Nota de premsa

CaixaBank i l’alemany KfW IPEX-Bank financen el centre judicial de Frankfurt

Creixement en finançament internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Imatge del nou centro judicial de Frankfurt © Visualisierung Architekten plan2.

CaixaBank i l’alemany KfW IPEX-Bank han finançat de manera conjunta HOCHTIEF per a la construcció del projecte de col·laboració público-privada del centre judicial de Frankfurt (Alemanya). El volum del projecte se situa entorn de xifres milionàries de tres dígits i inclou la construcció paral·lela de dos nous edificis judicials al centre de Frankfurt. La previsió és que les obres s'acabin a mitjans de 2027. La part contractant és l'estat de Hessen, que ha subscrit contractes de projecte amb HOCHTIEF.

Els dos nous edificis, amb una superfície bruta d'uns 38.500 metres quadrats, acolliran diversos tribunals, fiscalies i autoritats judicials. Com que els nous edificis es construeixen en l'emplaçament d'edificis existents, no es delimitarà cap espai addicional per a aquells.

Durant el seu funcionament, els nous edificis compliran els requisits d'eficiència de l’Objectiu 55 i, per tant, tindran un impacte positiu en el medi ambient i el clima, ja que es redueix el consum d'energia i es fomenta la descarbonització. HOCHTIEF instal·la sistemes fotovoltaics a gran escala a les teulades disponibles. Les cases es proveeixen de calefacció urbana, que arriba a les habitacions a través de moderns sostres amb sistemes de calefacció i refrigeració.

HOCHTIEF gestionarà els edificis durant 30 anys i l'estat de Hessen en serà el seu inquilí durant aquest temps. A partir de llavors, la propietat, inclosos els edificis, tornarà a pertànyer íntegrament a l'estat de Hessen.

Sobre KfW IPEX-Bank

Part del KfW Group, KfW IPEX-Bank és l’entitat responsable del finançament de projectes i exportacions. Fa costat a les empreses alemanyes i europees que operen en sectors industrials clau en els mercats mundials estructurant el finançament a mitjà i llarg termini de les seves exportacions, finançant inversions en infraestructures, garantint el subministrament de matèries primeres i finançant projectes mediambientals i de mitigació del canvi climàtic a tot el món.

Com a banc que representa la transformació, finança tecnologies del futur per donar suport a la transició cap a una societat sostenible en les tres dimensions de l'economia, el medi ambient i l'àmbit social.

Com a banc especialitzat, KfW IPEX-Bank compta amb una àmplia experiència en el sector, l'estructuració i el país, assumeix funcions de lideratge en consorcis de finançament i implica activament altres bancs, inversors institucionals i asseguradores. KfW IPEX-Bank opera com a filial del grup jurídicament independent i està representat als centres econòmics i financers més importants de tot el món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES