

CaixaBank ha posat en marxa a la Regió de Múrcia el seu servei especialitzat DayOne, que té com a finalitat acompanyar start-ups, scale-ups i inversors per a impulsar el creixement d'aquest tipus d'empreses. DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de manera periòdica els seus clients amb partners estratègics.

La divisió DayOne que dona cobertura a les empreses murcianes de base tecnològica està situada en la Gran Via de Múrcia, ciutat que ocupa la posició número 11 per nombre d’start-ups, de l'ecosistema emprenedor a Espanya.

A la Regió de Múrcia hi ha prop de 550 empreses tecnològiques instal·lades, la qual cosa suposa un increment del nombre de start-ups respecte l'any anterior del 7,5%.

DayOne és un servei innovador en el sector que CaixaBank va llançar el desembre de 2017, amb dos centres a Barcelona i Madrid. Un any després, va inaugurar un centre a València i, recentment, ha obert les seves portes a Màlaga, Saragossa i Bilbao. A totes aquestes ciutats, DayOne compta amb personal especialitzat i un espai especialment dissenyat per a oferir atenció comercial, assessorament, formació i activitats de networking als emprenedors. Des del seu llançament, ha multiplicat per quatre els seus clients.

La directora territorial de CaixaBank a Múrcia, Olga García, ha destacat que “la implantació del model DayOne a la Regió de Múrcia suposa un pas més enllà de l'estratègia d'especialització per segments que hem anat implementant. Actualment, comptàvem amb una potent oferta des de CaixaBank Negocis i CaixaBank Empreses, però DayOne implica un nivell d'especialització superior, dedicat a tots els agents de l'ecosistema d'innovació i especialment per a aquells centres d'emprenedoria més dinàmics”.

El director comercial de Banca d'Empreses a la Direcció Territorial de Múrcia, Juan Jesús Lozano, ha assenyalat que “CaixaBank ha tingut molt en compte el teixit empresarial que s'ha desenvolupat a la Regió de Múrcia a l'hora d’elegir un nou emplaçament per a DayOne i implica clarament la nostra aposta per aquesta comunitat autònoma com a pol de primer nivell en la creació d'innovació”.

D’altra banda, Vanesa Ruiz, gestora de DayOne, ha indicat que “aquest nou servei especialitzat, que ha implantat CaixaBank a la Regió de Múrcia, suposarà un gran salt de qualitat en l'atenció i l'acompanyament a les empreses tecnològiques”.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per a acompanyar start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats en destinar fons per al creixement d'empreses innovadores.

L'objectiu de DayOne és acompanyar start-ups i scale-ups globals amb activitat a Espanya que busquin accelerar el seu creixement mitjançant productes i serveis especialitzats. Un 76% de les empreses clients de DayOne es van fundar després del 2011 i, de fet, un 59% tenen menys de 7 anys.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d'innovació oberta per donar suport a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

 

NOTÍCIES RELACIONADES