Nota de premsa

CaixaBank i MWCapital aposten per maximitzar l'impacte social de la tecnologia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona.

• José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona, han signat la renovació de la col·laboració entre ambdues institucions per al període 2024-2027.

• L’entitat financera forma part del patronat de MWCapital des del 2019 com a mostra del seu compromís amb el talent, la innovació i la transformació digital.

• La renovació de l’acord permetrà generar i apostar per projectes que prioritzin les persones i el component més social de la tecnologia.

 

CaixaBank i Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) han renovat el seu acord de col·laboració per fomentar el desenvolupament digital de la societat i potenciar el talent, la innovació i la transformació digital amb visió humanista. L'entitat financera forma part del patronat de Mobile World Capital Barcelona des del 2019 i el nou acord, que estarà vigent del 2024 al 2027, permetrà que ambdues institucions continuïn treballant conjuntament per apropar la tecnologia a la ciutadania.

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha destacat que a l'entitat financera “tenim el ferm compromís d'estar a prop de les persones i, per a això, la tecnologia juga un paper fonamental com a element d'impuls del desenvolupament social i econòmic de la societat". Goirigolzarri ha destacat que “continuarem sumant esforços amb MWCapital per desenvolupar conjuntament iniciatives innovadores que acostin les oportunitats que genera la tecnologia a tota la ciutadania, combatent la bretxa digital i afavorint la inclusió social”.

Per la seva banda, Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona, ha reafirmat “la voluntat de continuar creant projectes amb un impacte positiu, que transformin la societat i que ens ajudin a construir un futur digital més equitatiu, just i sostenible”. Fajula ha afegit que tant MWCapital com CaixaBank coincideixen a acompanyar les persones en aquest escenari digital i potenciar aquest talent de forma transversal perquè “Barcelona és un pol de talent digital i hem d'impulsar l'ecosistema únic que tenim a la ciutat".

L'aliança entre CaixaBank i MWCapital es desenvolupa fonamentalment a través de la col·laboració en projectes d'interès per a ambdues entitats en el marc de tres àmbits concrets: transferència de tecnologia, talent i tecnologia amb impacte social. En aquest context, CaixaBank desenvolupa un rol actiu i d'influència com a entitat de referència en aquests àmbits.

Nous reptes amb impacte social

La renovació del conveni respon a una nova realitat social i econòmica al nostre país. CaixaBank i MWCapital aposten, no només pel desenvolupament tecnològic, sinó que ho fan des d'un punt de vista més social apostant per projectes vinculats al Tech4Good amb l'objectiu de generar un impacte positiu en la societat. A més, aquesta col·laboració també impregnarà les activitats que s'impulsen des de MWCapital en l'àmbit de la transferència de coneixement i el foment de les deep-tech per consolidar l'ecosistema.

Les activitats i projectes que es desenvoluparan passen pel foment del talent -des de l'acompanyament dels més joves, al reskilling de professionals ja en actiu-, com ja es va evidenciar en el passat Jump2Digital, en el qual 7.000 joves es van apropar a descobrir el món que envolta el talent digital. A més del talent, com ja va succeir en anys anteriors, CaixaBank i MWCapital continuaran apostant per acompanyar la ciutadania en aquest nou entorn digital, combatre les bretxes digitals i apropar-los a les tecnologies emergents en esdeveniments com Tech&Play.

Ambdues institucions continuaran treballant conjuntament per apropar la tecnologia a la ciutadania, unides pel seu propòsit social. Sota el claim 'Humanizing Technology', MWCapital aprofundirà en els reptes que el digital suposa per a la societat. CaixaBank, en línia amb els seus atributs diferenciadors, -la proximitat, el diàleg i el compromís amb les persones i la societat-, impulsarà iniciatives socials de mà de MWCapital que donin a conèixer com la tecnologia pot oferir oportunitats a persones en risc d'exclusió social, afavorir la inclusió professional o reduir desigualtats.

CaixaBank, líder en innovació

La tecnologia i la innovació són clau per a CaixaBank. Amb més d'11 milions d'usuaris de la seva banca digital, la base de clients digitals més gran del sector financer a Espanya, l'entitat treballa cada dia per desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que apropin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans. 

En aquest procés de digitalització, l'entitat financera, que compta amb una filial tecnològica pròpia, CaixaBank Tech, i amb equips multidisciplinaris que porten la innovació a tots els àmbits de l'organització, impulsa projectes basats en noves tecnologies, com cloud computing, intel·ligència artificial, desenvolupament d'aplicacions o big data, entre d'altres.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals, amb reconeixements internacionals en innovació, digitalització i noves tecnologies.

Sobre MWCapital

Mobile World Capital Barcelona és una fundació públicoprivada que impulsa el desenvolupament digital de la societat per construir un futur més inclusiu, equitatiu i sostenible mitjançant l'ús humanista de la tecnologia. MWCapital contribueix a posicionar Barcelona com a referent global en l' àmbit digital i a consolidar el llegat de MWC al llarg de l' any impulsant iniciatives en l'àmbit de la transferència de tecnologia, el foment del talent digital, el desenvolupament de projectes tecnològics innovadors amb impacte social i la generació de coneixement.

MWCapital acull MWCongress a Barcelona, és la fundadora de 4YFN i connecta la ciutadania amb les últimes tendències digitals a través de Jump2Digital i Tech&Play.

 

NOTÍCIES RELACIONADES