Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft impulsen els Premis WONNOW per premiar l'excel·lència femenina en carreres universitàries tècniques

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft

• Aquests guardons s'adrecen a alumnes matriculades en l'últim curs de les carreres STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- de totes les universitats espanyoles.

• El termini per presentar les candidatures està obert fins al 30 de juny i es pot fer a través del web www.WonnowAwards.com

• S'entregaran 11 premis: un en metàl·lic a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros, i d’altra banda es guardonarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i a més podran participar en un programa de mentoring de Microsoft.

CaixaBank i Microsoft llancen els Premis WONNOW, una iniciativa que aposta pel talent i pretén impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional. Les alumnes matriculades en l'últim curs de les carreres de les àrees de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques de les 84 universitats espanyoles podran presentar la seva candidatura per optar als premis.

D'una banda, es lliurarà un guardó en metàl·lic a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros. D'altra banda, es premiarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar. Se'ls farà un contracte de 6 mesos en format de pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'empresa en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Tal i com explica Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, "amb la convocatòria d'aquests premis volem guardonar l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis que tenen un paper cada cop més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però on la presència femenina és reduïda. Aquesta iniciativa s'emmarca en el nostre model de banca: compromesa amb l'entorn, socialment responsable i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat ".

Per la seva banda, Pilar López, presidenta de Microsoft, destaca que "transmetre a les joves la passió per la Tecnologia i despertar la seva curiositat pel món de la Ciència facilitarà l'accés de més dones a la indústria TIC, un fet fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d'Espanya. Amb la creació dels Premis WONNOW juntament amb CaixaBank, volem contribuir a aquest objectiu, per distingir el talent, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica ".

Totes les interessades en participar en aquesta iniciativa, poden presentar la seva candidatura al web www.WonnowAwards.com fins al 30 de juny. Per seleccionar a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal. Les interessades hauran d'omplir un formulari, que inclou algunes preguntes per examinar-ne els mèrits i conèixer el seu perfil. A més, hauran d'adjuntar el seu currículum i la nota mitjana més recent. Les guardonades es donaran a conèixer durant el mes de setembre. 

Impuls a la diversitat 

Amb aquest programa, CaixaBank i Microsoft impulsen la diversitat en un sector clau, guardonant l'excel·lència de dones estudiants de les carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Es tracta d'un projecte transversal que pretén posar en valor l'esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres. 

Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft, es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se anualment. A través d'aquest projecte, les dues entitats mostren el seu compromís per la igualtat de gènere en àmbits laborals i professionals. 

Actualment, segons les anàlisis de l'OCDE, només un de cada tres graduats en enginyeria és dona i aproximadament un de cada cinc graduats en informàtica són dones. A Espanya, segons dades del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, només un de cada quatre estudiants d'enginyeria és dona.  

Després d'estudiar una carrera de l'àmbit cientificotecnològic, l'OCDE indica que el 71% dels homes graduats en carreres científiques treballen en llocs STEM, mentre que només el 43% de les dones ho fan. Als països de l'OCDE, el 13,7% dels inventors que registren patents són dones. 

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de professionals STEM a la Unió Europea. S'estima que l'any 2020 hi haurà 756.000 vacants sense cobrir en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La paritat d'homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals. Impulsar l'interès de les dones pels estudis STEM ajuda a reduir la bretxa de gènere que existeix en el sector científic-tecnològic.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb més igualtat d'oportunitats. L’entitat fomenta i posa en marxa diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, el banc participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals. 

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women 's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat té un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines. 

Sobre Microsoft 

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) és la companyia líder en plataformes i productivitat per al món "mobile-first, cloud-first", i la seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització del planeta, a fer més en el seu dia a dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES