Nota de premsa

CaixaBank i l'organització internacional Vital Voices impulsen una plataforma de mentoria virtual per ajudar emprenedores afectades per la COVID-19

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
plataforma de mentoria virtual

• Al web www.vitalvoicesmentoring.com es poden inscriure les interessades a rebre assessorament sobre possibles sortides als problemes de les seves empreses o nous enfocaments a la seva carrera professional.

• Professionals d'èxit i directives de grans empreses, com ara Guy Hands, Paolo Riva, Nina Pustilnik, Marty Wikstrom i l'empresària estatunidenca Rose Marie Bravo, entre d'altres, hi col·laboraran com a mentors.

• L'entitat financera i l'organització internacional enforteixen la seva col·laboració per impulsar nous projectes que ajudin a promocionar dones directives i la diversitat en l'àmbit professional.

• A CaixaBank, hi ha un 41,3 % de dones en posicions directives i un 40 % al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank i l'organització internacional Vital Voices, amb la missió de donar suport i invertir en dones líders arreu del món, han creat una plataforma de mentoria virtual amb l'objectiu d'ajudar dones emprenedores, impulsores de pimes i start-ups a tot Europa, que estiguin vivint un moment professional complicat a causa de la COVID-19.

A la iniciativa poden participar tant persones que vulguin rebre assessorament com a experts (dones i homes), amb una carrera directiva consolidada i que tinguin interès per ajudar, amb els seus coneixements i experiència, dones empresàries. Entre els qui ja han confirmat la seva col·laboració, hi ha directius de grans empreses com Guy Hands, president de la companyia britànica de capital de risc Terra Firma; Paolo Riva, que va ser CEO de les firmes de moda Diane von Fürstenberg i Victoria Beckham; Nina Pustilnik, inversora en empreses d'impacte social; Marty Wikstrom, sòcia fundadora d'Atelier Fund, especialitzada en l'adquisició i el desenvolupament de marques de luxe; l'empresària estatunidenca Rose Marie Bravo, que ha ocupat llocs de lideratge en diverses empreses importants de moda; Sagra Maceira de Rosen, membre del Consell de Direcció de Vital Voices, i Anna Quirós, directora corporativa de Relacions Laborals, Cultura i Desenvolupament de CaixaBank, entre d'altres.

Un projecte amb vocació de consolidar-se

Tothom es pot inscriure a la iniciativa a través de la pàgina web www.vitalvoicesmentoring.com. El projecte s'ha iniciat a Espanya i el Regne Unit, amb l'ambició d'expandir-se a d'altres països europeus.

Tal com assenyala Anna Quirós, directora corporativa de Relacions Laborals, Cultura i Desenvolupament de CaixaBank, “a l'entitat estem compromesos amb la diversitat, i per això promovem iniciatives que contribueixin a millorar la igualtat d'oportunitats, la meritocràcia i el talent sense gènere”. Tal com destaca Anna Quirós, “una de les accions més potents per fomentar la presència de dones en posicions directives és la mentoria, que suposa uns beneficis extraordinaris: s'estableixen relacions productives, ajuda a construir xarxes de contacte i facilita el desenvolupament personal i professional". A més, afegeix que “amb la mentoria virtual això ja no suposa un gran esforç, perquè la podem compaginar amb les nostres complexes vides i dur-la a terme a l'hora que més ens convingui i des de qualsevol lloc”. 

Els responsables del projecte aparellaran les emprenedores amb el seu mentor o mentora perquè puguin dur a terme, sempre de manera virtual, sessions d'assessorament que serveixin a les emprenedores per reflexionar sobre possibles sortides als problemes als quals s'enfronten a les seves empreses i nous enfocaments a la seva carrera professional.

Per a Sagra Maceira de Rosen, membre del Consell de Direcció de Vital Voices, “la mentoria de la propera generació de dones líders és al centre de la missió de Vital Voices. Això és fins i tot més important ara, enmig de la pandèmia per la COVID-19, ja que moltes dones estan sent afectades de manera significativa. Estem encantades i agraïdes, una vegada més, d'aliar-nos amb CaixaBank per llançar aquesta iniciativa de mentoria virtual”.

La iniciativa s'ha posat en marxa arran de la situació de crisi actual, atès que moltes empresàries estan travessant una situació difícil i necessiten suport urgent. Tanmateix, l'objectiu és consolidar el projecte a llarg termini, de manera que, quan acabi l'estat d'alarma, la plataforma seguirà funcionant.

Col·laboració entre CaixaBank i Vital Voices

Aquest projecte és un pas més en la col·laboració que mantenen CaixaBank i Vital Voices, que comparteixen el compromís amb el foment de la diversitat i la igualtat d'oportunitats. L'entitat que presideix Jordi Gual, i el conseller delegat la qual és Gonzalo Gortázar, i l'organització internacional que a Europa lideren Sagra Maceira de Rosen i Jennifer Taylor ja han col·laborat en unes altres iniciatives d'assessorament professional per a dones, com les caminades de mentoria entre directives Global Mentoring Walks.

Aquest moviment global de Vital Voices va néixer de l'esforç d'una dona per compartir el seu coneixement i la seva experiència amb altres dones que aspiraven a convertir-se en líders en el seu desenvolupament professional. El CEO i fundadora d'Oxygen Media, Geraldinez Laybourne, actualment vicepresidenta del consell de Vital Voices, aprofitava la seva caminada diària per Central Park per poder fer aquestes trobades. 

A causa de l'èxit d'aquesta senzilla fórmula, va decidir organitzar caminades a les principals ciutats dels Estats Units per posar de relleu la importància de la mentoria, com també facilitar l'accés a les dones de més èxit del país, que compartien les seves experiències i els consells amb les joves promeses. El que va començar com una aposta personal s'ha transformat en un moviment global gràcies a l'impuls de Vital Voices Global Partnership, una organització fundada el 1997 amb l'objectiu d'identificar dones líders que estan provocant el progrés de les seves comunitats arreu del món, aliar-se amb elles i empènyer-les a fer realitat els seus projectes. Personalitats com Hilary Clinton i Madeleine Albright han fundat l'organització, i d'altres com Diane von Fürstenberg, Tina Brown i Sally Field han donat suport a la iniciativa.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank disposa del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat, basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoria femenina, mitjançant les quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. 

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública al voltant de la diversitat, amb iniciatives com les jornades eWoman o les CaixaBank Talks; l'organització de diferents premis i els reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet). 

Actualment, a CaixaBank hi ha un 41,3 % de dones en posicions directives i un 40 % de dones al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. A més, s'ha compromès a seguir avançant en aquest aspecte i assolir el 43 % de dones en càrrecs directius el 2021.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES