Nota de premsa

CaixaBank i PROVACUNO, l’Organització Interprofessional Agroalimentària de la carn de Boví, renoven el seu acord per impulsar la competitivitat del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
El director de l'Organització Interprofessional Agroalimentària de la carn de Boví (PROVACUNO), Javier López, i la directora d’AgroBank, Carme Sabrí

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

• CaixaBank ofereix als membres de PROVACUNO productes i serveis financers dissenyats especialment per a ells, així com la participació en jornades d'anàlisi i debat sobre temes d'interès.

CaixaBank ha renovat el seu acord de col·laboració amb l'Organització Interprofessional Agroalimentària de la Carn de Boví (PROVACUNO), mantenint-se així com el soci financer d'aquesta organització amb l'objectiu de continuar promovent la competitivitat del sector. CaixaBank articula el suport a PROVACUNO a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual ostenta el lideratge en el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

La renovació del conveni ha estat a càrrec de Carme Sabrí, directora d’AgroBank, i Javier López, director de la Interprofessional Agrària de Boví de Carn (PROVACUNO). Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís compartit entre AgroBank i PROVACUNO per l'impuls de l'activitat econòmica i el suport a les necessitats particulars de la carn de boví, posant a la seva disposició una cartera exclusiva de productes i un ampli ventall de serveis. A més, els membres de PROVACUNO podran assistir a les jornades AgroBank que periòdicament organitza CaixaBank per analitzar i debatre temes d'interès per al sector.

PROVACUNO està integrada per les principals organitzacions del sector productor i del sector de la transformació i comercialització de carn de boví. La seva finalitat bàsica és la defensa dels interessos del sector en totes les seves etapes i, entre els seus objectius, l'organització s'encarrega de vetllar per l'eficiència del funcionament de la cadena de valor, afavorir les bones pràctiques, orientar la producció a la demanda del mercat, potenciar la sostenibilitat i consum responsable, així com contribuir a la recerca, innovació i internacionalització del sector.

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector. En aquesta línia, CaixaBank té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

AgroBank realitza altres accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.

Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions dissenyades especialment per agilitzar el dia a dia de les empreses que realitzen operacions de comerç exterior. Una innovadora gamma de solucions que destaca perquè la seva gestió es realitza íntegrament online, a través de CaixaBank Now. A més, disposa d'una de les més àmplies xarxes de corresponsals bancaris, amb els quals té acords bilaterals que possibiliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat ha llançat, a través del programa BEI Acció Climàtica, una nova línia de crèdit de fins a 30 milions d'euros per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic. CaixaBank, en aquest context, destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index el situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva part, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. Aquesta línia de treball de CaixaBank s'emmarca en el Pla Estratègic 2019-2021, que prioritza la responsabilitat i sostenibilitat entre els seus eixos d'actuació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES