Nota de premsa

CaixaBank i ONCE milloren l'accessibilitat dels TPV tàctils de l'entitat per a les persones cegues

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
TPV accesible.

• Ambdues entitats, a través de Comercia Global Payments, societat filial de CaixaBank i Global Payments, han implementat una nova funcionalitat que facilita que les persones amb discapacitat visual puguin tenir més autonomia en efectuar compres en comerços a través dels TPV tàctils de nova generació.

• La iniciativa permet incrementar l'autonomia de les persones que no poden llegir els números a les pantalles dels TPV tàctils dels comerços, minimitzant haver de dependre de terceres persones per realitzar els seus pagaments.

• El llançament del nou servei suposarà reforçar el lideratge de CaixaBank en serveis a comerços, un sector en el qual l'entitat compta amb més de 333.000 TPV Android.

 

CaixaBank, a través de Comercia Global Payments, proveïdor de serveis de pagament líder a Espanya, ha implementat una nova funcionalitat per facilitar que les persones cegues puguin efectuar compres de forma més segura en comerços que disposin de TPV tàctils. Aquesta funcionalitat, desplegada en col·laboració amb ONCE, s'actualitzarà de forma automàtica en tots els TPV Android d'última generació que CaixaBank facilita als seus comerços (els tàctils, sense botons). L'entitat reforça així la seguretat en el moment del pagament de les persones amb discapacitat visual, que en l'actualitat depenen de terceres persones per realitzar els pagaments i marcar el número PIN.

Aquesta nova funcionalitat permet activar en el TPV el 'Modo Accesible' clicant dues vegades sobre el botó de la cantonada inferior esquerra en la pantalla de pagament del TPV. Una vegada activada, es locuta en veu alta l'import a pagar i les instruccions per pagar amb la targeta. Si l'operació requereix PIN, s'activarà una pantalla especial on es locuten les instruccions per poder introduir la clau personal.

Després de culminar amb èxit aquest 'Modo Accesible' en els primers comerços pilot, aquesta nova funcionalitat ja es troba disponible per a les noves altes de TPV. Per als terminals ja actius, es durà a terme una actualització que ha començat al desembre.

TPV Android, l'última generació de TPVs de CaixaBank

Amb aquesta nova funcionalitat, CaixaBank i Comercia Global Payments reforcen el seu producte TPV Android, que facilita i millora l'eficiència en la gestió dels cobraments a professionals i autònoms, comerços i empreses.

Aquest model de TPV compta amb múltiples funcionalitats incorporades en el mateix terminal que permeten al comerç poder pagar en la divisa original del client, dividir un compte de forma senzilla a través de la seva calculadora integrada en el pagament o poder col·laborar amb accions socials a través del seu arrodoniment solidari, entre altres opcions.

A més, compta amb un ampli ventall d'aplicacions disponibles, que permet oferir serveis de valor al comerç més enllà del mateix pagament.

La tecnologia i la innovació són clau per a CaixaBank, que treballa cada dia per desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que acostin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans.

Compromís amb l’accesibilitat

Aquest llançament se suma al 'Pack Braille', un servei posat en marxa per CaixaBank, a través de la seva filial especialitzada en mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer i en col·laboració amb ONCE. El 'Pack Braille', iniciat l'any passat, està dissenyat perquè qualsevol persona amb discapacitat visual pugui disposar de tots els tipus de targeta emeses amb codi de lectoescriptura Braille; el que suposa un pas més en el seu compromís per ser una banca inclusiva i accessible per a totes les persones.

L'entitat financera entén l'accessibilitat d'una manera àmplia, que suposa no només oferir als seus clients el nombre més gran possible de canals d'accés als seus productes i serveis, sinó també treballar perquè aquests canals puguin ser utilitzats pel nombre més gran possible de persones. Per aquest motiu, treballa per a l'eliminació d'aquelles barreres físiques i sensorials que puguin suposar un obstacle per a l'accés a les seves instal·lacions o als seus productes i serveis a les persones amb alguna discapacitat.

En aquest sentit, en la gran majoria de les oficines de CaixaBank (86% en l'actualitat) s'aplica el concepte "cota zero", que consisteix en l'eliminació dels desnivells entre les voreres i l'interior de les oficines o, si no és possible, salvar-los amb rampes o elevadors. Igualment, el 99% de la xarxa de caixers de l'entitat estan adaptats a persones amb discapacitat, incloent-hi la possibilitat que les persones amb discapacitat visual puguin fer servir la navegació guiada per veu, a més de dotar el teclat amb serigrafia Braille.

L'accessibilitat també s'aplica als canals digitals. Per exemple, l'app mòbil CaixaBankNow ofereix contrast de colors i mida de fonts adequats per a persones amb baixa visió.

Sobre Comercia Global Payments  

Comercia Global Payments ofereix les millors solucions tecnològiques i de programari per a la gestió i processament de pagaments, a través d'aliances sòlides i d'un fort compromís amb els nostres clients i empleats. Com a societat conjunta de CaixaBank i Global Payments, Comercia Global Payments comparteix els objectius d'aquestes companyies oferint el millor i més complet servei de gestió de pagaments al nombre més gran de clients i de socis per satisfer les seves necessitats amb flexibilitat i alta capacitat d'adaptació.

Amb el llançament d'aquesta nova funcionalitat, Comercia Global Payments enforteix la seva posició com a proveïdor de serveis de pagament líder a Espanya.

La innovació, la millora contínua i la superació de les expectatives dels nostres clients estan entre els principals valors de la companyia, eix de referència per a tota l'organització i la clau del nostre model de gestió.

Sobre ONCE

És una Corporació de Dret Públic de caràcter social les finalitats de la qual es dirigeixen a la consecució de l'autonomia personal i plena integració de les persones cegues mitjançant la prestació de serveis socials. Des de la seva creació, fa més de vuit dècades, l'ONCE ha impulsat la seva inclusió social en tots els àmbits de la vida, des de l'accés a l'educació i l'ocupació fins a l'ús de les noves tecnologies que permeten l'accés amb autonomia a béns i serveis.